| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Guest Mesajlar: n/a
| Hz.Hamza benim için çok değerli bir şahsiyettir.Atalarımız ne der:"yiğidi öldür ama hakkını yeme" spartaküs Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-02-06 14:24 . |
| #2 | ||
| Alıntı:
petricli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-02-06 14:51 . | |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Ben, sayin spartaküs´ün Hamza ve alkol ile ilgili yazisinda bir hakaret unsuru görmedim. Bu sekilde üyeleri güc durumda birakmak, yönetimin görece disiplin anlayisini tartisilir konuma getirmektedir. Kötü söz yok.Küfür yok. Asagilama yok. MÜSLÜMAN ICKI ICMEZ MI? ICER ELBET. bundan kime ne? ICERSE, SORUN TANRISI VE KENDISIYLE ARASINDADIR. BIZIMLE YA DA ISLAMI SAVUNANLARLA DEGIL.:-) Simdi Hamza sarap ictigi icin Muhammed peygamber, o öldükten sonra sarabi yasakladi seklinde bir yorum, kaynak gerektirir. Bunu sorulmasi demokratiktir. Ancak, bunu nasil ispat edersiniz gibi akillica bir soru yeterlidir. En son olarak;"Kaynak gösteremezseniz, yaziniz silinecektir" demek en uygun cözüm olabilir. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-02-06 14:39 . |
| #4 | ||||
| Alıntı:
kaynak Hz. MUHAMMED ve EVRENSEL MESAJI ( İÇİNDEKİLER ) Sayfa:17/20 [ TOPLUMSAL SORUNLAR KARŞISINDA Hz.MUHAMMED ] Alıntı:
ömerin allaha yakararak içki konusunda kesinlik getirilmesini ister Alıntı:
Hz. MUHAMMED ve EVRENSEL MESAJI ( İÇİNDEKİLER ) Sayfa:17/20 [ TOPLUMSAL SORUNLAR KARŞISINDA Hz.MUHAMMED ] | |||
| #5 | ||
| Alıntı:
Getirdiginiz kaynak icin tesekürler, arastirilabilir. Hamza olayini, arap kaynaklarindan ben de inceleyecegim. saygilar. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
| #6 | ||
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Alıntı:
--- İçkinin birdenbire yasaklanmamasının sebebini pekçoğumuz bildiği (bazılarımızda bilipte bilmemezlikten geldiği) için açıklamaya gerek yok. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü | |
| #7 | ||
| QUOTE]maide-5-90. Ey iman edenler! (Aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz. [/quote] içki kesin olarak yasaklandı Alıntı:
Hz.Hamza çok öncesinde uhud savaşında vahşi tarafından öldürülmüştür uhud savaşı(625) nerede hayberin fethi(628) nerede artı maide süresi Maide süresi, Fetih süresinden sonra indirildi. Fetih süresi ise, Rasul (u)’in Hudeybiye Antlaşmasından dönerken indirildi ... hüdeybiye antlaşması nerede uhud savaşı nerede | |
| #8 | |
| Taslari tam yerine koyuyorsunuz sayin saprtaküs... ![]() __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
| #9 | ||
| Alıntı:
sayın canuğur,bu da son taş olsun birine yazdım ama burada da olsun dedim | |
| #10 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Sanırım konu http://www.yaziyaz.com/forum/announcement134.html adresindeki 1 a ile ilgili. Yani bir cümleyi birden fazla değişik şekilde farklı kelimelerle yazabilirsiniz. Burada önemli olan doğru düzeyli kelimeleri seçmek. Mesela, Gözleri görmeyen bir kişiden bahsederken, -Şu kör adam demek başka, -Şu ama adam demek başka, -Şu görme engelli bay demek bambaşkadır. Bu üç cümleden farklı anlamlar çıkar. Umarım açıklayıcı olmuştur. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|