| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
İsviçre'de seçim mitinginde çatışma: 20 yaralı/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| İsviçre'nin başkenti Bern'de düzenlenen seçim mitinginde polisle protestocular arasında çıkan çatışmada 20 kişinin yaralandığı bildirildi. Çatışmanın, göçmen karşıtı aşırı sağcı İsviçre'nin Halk Partisi'nin (SVP) yaklaşık 10 bin yandaşının Bern sokaklarında yapmak istediği yürüyüşü sağ kanat karşıtı protestocuların engellemek istemesi üzerine çıktığı kaydedildi. Polisin taş ve şişe atan protestoculara göz yaşartıcı bombayla karşılık verdiği belirtildi. Bern polis sözcüsü Franz Maerki, çatışmalarda 17'si polis 20 kişinin yaralandığını ve 43 protestocunun tutuklandığını bildirdi. İsviçre'de 21 Ekim'de yapılacak seçimlerde oyların büyük bir kısmını alması beklenen SVP'nin, göçmen karşıtı kampanya mesajlarıyla seçmenler arasında kutuplaşmaya yol açtığı belirtiliyor. Bu parti ayrıca, "kara koyun" olarak resimlenen yabancıların kovulması gerektiği mesajını içeren seçim afişleri yüzünden BM'deki insan hakları uzmanlarının da eleştiri oklarına hedef oluyor. SVP'yi seçimlere giden yolda Sosyal Demokrat Parti (SP) izliyor. İsviçre, SVP'nin halen iki sandalyesinin bulunduğu 7 üyeden oluşan federal konsey tarafından idare ediliyor. http://www.hurriyet.com.tr/sondakika...id=71&sz=85345 |
|
| #2 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Oct 2007
| İsviçre yi halbuki dünyanın en demokratik ülkesi gösterirler... adamlarda faşizm hat safada... |
|
| #3 | ||
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Jun 2007
| Alıntı:
baksanıza yaralanmış olan 20 kişiden 17 polismiş bunun anlamı şudur, isviçre devleti vatandaşına karşı kin gütmüyor düşman gözüyle bakmıyor. bu olay türkiye de olsaydı, böyle onbinlerin karşıkarşıya geldiği bir durum söz konusu olsaydı ne olurdu acaba! doğrusu insan sonuçlarını bile düşünmek istemez.... | |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi
| Alıntı:
| #5 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Jun 2007
| |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi
| Özür diliyorum ama sanırım beni yanlış anladınız. Daha çok polisler yaralanır Türkiye'de de, demek istemiştim. Belkide ben sizi yanlış anladım... __________________
SAYGILAR ------------ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK) |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Böyle birşeye olanak var mı? Avrupa'da fanatik göstericiler polisi taşlar. Kaldırım flasterlerini söküp polise atar. Polisler ondan yaralanıyor. 17 yaralı polise karşı 3 yaralı gösterici. Emin olun, bu yaralı göstericilere de su sıkılmıştır veya çok çok birkaç cop darbesidir yaraları. Bizde polisi taşlasanız, polis ya panzeri sürer üstünüze veya ateş açar. 17 yaralı polise karşı 30 ölü, 300 yaralı gösterici olur sonunda. Polise hiçbir direniş gösterilmeyen en "masum" mitinglerde bile cop ve biber gazı kullanılmıyor mu burada? |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|