"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski17-02-06, 09:03  #1
masle

masle'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006
Din adına konuşan(veya dini konuşan) dinsizler(!)

:67 malum dünyamız alleme-i cihan larla dolu. onlar heerşeyi bilir ,her şeyi konuşurlar. tarihini oryantalislerden öğrenirler ve çok üstün meziyetleri vardır ki tarihi kimsenin bakmadığı açılardan yorumlarlar. dini yaşamadıkları halde fıkıh tartışmaları konusunda özgün fikirleri vardır.yabancıdırlar bu ülkede,ama olsun gerçek hep itilip kakılmıştır.onlar gerçeğin savaşçıları ruhlarını ilme adamış ,ilim(!) savaşçılarıdır...

işte böyle cemil meriçin deyimiyle avrupa karşısında hazinelerinden utanmış ,onu saklamış. sonrada bir hazinesi oluğunu unutmuş.devam edip diyor ki sen ne kadar bağırsanda ben senin yanındayım desende onların gözünde osmanlısın islamsın türksün. ama bizim zatı şahaneler aldırış etmez konuşurlar tarihine küfretmekten haya etmezler,yukarda belirttiğim gibi oryantalist dostları onlar için cild cild kitap yazarlar....

konuşurlar hayatlarında din hiç yer etmemiştir ,gözlerin ilmin at gözlüğü ,teorileri onların kutsal kitabı. bazı darwin ci bazı marx cı....konuşurlar. ya onlar olmasaydı ne olurdu biz kimden öğrenirdik dinimizi allah onlara o büyük ödülü bağışlasınnnnn...
Eski17-02-06, 15:14  #2
spartaküs

sayın masle ,çıktın sahneye yine aynı mavalları tekrar edip duruyorsun unutma avrupa geçmişini eleştirerek bu durumlara gelmişler

Eski17-02-06, 15:24  #3
masle

masle'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Alıntı:
Sayın spartaküs şöyle demiş:

sayın masle ,çıktın sahneye yine aynı mavalları tekrar edip duruyorsun unutma avrupa geçmişini eleştirerek bu durumlara gelmişler
eleştiriye birşey söylediğimiz .yok tarihine küfredenlerden bahsediyorum avrupa tarihine balgamlı bir tükürük atmadı bizim gibi unutmadı. unutturulmaya çalışan bir kesimde var. ikisinin.amacıdane köksüz avare bir toplum yaratmak türk islamsız ,islamda türksüz olmaz çünkü hemen hemen aynı şey ikiside ....
Eski17-02-06, 15:28  #4
spartaküs

Alıntı:
Sayın masle şöyle demiş:

eleştiriye birşey söylediğimiz .yok tarihine küfredenlerden bahsediyorum avrupa tarihine balgamlı bir tükürük atmadı bizim gibi unutmadı. unutturulmaya çalışan bir kesimde var. ikisinin.amacıdane köksüz avare bir toplum yaratmak türk islamsız ,islamda türksüz olmaz çünkü hemen hemen aynı şey ikiside ....
vay vay vay o yüzden mi türkler 5.000 yıldır şaman diniyle yaşamıştır
bal gibi de balgamlı tükürük attı avrupa geçmişi bir daha yaşamaktan korkacak kadar geçmişlerinden nefret ediyorlar o nefret onları uygar hale getirdi

Eski17-02-06, 16:18  #5
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Yapmayın Sn. Masle,

Avrupa Tarihini, Aydınlanmayı okuyun lütfen. Her ne kadar aydınlanma hareketi burjuvazinin çıkarlarına hizmet amacıyla tetiklenmiş olsa da dönemin tüm kabulleri akıl mahkemesinde yargılanmıştır. Yeri geldiğinde din de yargılanmıştır, o döneme kadar Tanrı yaratması olarak kabullenen devlet de, yönetim de, kısacası her şey.

Avrupa bu dönemi yaşadı Sn. Masle. Hâlâ nasıl olur da aksini iddia ediyorsunuz şaşıyorum doğrusu.

Ayrıca, İslam ve Türklük aynı şeylerdir demek Türklük nedir biraz bilmemektir sanırım. Şunun şurasında birkaç yüzyıldır müslümandır Türkler. Fakat onun öncesinde binlerce yıla dayanan inançlar vardır. Sizin anlayışınıza göre Gagavuz Türkleri de Türk değillerdir.

Bu tür yorumlara hayret ediyorum doğrusu.
Eski17-02-06, 16:20  #6
spartaküs

masle bu aralar finallere çok çalışmış kafası yerinde değil o yüzden anlayışlı olalım bu aralar kendisine saçmalaması açısından

Eski17-02-06, 16:32  #7
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2005

Sayın Türker !

Maalesef islamiyeti medeniyetin en büyük kozu olarak gösterme eğilimleri bir çok kimsede var.Türklük islamla başlar diyen bir zihniyet Ceviz kabuğuna konuk olup saçma sapan ifadeler sergilemişti.

Cemil Meriç sitesinde bu zihniyetlerle bu konuyu epey tartışmıştım.Tarikat bağlantılı insanların çokça olduğunu sezince de siteyi terkettim.Türklüğün islamla başladığına ilşkin inaçları olan insanların hayli fazla olduğuna inanıyorum.

Halbuki Türkler kadar islamiyete değer ve güç katan başkabir millet yoktur.Eğer Türkler olmasaydı,islamiyet arap yaramıdasına sıkşıp kalırdı.Haçlı seferlerine göğüslerini siper eden başkaca bir millet tanıyamıyorum.

saygılarımla.
Türesin is offline  
Eski17-02-06, 16:34  #8
YarasaSpor
Forumdan Uzaklaştırılmış

YarasaSpor'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2005

sayın masle dediklerine katılmamak elde değil haklısın...
YarasaSpor is offline  
Eski17-02-06, 16:45  #9
petricli

Sayın Masle,

Duygularıma tercüman olmuşsunuz. Ellerinize, yüreğinize sağlık.

Saygılar,

Eski17-02-06, 16:45  #10
spartaküs

Alıntı:
Sayın YarasaSpor şöyle demiş:

sayın masle dediklerine katılmamak elde değil haklısın...
seninde sınavların var herhalde sayın yarasa

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 11:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)