"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Kur'an Allah kelamı olabilir mi? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Arkadaslar, kur'anın tanrı kelamı olup olmadıgı hakkındaki fikirlerinizi merak ediyorum. Bana sorarsanız kur'an Muhammedin, ve ona ögrettigi söylenen kimselerin sözünden baska bir sey degildir. Kurandaki Muhammede özel ayetlerin olması tanrı kelamı denilen kur'ana hic yakısmıyor. __________________
Bütün insanlar kardestir. |
|
| |
| #2 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Kuranı yazan kimdir? Tanrıyla konuşmasına rastlayan olmuş mu? Tanrının bunları dediklerini nerden bileceğiz? Okuma yazması olmayan birinin bunları yazması ve yazdırması ne kadar gerçekçi olabilir bilemiyorum tabiki. Aslında bu inançlar bölümüne girmek ne kadar doğru olur onuda bilemiyorum yani insanlar kendilerine hakaret olarak algılıyor her yazılanı. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #3 | ||
| Alıntı:
Kur'an kitap olarak inmemistir. Agızdan cıkan sözlerin toplandıgı bir kitaptır. Muhammed'in tanrı ile konustuguna dair hic bir delil mevcut degil. bütün billinenleri sadece Muhammed dile getirmistir. Muhammed hayatta iken hic bir sözünde, kur'anın derlenip toparlanmasına iliskin her hangi bir söz söylememis olması baska bir tuhaflık. Ölümünden sonra sahabiler tarafından hafızlara danısılarak ayetler düzenlenmis, ve kitap haline getirilmistir. Kur'anın ilk nushaları yani orginali yakılarak imha edilmistir. Okuma yazması olmaması hic bir seyi degistirmez, Muhammed iyi bir dinleyiciydi. __________________
Bütün insanlar kardestir. | |
|
| |
| #4 | ||
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Alıntı:
| #5 | |
| sayın SERDA Yakılmıs olmasının nedeni , hz Osman'ın 4 adet kur'an yazdırıp bunları islam ülkelerine göndermis olmasıdır Cünkü orginalde olmayan bazı ayetler karısıklık olmasın diye, degistirildigi söyleniyor. Bu konuda cesitli rivayetler var.Bilinen bir gercek varsa oda gercek nushasının yakıldıgıdır. Kur'anı tarafsız bir sekilde kosulanmıslık dısında incelediginiz zaman, insan sözünden baska bir sey olmadıgı anlasılır. saygılar __________________
Bütün insanlar kardestir. |
|
| |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007 Ülke / Şehir: Ankara
| 19 İki denizi salmıştır, birbirleriyle birleşiyorlar. 20 Aralarında bir engel vardır, birbirlerinin sınırını aşmıyorlar. Rahman Suresi 19-20 Bugün bu dünyada bilimsel olarak kanıtlanmiştir ceberi tarik bogazi civarinda akdeniz ile atlas okyanusunun sulari birbirine sınır olarak kalmakta ve karışmamaktadır, 600'lü yillarda peygamberimiz bunu nasil bilecekti eğer kendi yazmiş olsaydi, önce bana bunun mantikli bir açiklamasini yapın ondan sonra kutsal kitabıma iftira atın.. __________________
Eğer çok özel bir ilaç tesadüfen meydana gelmiyor ise, kainattaki hiçbir varlık da tesadüfen ortaya çıkamaz.. Şirin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 05-10-07 23:35 . |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
İftira degil, anlamaya calısma cabası. kur'anın tanrı sözü oldugunu Muhammed söylüyor, sizde buna delil teskil edecek ayetleri sunuyorsunuz. Bakın o ayet mucize olarak gösterilebilmesi icin tanrının bizzat kaptan kusto'dan söz etmesi gerekirdi. Söyle yazılabilirdi (meracal behrayni yeltakiyen beynehume berzahun la yabgıyen se yeshad ale hadel kavlu captain custoyen) Kaptan Custo müslüman oldugu yalanını bizzat islamcılar yaydı ,lakin ölümünün ardından islamcılar fena bir tokat yediler. Cünkü kaptan Custo'ya ünlü klise notre dame katedralinde tören yapıldı![]() __________________
Bütün insanlar kardestir. | |
|
| |
| #8 | |
| Aslında bu konuya yazmak istiyorum ama neden hemen savunmaya geçiyorlar anlamıyorum.Kuranı okudum yazılanlar birbiriyle çelişkili ve tozbembe hikayelerle dolu.İnsanları aldatmanın en güzelide cennetle ilgili yazılan hikayeler.İnsan somut olmayan birşeye bu kadar nasıl ikna ediliyor,cenneti gören yada bilen varmı,cennetle ilgili yazılanlar nsıl mantıklı gelebilir,Irmaklardan bal,yağ akması komik değil mi?Huriler olması,ölümsüz olmaları mümkünmü?İnsanlar neden ölümlü o zaman,madem melekler insanlara secde edecekse,insan bu kadar değerliyse,neden ibadet etmesini istiyor? __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #9 | |||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Oct 2007
| Alıntı:
Alıntı:
Tanrının bunları dediklerini bilemezsiniz. Yukarıda dediğim gibi, bu iman meselesi. İnanırsınız veya inanmazsınız böyle durum. Ayrıca şu da var, Peygamberimizin kendi yazmıyor, vahiy katipleri var. onlar yazıyor ve bir kısım da hemen gelen ayeti ezberliyor. Güzel bir söz vardı ya, "okuma cahilliği alır, eşeklik baki kalır" gibi birşey. okuma yazma bilmek herşey değil yani. ![]() | ||
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
|
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|