"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Polise 'kimliğim yok' dedi, biber gazını yedi../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| İZMİR (06.10.2007)- Polis Yasası'nda yapılan değişiklikle başlayan yetkili saldırganlık Yamanlar'da idi. Yaşları 16 ve 17 olan iki çocuğa kimlik soran polis, 'kimliğimiz yok' cevabını alınca biber gazı sıktı. Polis şiddetinin önlenmesini isteyen halk, imza toplayarak İHD'ye başvuruda bulundu. Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu'nda yapılan değişikliklerin yürürlüğe girmesinin ardından polisin halka ve muhaliflere yönelik şiddeti arttı. Son olarak Yamanlar'da kendi evlerinin önünde oturan Erhan Teker (17) ve arkadaşı Medet K.'ye (16), kimlik sorma bahanesiyle yetkisinin sınırlarını gösterdi. Halk polis keyfiyetine karşı koydu Yamanlar Polis Karakolu'nda görevli olan polisler, Erhan Teker'in kimliğini kontrol ettikten sonra Medet'ten de kimlik göstermesini istedi. Medet, yanında kimliği olmadığını, ancak hemen gidip evden getirebileceğini söyledi. Bunun üzerine, çocuklara küfretmeye başlayan polise, Yamanlar halkı tepki gösterdi. Halk, “Bunlar bizim mahallenin çocukları, evlerinin önünde oturuyor. Biz tanıyoruz bu çocukları” dedi. Güçleri yetmeyince takviye çağırdılar Bu arada kimliğini almak için ayağa kalkan Medet'e hakaret etmeye devam eden polis, bununla yetinmeyerek, gözlerine biber gazı sıktı. Olayı gören Yamanlar halkı, çocuklara biber gazı sıkılmasını engellemek amacıyla polislerin bulunduğu yere yöneldi. 1000 kişiyi bulan halktan korkan polisler, Karşıyaka Polis Karakolu'ndan takviye gelmesini istedi. Karşıyaka ve Yamanlar karakollarından gelen takviye polisle birlikte, mahalle halkına biber gazı sıkarak dağıtmaya çalışan polisler, aynı zamanda cop kullanmaktan da geri durmadı. Gerekçesiz tutuklama Halkı, biber gazlarıyla dağıtan polis daha sonra olay yerinden ayrıldı. Aradan 3 gün geçtikten sonra Erhan Teker'in evini basan polisler, “ifaden alınacak” diyerek karakola götürdü. Buradan Karşıyaka Adliyesi'ne ardından da Bergama Cezaevi'ne gönderilen Erhan Teker, henüz açıklanmayan mahkeme gününü bekliyor. Yaşanan olayın ardından mahalleden 250 imza toplayan halk, İHD İzmir Şubesi'ne başvuruda bulundu. Erhan Teker'in babası Ramazan Teker, yaşanan olayın şokunu hala atlatamadıklarını ifade ederek, "Benim oğlum şuan hiçbir suçu yokken cezaevine konuldu. Ne zaman çıkacağını da bilmiyoruz. Ne yapacağımızı bilemiyoruz" diye konuştu. http://www.atilim.org/haberler/2007/...zini_yedi.html Saygılarımla.. |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Güzel hikaye, kim yazmış merak ediyorum. Siz bu yazılanların tamamen bu haliyle olduğuna gerçekten inanıyor musunuz? Olay sebepsizce çocuğa biber sıkılarak başlıyor. Güçlü olan polis çocuğu tokatlamak yerine neden biber gazı sıkmış? Polise karşılık verenler nasıl bir anda bin kişi olabiliyor? Bin kişi çocuklara biber gazı sıkılmasını önlemek için polisin üstüne mi yürür? Bu hikayeleri kimler yazar? Bazı kesimlerin polis düşmanlığının altında yatan geçmişte yaşananlar mıdır? __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri |
| #3 | ||||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| Merhaba sayin Dagli. Polisin orada bulunma sebebini, hangi amac ve niyetle Yamanlar'a gittigini bilmeden mantikli yorum yapmanin ne kadar gercekci olacagini bilemiyorum ama, bize sunulan kaynaktan yola cikarak size bir kac cevap vermek istiyorum. Alıntı:
Olayin yukarida yazdigi gibi polis'in cocuga hakaret etmesiyle basladigina dikkatinizi cekmek isterim.
Alıntı:
Alıntı:
Hikayemi yoksa gazeteci yazarlar tarafindan yazilan orjinal makaleler mi o konuda kesinlesemem. Isin sonucunda bu olayin ulkemizde mutemadiyen gerceklesen olaylarin bir ornegi oldugunu dusunuyorum. Yazinin tamanini okuyunca orada yasayan halkin benzer durumlara aliskin oldugunu gozlemlemek imkansiz degil. | |||
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| Alıntı:
sayın dağlının yazısından tokatlamayı savunduğunu nerden çıkardınız anlamadım. dağlı bu gibi bir durumda polisin genelde nasıl davrandığına dikkat çekerek habrin gerçekçiliğini sorgulamış. örneğin bir hırsızın bir eve girip değersiz bir kaç şeyi alıp çıktığı değerli şeylere dokunmadığı gibi bir haber alırsanız bu haber size de inandırıcı gelmeyecektir. neden değerli şeylere dokunmamış dersiniz ister istemez. bu durumda pahalı şeylerin çalınmasını desteklemiş mi olursunuz? hayır di mi... __________________
Bırakınız geçsinler, bırakınız yapsınlar! | |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi
| Ben de yazıyorum böyle senaryolar. Sanırım bu işte para var.. Devam edeyim... Haberin doğruluğunu sorgulamak gerekir, Sayın Dağlı'nın yazısı gayet yerindedir. __________________
SAYGILAR ------------ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK) |
| #6 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: May 2007
| 1 mayıs 2007'den sonra hiçte şaşırtıcı değil. Sorgulamak gerekse bile özellikle polis vazife ve salahiyet kanunu'nda yapılan değişikliklerden de sonra...Olayın doğruluk payı daha fazladır ![]() İsteyen araştırsın tabi. __________________
"Bütün ideolojik ayrılıkların temeli ,devrim isteyip istememeye değil, devrim yapmak için yola çıkmaya, savaşmaya cesaret edip edememeye dayanır. işte bu yüzden, devrim için savaşmayana sosyalist denmez." -MAHİR ÇAYAN- |
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| Alıntı:
Ornek olaraktan verdiginiz ozetin konuyla alakasini kuramadim. Biraz daha acabilirseniz sahsi olarak ben ve konuyu izleyen kisiler fikrimce memnun kalacaklardir. saygilar | |
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| Alıntı:
| #9 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Jun 2007
| beyler durun ben olayı tahmin edeyim polisler, çocuklara kimlik sorarken eğer çocuklar hiç bir tepki vermeselerdi sorun çıkmazdı ama büyük ihtimalle çocuklar gençliklerinin verdiği sıcakkanlılıkla söylenmişlerdir homurdanmışlardır biraz itiraz etmişlerdir, bu da (içlerinde iyi niyetli kesimi tenzih ederek)maço polislerin tahrik olmaları için zaten yeterli nedendir. bence olay aşağı yukarı böyle gelişmiştir... |
| #10 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Oct 2007
| Nedense aramızda bazıları bizi polise karşı kışkırtıyor!!!Arkadaşlar mantıklı olalım lütfen... ReMaT Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-10-07 20:35 .Sebep: yazım kuralları |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|