| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Eğitim emekçileri: ''İşsizliğe mahkum olmayacağız'' / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| İş güvencesiz çalışmaya karşı binlerce eğitim emekçisi dün Ankara’daydı. Eylem iş güvencesiz, işsiz öğretmenlerin ilk kez güçlü bir şekilde biraraya gelmesi açısından önemli bir eylem olurken, kadrolu eğitim emekçilerinin eyleme yeterince örgütlenmemesi eylemin daha güçlü olmasını engelledi. HABER MERKEZİ Kadro ve iş güvencesi isteyen binlerce eğitim emekçisi dün Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) yürüyerek burada kitlesel bir basın açıklaması yaptı. İki bini aşkın eğitim emekçisinin katıldığı eylemde polisin geniş güvenlik önlemi dikkat çekerken, Bakan Hüseyin Çelik istifaya davet edildi.Eyleme işgüvencesiz olarak çalışan sözleşmeli ve ücretli öğretmenlerin yoğun katılımı dikkat çekerken, dersane öğretmenleri ve bazı eğitim fakültesi öğrencileri de eyleme destek verdi. İstanbul, İzmir, Adana, Diyarbakır ve Samsun'dan da araçların kaldırıldığı eyleme DTP Şanlıurfa milletvekili İbrahim Bilici de katıldı. Eğitim emekçileri, "Herkese iş, herkese çalışma hakkı" ve "Ücretli-sözleşmeli işsiz değil, kadrolu öğretmen olmak istiyoruz" yazılı pankartların arkasında Ziya Gökalp Caddesi’nden MEB önüne kortejler halinde yürüdü. "Ücretli-sözleşmeli çalışmaya hayır!", "Tüm öğretmenlere güvenceli iş, kadro hakkı", "IMF'ye değil, eğitime bütçe" yazılı dövizlerin taşındığı eylemde, sık sık "Yaşasın örgütlü mücadelemiz", "Parasız eğitim-parasız sağlık", "Ücretli köle olmayacağız", “Sözleşmeyi alın, başınıza çalın” sloganları atıldı. Eğitim emekçilerinin başbakan ve bakana yönelik olarak attığı “Bakan şov yapma, atama yap”, “Sözleşmeli bakan istiyoruz”, “Ücretli Tayyip, sözleşmeli Çelik” sloganları dikkat çekti. Devamı@ http://www.sol.org.tr/index.php?yazino=14936 |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007
| işin acı tarafı, büyük çoğunlukla, bu gösteriyi yapanların öğretmen sertifikasını alabilmek için, dersanelere giderek, şu anki durumlarında olanlardan hizmet almasıdır. __________________
el elin işini elinin ucuyla yaparmış... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Fakülte bitirip işsiz kalmak,gelecek kaygısıyla yaşamak bu kaygıları eğitim fakültesi öğrencisi olarak ben de taşıyorum bir sürü işsiz öğretmen dururken imamları sözleşmeli öğretmen yapan ve eğitimde büyük ilerlemeler katettiğini söyleyen hükümeti açıkça inandırıcı bulmuyorum pedagojik formasyonu olmayan öğretmenlerle 50-60 kişilik sınıflarla bazı yerlerde hala doğru düzgün İngilizce ve bilgisayar öğretemeyen okullarıyla(Güya üniversite öğrencisiyim bize verilen ingilizce hafta da üç saatti haliyle bir şey öğrenemedik)nereye kadar? |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|