"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| :67 malum dünyamız alleme-i cihan larla dolu. onlar heerşeyi bilir ,her şeyi konuşurlar. tarihini oryantalislerden öğrenirler ve çok üstün meziyetleri vardır ki tarihi kimsenin bakmadığı açılardan yorumlarlar. dini yaşamadıkları halde fıkıh tartışmaları konusunda özgün fikirleri vardır.yabancıdırlar bu ülkede,ama olsun gerçek hep itilip kakılmıştır.onlar gerçeğin savaşçıları ruhlarını ilme adamış ,ilim(!) savaşçılarıdır... işte böyle cemil meriçin deyimiyle avrupa karşısında hazinelerinden utanmış ,onu saklamış. sonrada bir hazinesi oluğunu unutmuş.devam edip diyor ki sen ne kadar bağırsanda ben senin yanındayım desende onların gözünde osmanlısın islamsın türksün. ama bizim zatı şahaneler aldırış etmez konuşurlar tarihine küfretmekten haya etmezler,yukarda belirttiğim gibi oryantalist dostları onlar için cild cild kitap yazarlar.... konuşurlar hayatlarında din hiç yer etmemiştir ,gözlerin ilmin at gözlüğü ,teorileri onların kutsal kitabı. bazı darwin ci bazı marx cı....konuşurlar. ya onlar olmasaydı ne olurdu biz kimden öğrenirdik dinimizi allah onlara o büyük ödülü bağışlasınnnnn... __________________
Hak geldi batıl zail oldu..... |
| #2 | |
| sayın masle ,çıktın sahneye yine aynı mavalları tekrar edip duruyorsun unutma avrupa geçmişini eleştirerek bu durumlara gelmişler |
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Alıntı:
| #4 | ||
| Alıntı:
bal gibi de balgamlı tükürük attı avrupa geçmişi bir daha yaşamaktan korkacak kadar geçmişlerinden nefret ediyorlar o nefret onları uygar hale getirdi | |
| #5 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Yapmayın Sn. Masle, Avrupa Tarihini, Aydınlanmayı okuyun lütfen. Her ne kadar aydınlanma hareketi burjuvazinin çıkarlarına hizmet amacıyla tetiklenmiş olsa da dönemin tüm kabulleri akıl mahkemesinde yargılanmıştır. Yeri geldiğinde din de yargılanmıştır, o döneme kadar Tanrı yaratması olarak kabullenen devlet de, yönetim de, kısacası her şey. Avrupa bu dönemi yaşadı Sn. Masle. Hâlâ nasıl olur da aksini iddia ediyorsunuz şaşıyorum doğrusu. Ayrıca, İslam ve Türklük aynı şeylerdir demek Türklük nedir biraz bilmemektir sanırım. Şunun şurasında birkaç yüzyıldır müslümandır Türkler. Fakat onun öncesinde binlerce yıla dayanan inançlar vardır. Sizin anlayışınıza göre Gagavuz Türkleri de Türk değillerdir. Bu tür yorumlara hayret ediyorum doğrusu. __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
| #6 | |
| masle bu aralar finallere çok çalışmış kafası yerinde değil o yüzden anlayışlı olalım bu aralar kendisine saçmalaması açısından |
| #7 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Sayın Türker ! Maalesef islamiyeti medeniyetin en büyük kozu olarak gösterme eğilimleri bir çok kimsede var.Türklük islamla başlar diyen bir zihniyet Ceviz kabuğuna konuk olup saçma sapan ifadeler sergilemişti. Cemil Meriç sitesinde bu zihniyetlerle bu konuyu epey tartışmıştım.Tarikat bağlantılı insanların çokça olduğunu sezince de siteyi terkettim.Türklüğün islamla başladığına ilşkin inaçları olan insanların hayli fazla olduğuna inanıyorum. Halbuki Türkler kadar islamiyete değer ve güç katan başkabir millet yoktur.Eğer Türkler olmasaydı,islamiyet arap yaramıdasına sıkşıp kalırdı.Haçlı seferlerine göğüslerini siper eden başkaca bir millet tanıyamıyorum. saygılarımla. |
| #8 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Jul 2005
| sayın masle dediklerine katılmamak elde değil haklısın... |
| #9 | |
| Sayın Masle, Duygularıma tercüman olmuşsunuz. Ellerinize, yüreğinize sağlık. Saygılar, |
| #10 | ||
| Alıntı:
| |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|