Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski18-02-06, 13:22  #1
spartaküs
Guest

Hz.Hamza benim için çok değerli bir şahsiyettir.Atalarımız ne der:"yiğidi öldür ama hakkını yeme"

spartaküs Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-02-06 14:24 .

Eski18-02-06, 13:50  #2
Benkendim
Guest

Alıntı:
Sayın spartaküs şöyle demiş:

hakaret ve iftira yasaktır. Petricli
Bu konun yeri burası değil sayın spartaküs. Benim yazım silindi bu konuya ahlak ile ilgili yazı yazdığım için. Sizin yazınızın akibeti de aynı olabilir.

petricli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-02-06 14:51 .

Eski18-02-06, 14:37  #3
canugur

Giriş Tarihi: Aug 2005

Ben, sayin spartaküs´ün Hamza ve alkol ile ilgili yazisinda bir hakaret unsuru görmedim.

Bu sekilde üyeleri güc durumda birakmak, yönetimin görece disiplin anlayisini tartisilir konuma getirmektedir.

Kötü söz yok.Küfür yok. Asagilama yok.

MÜSLÜMAN ICKI ICMEZ MI? ICER ELBET.
bundan kime ne?
ICERSE, SORUN TANRISI VE KENDISIYLE ARASINDADIR.
BIZIMLE YA DA ISLAMI SAVUNANLARLA DEGIL.:-)

Simdi Hamza sarap ictigi icin Muhammed peygamber, o öldükten sonra sarabi yasakladi seklinde bir yorum, kaynak gerektirir.
Bunu sorulmasi demokratiktir.

Ancak, bunu nasil ispat edersiniz gibi akillica bir soru yeterlidir.

En son olarak;"Kaynak gösteremezseniz, yaziniz silinecektir" demek en uygun cözüm olabilir.
saygilar

canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-02-06 14:39 .
canugur is offline  
Eski18-02-06, 14:56  #4
spartaküs
Guest

Alıntı:
İçkinin zararlarını özetledikten sonra Hz. Peygamber dönemine ve onun içkiyi önleme konusundaki faaliyetlerine dönmek istiyoruz. Kaynaklarımızda sahabeyi rahatsız eden içki kaynaklı çok sayıda olay anlatılmaktadır. Mesela içki henüz yasaklanmadan içki içen Hz. Hamza sarhoş iken Hz. Ali'ye ait iki deveyi keser. Hz. Ali Hz. Peygamber'e onu şikayet eder. Hz. Peygamber de Hz. Hamza'ya giderek kendisine kızar.[912]
Hz.Hamzanın içki içtiğine dair ispat
kaynak

Hz. MUHAMMED ve EVRENSEL MESAJI ( İÇİNDEKİLER )
Sayfa:17/20
[ TOPLUMSAL SORUNLAR KARŞISINDA Hz.MUHAMMED ]

Alıntı:
bakara-2-219. Sana içkiyi ve kumarı sorarlar. De ki: “Onlarda hem büyük günah, hem de insanlar için (bazı zahiri) yararlar vardır. Ama günahları yararlarından büyüktür.” Yine sana Allah yolunda ne harcayacaklarını soruyorlar. De ki: “İhtiyaçtan arta kalanı.” Allah size âyetleri böyle açıklıyor ki düşünesiniz.
önce içki tavsiye edilmiyordu ama serbestti
ömerin allaha yakararak içki konusunda kesinlik getirilmesini ister

Alıntı:
İslâm'ın doğduğu sırada içki içme alışkanlığı Araplar arasında çok yaygın olduğu için Allah Teâlâ ilk Müslümanları içki yasağına yavaş yavaş alıştırmıştır. Önce, içki ve kumarın her ikisinde de büyük günah ve insanlar için birtakım faydaları olduğunu, ancak her ikisinin de günahının faydasından büyük olduğunu[915] bildirmiş, bir dahaki safhada içkili iken namaz kılmayı yasaklamış,[916] en sonunda ise sarhoşluk veren içkileri içmeyi kesin bir şekilde yasaklamıştır.[917] Hz. Ömer'in içkinin haram kılınmasını şiddetle arzuladığı bilinmektedir. Nitekim o, "Allahım! İçki konusunda açık ve kesin bir beyanda bulun" diye dua etmiş, bunun üzerine şu âyet-i kerîme nâzil olmuştur: "Sana şarap ve kumar hakkında soru sorarlar. De ki: her ikisinde de büyük günah ve insanlar için bir takım faydalar vardır. Ancak her ikisinin de günahı faydasından daha büyüktür. ..."[918] Hz. Ömer çağrılarak inen âyet kendisine okunur. Hz. Ömer tekrar "Allahım! İçki konusunda açık ve kesin bir beyanda bulun" diye dua eder. Bunun üzerine şu âyet-i kerîme nazil olur: "Ey iman edenler! Siz sarhoş iken -ne söylediğinizi bilinceye kadar- namaza yaklaşmayın...".[919] Namaz kılınacağı zaman Hz. Peygamber'in münâdîsi"Sarhoş namaza yaklaşmasın" diye ilan eder. Hz. Ömer çağrılarak inen bu âyet de okunur. O, tekrar "Allahım! İçki konusunda açık ve kesin bir beyanda bulun" diye dua eder. Son safhada Mâide Sûresinin içkinin kesin bir şekilde yasaklandığını bildiren âyetleri nâzil olur: "Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar), fal ve şans okları birer şeytan işi pisliktir; bunlardan uzak durunuz ki kurtuluşa eresiniz. Şeytan içki ve kumar yoluyla ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak, sizi Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık bunlardan vazgeçtiniz değil mi"?[920] Hz. Ömer "Vazgeçtik" der.[921]
kaynak
Hz. MUHAMMED ve EVRENSEL MESAJI ( İÇİNDEKİLER )
Sayfa:17/20
[ TOPLUMSAL SORUNLAR KARŞISINDA Hz.MUHAMMED ]

Eski18-02-06, 15:11  #5
canugur

Alıntı:
Sayın spartaküs şöyle demiş:

Hz.Hamza benim için çok değerli bir şahsiyettir.Atalarımız ne der:"yiğidi öldür ama hakkını yeme"
Bence de öyle sayin spartaküs.
Getirdiginiz kaynak icin tesekürler, arastirilabilir.
Hamza olayini, arap kaynaklarindan ben de inceleyecegim.
saygilar.
Eski18-02-06, 15:11  #6
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005

Alıntı:
De ki: “Onlarda hem büyük günah, hem de insanlar için (bazı zahiri) yararlar vardır. Ama günahları yararlarından büyüktür.”
Zahiri kelimesinin manasına bakılması tavsiye olunur.
---
İçkinin birdenbire yasaklanmamasının sebebini pekçoğumuz bildiği (bazılarımızda bilipte bilmemezlikten geldiği) için açıklamaya gerek yok.

Beyin Fırtınası Geri Döndü
ibra is offline  
Eski18-02-06, 15:22  #7
spartaküs
Guest

QUOTE]maide-5-90. Ey iman edenler! (Aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz. [/quote]
içki kesin olarak yasaklandı

Alıntı:
İçkinin haram kılınmasından sonra Hz. Peygamber'in içki kullanan bazı kimseler hakkındaki uygulamalarına temas etmek istiyoruz. Hayber'in fethinde içki bidonları kırılıp içkiler döküldüğü zaman sahabeden mizahı seven Abdullah b. Hammâr (Lakabının Hımâr olduğu da söylenir.) dayanamayıp içki içer. Zaten bu şahsın içki görünce dayanamadığı da bildirilmektedir. Kendisini hemen Hz. Peygamber'in huzuruna götürürler. Hz. Peygamber onun bu davranışından hoşlanmaz ve pabuçlarıyla hafifçe vurur. Orada bulunanlar da vururlar. Hz. Peygamber'in bu şahsı daha önce de bu yüzden defalarca cezalandırdığı kaynaklarda kaydedilmektedir. O sırada Hz. Ömer "Allahım! Ona lanet et, artık çok oldu"! der. Bunun üzerine Hz. Peygamber "Öyle deme Ömer! O, Allah ve Resûlü'nü sever" buyurur.[932] Buhârî, içki içene lanet etmenin caiz olmadığı, çünkü onun din dışı sayılamayacağı, yani bu hareketiyle dinden çıkmış olmadığı konusuna bir bab ayırmış ve yukarıdaki olayı bu vesileyle anlatmıştır. Mizahı seven Abdullah Hz. Peygamber'i güldürürdü.
şimdi soruyorum içki hayberin fethi sırasında küpler kırılarak yasaklandı
Hz.Hamza çok öncesinde uhud savaşında vahşi tarafından öldürülmüştür
uhud savaşı(625) nerede hayberin fethi(628) nerede
artı maide süresi
Maide süresi, Fetih süresinden sonra indirildi. Fetih süresi ise, Rasul (u)’in Hudeybiye Antlaşmasından dönerken indirildi ...
hüdeybiye antlaşması nerede uhud savaşı nerede

Eski18-02-06, 16:05  #8
canugur

Taslari tam yerine koyuyorsunuz sayin saprtaküs...
Eski18-02-06, 16:08  #9
spartaküs
Guest

Alıntı:
Sayın canugur şöyle demiş:

Taslari tam yerine koyuyorsunuz sayin saprtaküs...
kaynakları ortaya döktüm ilgili bölümde oku Hz.Hamzadan her kez çekinirdi zira kendisi tek başına avlanmaya giden aslan avcısıydı ve hatta derdi ki "gördüğüm hiç birşeyden korkmam"diye kureyşin ileri gelenlerinden koskoca ebu cehile herkezin içinde korkusuzca tokat attığını ve kureyşli topluluğuna tek başına meydan okuduğunuda hatırlatırım bilmeden maval okuyup duruyorsunuz

sayın canuğur,bu da son taş olsun birine yazdım ama burada da olsun dedim

Eski18-02-06, 16:13  #10
ibra
Forum Kurucu Üyesi

ibra'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005

Sanırım konu
http://www.yaziyaz.com/forum/announcement134.html adresindeki 1 a ile ilgili.

Yani bir cümleyi birden fazla değişik şekilde farklı kelimelerle yazabilirsiniz. Burada önemli olan doğru düzeyli kelimeleri seçmek.
Mesela, Gözleri görmeyen bir kişiden bahsederken,
-Şu kör adam demek başka,
-Şu ama adam demek başka,
-Şu görme engelli bay demek bambaşkadır.
Bu üç cümleden farklı anlamlar çıkar.
Umarım açıklayıcı olmuştur.

Beyin Fırtınası Geri Döndü
ibra is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 01:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)