"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Resul Hamzatov / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Ustaların şiir, roman gibi edebi eserleri |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Anadolu
| NE DELİYİM Ne deliyim ne körüm Ne sağırım ne sayrı Mutluyum kısacası Ve hiçbir şey istedigim yok Senden felek Ama yine de Ucuz olsun ekmek Ve pahalı olsun insan hayatı __________________
Her an bir çarpıntıyı yaşamaktayım Her an çılgın bir heves dağlıyor kalbimi Tanrım, ben mi hayatı aşmaktayım Yoksa hayat mı aşmakta beni... |
|
| #2 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Anadolu
| Ne varsa güzel olan insanoğlunda, Gençlikmiş sözde, öyle diyorlar. Yürekteki ateş, kavgadaki inat, Çok sürmez, yiter gidermiş, geçtikçe yıllar. Kalmazmış bu atılganlıklar yaşlandığımızda, Yorulurmuşuz yollardan, binbir kaygıdan. Bir kayıtsızlıktır gelir çökermiş, Bir ağırbaşlılık, bir tevekkül - düşman başına! Ne ün, ne onur, ne birşeyden incinme, Hiçbir şey farketmezmiş, öyle diyorlar. Ayırmadan hatta dostu düşmandan, Çagırırmışız kimi olsa meclisimize. Böyle olacaksa eğer birgün halimiz, Böyle örülecekse eğer hayatın ağı, Varsın bugünden olsun her ne olacaksa, Atıvereyim de kendimi yardan aşağı... __________________
Her an bir çarpıntıyı yaşamaktayım Her an çılgın bir heves dağlıyor kalbimi Tanrım, ben mi hayatı aşmaktayım Yoksa hayat mı aşmakta beni... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|