Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Forum Hakkında

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Bir önerim var.. / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski05-10-07, 23:50  #1
Dynein

Dynein'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: İstanbul
Bir önerim var..

Merhaba, uzun süredir yazıyaz'a uğramıyordum, fakat bugün bir bakayım dedim de, aklıma bir fikir geldi.. Foruma şöyle bir bakınca en çok katılımın siyaset başlıklarında olduğu ortada. Ve haliyle Siyaestle ilgili başlıklar en yukarıda bulunuyor. Belki de, eğer edebiyat, din, metafizik gibi konuları yukarıya alırsak, insanların doğrudan siyasete yönlenmek yerine arada bir bu başlıklara da girmelerini, ve böylece (örneğin edebiyat bölümüne) katılımı arttırabiliriz. Tabi, pek çok insanın buna itiraz etmesi doğal, siyasetin yukarıda olması pek çok insanın işine gelir... Fakat yine de bu bir öneri, bana mantıklı geldi, bakalım siz ne düşüneceksiniz Saygı & Sevgilerimle
Eski06-10-07, 03:13  #2
barış

Giriş Tarihi: Nov 2006

Forumda en önemli topik siyaset, bence en üstte olması gereken de siyaset.
Eski06-10-07, 03:15  #3
SPQR
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Oct 2007

Metafizik, mitoloji ve bilimkurgu bölümü bence en üstte olsun.
SPQR is offline  
Eski06-10-07, 11:52  #4
seha
Admin

seha'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2005

Alıntı:
Sayın Dynein şöyle demiş:

Mesajı Göster
Merhaba, uzun süredir yazıyaz'a uğramıyordum, fakat bugün bir bakayım dedim de, aklıma bir fikir geldi.. Foruma şöyle bir bakınca en çok katılımın siyaset başlıklarında olduğu ortada. Ve haliyle Siyaestle ilgili başlıklar en yukarıda bulunuyor. Belki de, eğer edebiyat, din, metafizik gibi konuları yukarıya alırsak, insanların doğrudan siyasete yönlenmek yerine arada bir bu başlıklara da girmelerini, ve böylece (örneğin edebiyat bölümüne) katılımı arttırabiliriz. Tabi, pek çok insanın buna itiraz etmesi doğal, siyasetin yukarıda olması pek çok insanın işine gelir... Fakat yine de bu bir öneri, bana mantıklı geldi, bakalım siz ne düşüneceksiniz Saygı & Sevgilerimle

Konu dışı bölümü forumun en ücra köşesinde olmasına rağmen 30 bin mesajla siyaset bölümünün arkasından geliyor. Dolayısıyla önde arkada aslında o kadar da fark etmiyor. Elbette en üste siyaset yerine başka bir bölüm yerleştirilirse o bölümde bir hareketlilik olacaktır. Ancak bu hareketliliğin binlerce mesaj şeklinde olacağını sanmıyorum. Kimi bölümler bilgi kimi bölümler yetenek istiyor. Siyaset ise gündemi takip eden herkesin , düşünmeden yazabildiği bir bölüm. Bölümün sırasından çok , siyasete yaklaşımımızdan ileri gelen bir durum bu daha çok.
seha is offline  
Eski06-10-07, 13:28  #5
sosyologgg
Dergi Felsefe Sorumlusu

sosyologgg'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: yerküre

Benimde bir önerim olacak.Kitaplı dinler diye bir ifade literatürde yok varsa da muhakkakki kabul görmüyordur.İnansanız da inanmasanızda bana göre semavi ya da ilahi dinler denilmeli.Beşeri dinler olmalı diğer dinlerde.
Eski06-10-07, 15:03  #6
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005

Alıntı:
Sayın sosyologgg şöyle demiş:

Mesajı Göster
Benimde bir önerim olacak.Kitaplı dinler diye bir ifade literatürde yok varsa da muhakkakki kabul görmüyordur.İnansanız da inanmasanızda bana göre semavi ya da ilahi dinler denilmeli.Beşeri dinler olmalı diğer dinlerde.
Sn.sosyologgg, bütün dinler beşeridir zaten
melnur is offline  
Eski06-10-07, 16:23  #7
esitlik
Felsefe&Konu Dışı

esitlik'nın Avatarı

Ülke / Şehir: istanbul

Alıntı:
Sayın Dynein şöyle demiş:

Mesajı Göster
ben forumdaki yazıları okumaya sayfanın en alt bölümündeki başlıklardan başlıyorum sn dynein. Galiba biraz tersten gidiyorum benim gibi yapan başka kişiler de vardır diye tahmin ediyorum.
Eski07-10-07, 12:55  #8
sosyologgg
Dergi Felsefe Sorumlusu

sosyologgg'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın melnur şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sn.sosyologgg, bütün dinler beşeridir zaten
Ama bu beşeriliğe inanmayan dünyada milyarlarca insan varEn azından literatürde bununla ilgili daha kavramsal bir tanımlama araştırılabilir.
Eski07-10-07, 13:04  #9
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Alıntı:
Sayın sosyologgg şöyle demiş:

Mesajı Göster
Ama bu beşeriliğe inanmayan dünyada milyarlarca insan varEn azından literatürde bununla ilgili daha kavramsal bir tanımlama araştırılabilir.
Evet, bu konuyu bizde düsündük aramizda... Benim önerim su sekilde idi... "Kitapli Dinler" sadece islam, hristiyanlik ve musevilik ile sinirli olmadigindan bu ifade kullanilacaksa diger kitapli dinlerinde bu baslik altinda tartisilmasi gerektigi idi. Bunun icinde baslik aciklamasinda islam, hristiyanlik, musevilik, budizm, satanizm vs gibi kitapli dinlere örnek verilebilirdi. (Lakin bu önerim kabul görmemistir.) Baslik su sekilde olursa daha uygun olacakti. "Islam, Hristiyanlik, Musevilik" Bu kadar, aciklama yapmadan...

Oysa siz basligin su anda ki seklinden daha geri bir tanimlama arzuluyorsunuz gibi. Ilahi dinler, kutsal dinler vs gibi bir baslik hem yaziyaz forumu "tarafli" hale getirme tehlikesini tasiyor, hem de insan ürünü olan dinlere bir kutsallik atfediyor oluyorsunuz. Bu sebeple bu öneri kabul edilemez, edilmemelidir.
Eski07-10-07, 13:22  #10
sosyologgg
Dergi Felsefe Sorumlusu

sosyologgg'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın ABCDE şöyle demiş:

Mesajı Göster
Evet, bu konuyu bizde düsündük aramizda... Benim önerim su sekilde idi... "Kitapli Dinler" sadece islam, hristiyanlik ve musevilik ile sinirli olmadigindan bu ifade kullanilacaksa diger kitapli dinlerinde bu baslik altinda tartisilmasi gerektigi idi. Bunun icinde baslik aciklamasinda islam, hristiyanlik, musevilik, budizm, satanizm vs gibi kitapli dinlere örnek verilebilirdi. (Lakin bu önerim kabul görmemistir.) Baslik su sekilde olursa daha uygun olacakti. "Islam, Hristiyanlik, Musevilik" Bu kadar, aciklama yapmadan...

Oysa siz basligin su anda ki seklinden daha geri bir tanimlama arzuluyorsunuz gibi. Ilahi dinler, kutsal dinler vs gibi bir baslik hem yaziyaz forumu "tarafli" hale getirme tehlikesini tasiyor, hem de insan ürünü olan dinlere bir kutsallik atfediyor oluyorsunuz. Bu sebeple bu öneri kabul edilemez, edilmemelidir.
Ben kutsal ya da ilahiden daha başka bir tanımlama da olabileceğini söyledim.Ayrıca siz tarafsız olduğunuzu iddia etmeyiniz zira taraflısınız.İnsan tarafsız olamaz.Sizde böyle yapmayalım diyerek taraflı davranmış oluyorsunuz

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 01:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)