Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kur'an Allah kelamı olabilir mi? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik

Konu Araçları
Eski05-10-07, 21:42  #1
süpheci

süpheci'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007
Kur'an Allah kelamı olabilir mi?

Arkadaslar, kur'anın tanrı kelamı olup olmadıgı hakkındaki fikirlerinizi merak ediyorum.

Bana sorarsanız kur'an Muhammedin, ve ona ögrettigi söylenen kimselerin sözünden baska bir sey degildir. Kurandaki Muhammede özel ayetlerin olması tanrı kelamı denilen kur'ana hic yakısmıyor.
Eski05-10-07, 21:53  #2
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan

Kuranı yazan kimdir?
Tanrıyla konuşmasına rastlayan olmuş mu?
Tanrının bunları dediklerini nerden bileceğiz?
Okuma yazması olmayan birinin bunları yazması ve yazdırması ne kadar gerçekçi olabilir bilemiyorum tabiki.

Aslında bu inançlar bölümüne girmek ne kadar doğru olur onuda bilemiyorum yani insanlar kendilerine hakaret olarak algılıyor her yazılanı.
Eski05-10-07, 22:06  #3
süpheci

süpheci'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Serda şöyle demiş:

Mesajı Göster
Kuranı yazan kimdir?
Okuma yazması olmayan birinin bunları yazması ve yazdırması ne kadar gerçekçi olabilir bilemiyorum tabiki.

Aslında bu inançlar bölümüne girmek ne kadar doğru olur onuda bilemiyorum yani insanlar kendilerine hakaret olarak algılıyor her yazılanı.
sayın SERDA

Kur'an kitap olarak inmemistir. Agızdan cıkan sözlerin toplandıgı bir kitaptır.
Muhammed'in tanrı ile konustuguna dair hic bir delil mevcut degil. bütün billinenleri sadece Muhammed dile getirmistir. Muhammed hayatta iken hic bir sözünde, kur'anın derlenip toparlanmasına iliskin her hangi bir söz söylememis olması baska bir tuhaflık. Ölümünden sonra sahabiler tarafından hafızlara danısılarak ayetler düzenlenmis, ve kitap haline getirilmistir. Kur'anın ilk nushaları yani orginali yakılarak imha edilmistir.

Okuma yazması olmaması hic bir seyi degistirmez, Muhammed iyi bir dinleyiciydi.
Eski05-10-07, 22:10  #4
Serda

Serda'nın Avatarı

Alıntı:
Kur'anın ilk nushaları yani orginali yakılarak imha edilmistir.
Neden orijinali yakılmış?
Eski05-10-07, 22:28  #5
süpheci

süpheci'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Serda şöyle demiş:

Mesajı Göster
Neden orijinali yakılmış?
sayın SERDA

Yakılmıs olmasının nedeni , hz Osman'ın 4 adet kur'an yazdırıp bunları islam ülkelerine göndermis olmasıdır Cünkü orginalde olmayan bazı ayetler karısıklık olmasın diye, degistirildigi söyleniyor. Bu konuda cesitli rivayetler var.Bilinen bir gercek varsa oda gercek nushasının yakıldıgıdır. Kur'anı tarafsız bir sekilde kosulanmıslık dısında incelediginiz zaman, insan sözünden baska bir sey olmadıgı anlasılır.

saygılar
Eski05-10-07, 23:14  #6
Şirin

Şirin'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2007
Ülke / Şehir: Ankara

19 İki denizi salmıştır, birbirleriyle birleşiyorlar.
20 Aralarında bir engel vardır, birbirlerinin sınırını aşmıyorlar.
Rahman Suresi 19-20

Bugün bu dünyada bilimsel olarak kanıtlanmiştir ceberi tarik bogazi civarinda akdeniz ile atlas okyanusunun sulari birbirine sınır olarak kalmakta ve karışmamaktadır, 600'lü yillarda peygamberimiz bunu nasil bilecekti eğer kendi yazmiş olsaydi, önce bana bunun mantikli bir açiklamasini yapın ondan sonra kutsal kitabıma iftira atın..

Şirin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 05-10-07 23:35 .
Şirin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-10-07, 00:19  #7
süpheci

süpheci'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın LaL şöyle demiş:

Mesajı Göster
19 İki denizi salmıştır, birbirleriyle birleşiyorlar.
20 Aralarında bir engel vardır, birbirlerinin sınırını aşmıyorlar.
Rahman Suresi 19-20

Bugün bu dünyada bilimsel olarak kanıtlanmiştir ceberi tarik bogazi civarinda akdeniz ile atlas okyanusunun sulari birbirine sınır olarak kalmakta ve karışmamaktadır, 600'lü yillarda peygamberimiz bunu nasil bilecekti eğer kendi yazmiş olsaydi, önce bana bunun mantikli bir açiklamasini yapın ondan sonra kutsal kitabıma iftira atın..
sayın LaL

İftira degil, anlamaya calısma cabası. kur'anın tanrı sözü oldugunu Muhammed
söylüyor, sizde buna delil teskil edecek ayetleri sunuyorsunuz. Bakın o ayet mucize olarak gösterilebilmesi icin tanrının bizzat kaptan kusto'dan söz etmesi gerekirdi. Söyle yazılabilirdi (meracal behrayni yeltakiyen beynehume berzahun la yabgıyen se yeshad ale hadel kavlu captain custoyen) Kaptan Custo müslüman oldugu yalanını bizzat islamcılar yaydı ,lakin ölümünün ardından islamcılar fena bir tokat yediler. Cünkü kaptan Custo'ya ünlü klise notre dame katedralinde tören yapıldı
Eski06-10-07, 00:28  #8
Serda

Serda'nın Avatarı

Aslında bu konuya yazmak istiyorum ama neden hemen savunmaya geçiyorlar anlamıyorum.Kuranı okudum yazılanlar birbiriyle çelişkili ve tozbembe hikayelerle dolu.İnsanları aldatmanın en güzelide cennetle ilgili yazılan hikayeler.İnsan somut olmayan birşeye bu kadar nasıl ikna ediliyor,cenneti gören yada bilen varmı,cennetle ilgili yazılanlar nsıl mantıklı gelebilir,Irmaklardan bal,yağ akması komik değil mi?Huriler olması,ölümsüz olmaları mümkünmü?İnsanlar neden ölümlü o zaman,madem melekler insanlara secde edecekse,insan bu kadar değerliyse,neden ibadet etmesini istiyor?
Eski06-10-07, 00:35  #9
SPQR
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Oct 2007

Alıntı:
Sayın süpheci şöyle demiş:

Mesajı Göster
Arkadaslar, kur'anın tanrı kelamı olup olmadıgı hakkındaki fikirlerinizi merak ediyorum.

Bana sorarsanız kur'an Muhammedin, ve ona ögrettigi söylenen kimselerin sözünden baska bir sey degildir. Kurandaki Muhammede özel ayetlerin olması tanrı kelamı denilen kur'ana hic yakısmıyor.
"İMAN" denilen şey bu zaten. Biz Kur'an'ın Allah kelamı olduğuna inanırız. İman'ın mantıklı gelmesiyle veya o ayetin Kur'an da "şık" durup durmamasıyla alakası yoktur.

Alıntı:
Sayın Serda şöyle demiş:

Mesajı Göster
Kuranı yazan kimdir?

Tanrıyla konuşması diye bir durum yok aslında. Vahiyler öyle inmez. Sadece mirac konusu farklı. yoksa genel anlamda vahiy meleği olan cebrail tarafından öğretilir ayetler.

Tanrının bunları dediklerini bilemezsiniz. Yukarıda dediğim gibi, bu iman meselesi. İnanırsınız veya inanmazsınız böyle durum.

Ayrıca şu da var, Peygamberimizin kendi yazmıyor, vahiy katipleri var. onlar yazıyor ve bir kısım da hemen gelen ayeti ezberliyor. Güzel bir söz vardı ya, "okuma cahilliği alır, eşeklik baki kalır" gibi birşey. okuma yazma bilmek herşey değil yani.
SPQR is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-10-07, 00:39  #10
doğançay

doğançay'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Sayın Serda,

İnanmayan ya da farklı bir dine mensup olanlar için bunların sorgulanması çok normal!

Ancak Hz. İsa dedim diye bana da Hristiyanlar'a hakaret ediyorsunuz,O onlara göre Tanrı'nın oğludur diye sataşmışlardı!

Halbuki İslam dininin peygamberinin özel yaşamının sorgulanması gerçekten hakaret boyutlarını aşmıştı!

Üstelik kimse Hz. İsa'ya babası belli değil diye pek de görüş beyan etmedi.

Kitap , inanan için Tanrı kelamıdır,inammayan için ise değilidir.
Bu kadar basit işte...

Hz. Meryem'in gebe kaldığı günü gören şimdiye kadar çok net ortaya çıkadığına göre..

Bu konuları inanan ve inanmayanların bir şeyi kanıtlamak adına tartışmaları anlamsız!

Hatta Tanrı'nın varlığı önce tartışılması gereken bir durum!

Hz. Muhammed'in Tanrı ile iletişim kurup-kurmadığını sorgulayan,O'nun yalancılıkla itham edilmesi için çanak tutan katılımcı ne yazıkki bu saldırısını Tanrı'nın varlığı üzerine inşa ediyor!

İşte burada inançların benim Tanrım ;onunkisini döver durumu.1=1

Saygılar,
doğançay

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı