| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Demokrasi nedir ? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Demokrasi nedir? Halkın oy vermesi mi yoksa halkın oyunu sorgulayıp, oyunun peşine düşebilmesi mi ? Halkın; seçmek zorunda olduklarını seçmesi nekadar demokrasidir ? Artık halk klasik demo: halk, kresi: iktidar, al sana demokrasi tanımı yalanıyla uyutulmamalı. Sizce demokrasi nedir, ne olmalıdır, hangi ülkeler demokrasiyle yönetilmektedir ? (varsa) __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #2 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Sep 2007
| Demo halk , kratos :iktidardır. Yunancadan türemiştir , halkın gücü anlamına gelir Evet dostum çok yüzeysel bir tanımlama ama oy vererek seçme işlemi cumhuriyet(repubblica) rejiminin tanımına girer. Yani res :vurgulayıcıdır pubblica:halktır yani halka ait anlamını taşır. Ben demokrasiyi seçme özgürlüğü olarak tanırım. Ama gerçek bir seçme fiilidir kastettiğim. Alternatif yoksa seçemezsin yani benim kastettiğim alternatiflerin olduğu bir seçme sistemi. Tabi bu demokrasi denilen doktrin her kültürde işlemez (Bknz: ''Demokrasinin eğitimsiz toplumlarda işlememesi üzerine'' başlıklı forumdaki yazımda belirtmiştim) __________________
Herşey sadece bizim için değil , herkes içindir. - Emiliano Zapata |
|
| #3 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Oct 2007
| Demokrasi , dünyadaki ulusların siyasi sosyal kültürel alanda özgürlüklerini kullanabilme hakkıdır bence.. tabi insan haklarıda girer içine |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| ''Bütün despotizmler içerisinde demokrasi, en az dayanıklısı olmakla birlikte en kötüsüdür.'' __________________
Endum dere duzina Aşlamayi aşladum Sevdaluk eyi şeydur Ben da yeni başladum |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Demokrasi: "Halkın kendi kendini yönettiğini sandığı bir yönetim şekli" |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| Herkesin yönetime talip olabilmesidir. |
|
| #7 | |
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: şarap şişesi..
| Halkın gendi gendini datmin etmesine bizzz demokrasi diyoruz...:D |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| Demokrasi belli bir duzen/sistem icinde oyunu kriterlere uygun kullanma hakkidir. Ben demokrasi'nin bizi anlatilan haline inanmiyorum. Bence bir kutuplasmadan oteye gitmiyor. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| Ezilenlerin... kendilerini ezecek olanları paşa paşa seçtiği yönetim biçimidir... |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Demokrasi acaba çoğunluğun azınlığa karşı zulmudur diyebilir miyiz ? __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|