| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
İdeolojiniz/Yakın Olduğunuz İdeoloji Ne?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
| Anket Sonuçlarını Göster: Hangi İdeolojidensiniz? | |||
| Liberal | 25 | 4.41% | |
| Libertarian | 3 | 0.53% | |
| Sosyal Demokrat | 79 | 13.93% | |
| Sosyalist | 129 | 22.75% | |
| Komünist | 93 | 16.40% | |
| Bireysel Anarşist | 8 | 1.41% | |
| Anarşist Komünist (Toplumsal Anarşist) | 23 | 4.06% | |
| Muhafazakar (Milliyetçi-Dinci ) | 84 | 14.81% | |
| Irkçı (Biyolojik) | 12 | 2.12% | |
| Teokratik | 2 | 0.35% | |
| Ekolojist | 4 | 0.71% | |
| Hümanist | 31 | 5.47% | |
| Diğer (Lütfen Belirtiniz) | 30 | 5.29% | |
| Hiçbiri | 44 | 7.76% | |
| Oy Verenler: 567. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Yukarıda asılı olan anket bence yetersizdi,mahsuru yoksa yeni bir tane düzenledim.. Hümanizmi,ekolojistliği ayrı yazma konusunda çekincelerim oldu ama hümanist partiler olsun,ekolojist partiler temel olarak bu kavramı aldıkları için ayrı yazmaya karar verdim.Tabi bu iki değer,başka ideolojilerin kapsamında da yerlerini almaktadır. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-02-06 15:55 . |
|
| #2 | ||
| Alıntı:
| |
|
| #3 | |
| geldi sayın spartaküs geldi :D o mesaj da fena gitmemiş ![]() __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
|
| #4 | |
| Sayın Artena, Muhafazakar (Milliyetçi - Dinci) ne anlama geliyor anlamadım. Ayakkabı satana ayakkabıcı, şeker satana şekerci diyoruz. Şimdi muhafazakarlar dini mi satıyorlar!.. Saygılar, |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Alıntı:
..... anket konusunda bişiy sööliyim şıklarda ırkçılık var ama kimse ben ırkçıyım demez kaaardeşim Ankette Devletçilik olsaydı iyi olurdu (hoş, kimse işaretlemezdi ama) anketteki -teokratik- gramer (yada her neyse) olarak yanlıştır; -teokrat- yada teokrasi olması gerekirdi Hem sen nasıl Atatürkçülüğü ya da Türkçülüğü unutursun? :-) Hele laisizm'i Ayrıca muhafazakarlık kavramı dincilikten ve milliiyetçilikten bağımsızdır. Statükocu anlamındadır. (dincilerin ve milliyetçilerin bir kısmı muhafazakar olabilir; o ayrı) Ayrıca milliyetçi ya da dinci olanlar muhafazakarlığı reddedecektir. ---------şimdi kendi görüşümü yazayım: Marksist Komünist'im. Daha çok Lenin ve Troçki'nin görüşlerini benimsedim. Stalin'in bazı görüşlerini yanlış buluyorum. Mao'nun marksizmin temeli olan görüşleri haricindekilerin çoğuna katılmıyorum. Enternayonalizm'i savunuyorum __________________
“İşçinin milliyeti ne Fransız, ne İngiliz ne de Alman’dır, onun milliyeti emektir, özgür köleliktir.” "İşçinin vatanı yoktur" (Karl Marx) | |
|
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| Bir kişi aynı anda bunlardan çoğunu bünyesinde barındırabilir.Mesela ekolojist ve muhafazakar,ya da hümanist ve sosyal demokrat ya da liberal ve başka birşey olabilir.Ayrıca katılıyorum Atatürkçülük unutulmamalıydı. |
|
| #7 | |
| Bu işin bir terminolojisi var arkadaşlar.Atatürkçülük dediğiniz şey zaten yukardakilerden birini giriyor.O şekilde bir ayrıma gidersek maoizmden,fukoculuğa,ülkücülükten,nazizme,lutheriz mden,fetoculuğa kadar gideriz,kayboluruz. Ayrıca orta derece milliyetçiler ve dinciler,muhafazakar olarak adlandırılırlar, aşırı dinciler teokratikler,aşırı milliyetçiler ırkçı,faşist olarak nitelendirirler.Örneğin türkçülük dediğiniz şey,ırkçılığa girrmektedir.Ayrıca, kendilerini çok rahat bir şekilde ırkçı olarak niteleyen insanlar da vardır,atsizcilar vs. Kısacası bu işin terminolojisi böyle,en azından ben öyle biliyorum.Bir eksik faşizm olabilir.Şuan başka aklıma gelmiyor. Ayrıca ekolojist ve hümanizmi neden yazdığımı yukarda belirtmiştim,tekrarlamaya gerek yok. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
|
| #8 | ||
| Anket konusunda Sayın adil'in görüşlerine katılıyorum. Ancak: Alıntı:
Saygılar | |
|
| #9 | |||||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Alıntı:
ama reddedeceklerdir büyük olasılıkla Alıntı:
Alıntı:
| #10 | |||
| Alıntı:
Alıntı:
Bir diğer husus bahsi geçen ideolojilerin hepsinin bir dünya görüşü olmasına rağmen hayatın tamamını kapsayacak görüşleri yoktur. Liberalizm'in "İnsan niçin yaşar? İnsan'ın varoluş süreci" gibi konulardaki fikri nedir mesela? Sosyal demokrasi'nin ne olduğu bile tam olarak belli değil. Bir sosyal demokat diğerini sosyal demokrasiye ihanet etmekle suçlayabiliyor pekala. Bahsi geçen ankette sadece bir şık işaretlemek pek mümkün değil neticede. Saygılar | ||
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|