"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

29 Yıl Önce TİP Üyesi Yedi Öğrenci Katledildi: Bahçelievler Katliamı

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski09-10-07, 16:05  #1
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007
29 Yıl Önce TİP Üyesi Yedi Öğrenci Katledildi: Bahçelievler Katliamı

Türkiye'de 1978 yılı, faşist terörün giderek azgınlaştıği; okulların, derneklerin, kahvehanelerin basıldığı, bombalandığı, otomatik silahlarla tarandığı yıl olarak tarihe geçti. Faşistlerin köşe başlarında pusu kurdukları, kendinden olmayan herkese saldırdığı o yıl; Prof. Dr. Bedri Karafakioğlu, Doç. Dr. Bedrettin Cömert, Dr. Necdet Bulut, Savcı Yardımcısı Doğan Öz öldürüldü, Doç. Dr. Servet Tanilli uğradığı silahlı saldırıda sakat bırakıldı. Türkiye, o yıl toplu katliamlarla sarsıldı; Kahramanmaraş'ta 105 kişi, Sivas'ta 9 kişi, Ankara Balgat'ta 5 kişi, Ankara'da 7 TİP'li devrimci öğrenci, İstanbul'da 5 işçi, İstanbul'da Beyazıt'ta 7 devrimci öğrenci ve daha yüzlercesi hunharca katledildi...
Tarihe "Bahçelievler Katliamı" olarak geçen, Ankara Bahçelievler'de Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi yedi öğrencinin 9 Ekim 1978'de, öldürüldüğü gece yaşananları beraber okuyalım. 9 Ekim Pazar gecesi Hacettepe Üniversitesi öğrencilerinden Salih Gevenci ve Faruk Ersan'ın Bahçelievler'deki öğrenci evinde zemin katında misafirleri vardı. Faruk Ersan ders çalışmak için arkadaşlarına gitmişti. Evde Salih Ge-venci'den başka ODTÜ öğrencisi Serdar Alten, Ankara İktisadi Ticari Bilimler Akademisi öğrencisi Efraim Ezgin, Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Osman Nuri Uzunlar ve aynı okul öğrencisi Latif Can bulunuyordu.
TELLE BOĞMAYA KALKTILAR
Saat 22.00'ye doğru kapı çaldı. Televizyon seyretmekte olan öğrenciler kapıyı açtıklarında karşılarında silahlı dört kişi vardı. İçeri girenler evdeki 5 devrimciyi etkisiz hale getirerek ellerini arkadan bağladı. Katiller evde 3 kişiyi beklerken 5 kişi bulmuşlardı. Plana göre evde iki ya da üç kişi olması gerekiyordu. Bir süre kendi aralarında tartıştılar. Dışarıda kendilerini bekleyen "Reis"e danışmaya karar verdiler. Devrimci öğrencilerin sorgusu sürerken Reis bir şişe eterle geri dönmüştü. Öğrenciler eterle bayıltıldılar. Saat 24.00 sıralarında Ankara Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi öğrencisi Hürcan Gürses de eve geldi. O da arkadaşları gibi bayıltıldı. Faruk Ersan ders çalışmaktan geri dönerken evin girişinde faşist çete tarafından yakalandı. Katiller "esirleri" nasıl öldüreceklerini kendi aralarında tartışıyordu. Eve giren dört kişiden biri olan "İdi Amin" lakaplı kişi, onları telle boğabileceğini söyledi. Telle beceremeyince havlu ile boğmayı denedi. Osman Nuri Uzunlar boğularak öldürülmüştü. Ancak onları böyle öldü-remeyeceklerini düşünen katiller, Salih ve Serdar'ı Reis'in arabasına götürdüler. Reis, Serdar'ı tekrar eve yolladı. Araba Faruk ve Salih ile birlikte hareket etti. Kaçırılan iki öğrencinin cesedi ertesi gün, Eskişehir yolu üzerinde enselerinden kurşunlanmış olarak bulundu. Araba hareket ettikten sonra evdeki beş devrimci "İdi Amin" lakaplı katil tarafından kurşuna dizildi. Katil, evden koşarak uzaklaşırken eve giren komşular korkunç manzara ile karşılaştılar.

devamı@ http://www.birgun.net/bolum-95-haber...tml#haber_basi
fenerbahçeli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-10-07, 16:50  #2
Jakoben
Ayrıldı

Giriş Tarihi: May 2007

Acı bir katliamdı...
Memleketimizde zamanında "komünizme karşı cihad" kisvesi altında işlere girişen "mücahit"lerin ne derece "onurlu"! bir mücadele hattı izlediklerinin en müspet kanıtlarından biri.
TİP'li gençler ölümsüzdür.
Anılarına önünde saygıyla eğiliyorum.
"Bütün ideolojik ayrılıkların temeli ,devrim isteyip istememeye değil, devrim yapmak için yola çıkmaya, savaşmaya cesaret edip edememeye dayanır. işte bu yüzden, devrim için savaşmayana sosyalist denmez."
-MAHİR ÇAYAN-
Jakoben is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-10-07, 16:57  #3
kürt/istan
Kayıtlı Okur

Giriş Tarihi: Oct 2007

Haluk Kırcı dan nefret ediyorum..
utanmadan birde nasıl öldürdüğünü anlatıyor...
kürt/istan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-10-07, 17:38  #4
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan

Katliamların hesabını veremeyenler sadece konuşmakla yetinirler.Kanlıdır elleri tıpkı yüreklerinin kara olması gibi.Kimse kalkıpta bunlar yaşanmadı,ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorsunuz demesin boşuna.Bizler bunların en katmerlisini yaşadık ve yaşamayada devam ediyoruz.Aslında şimdide bunların değişik versiyonlarını yaşıyoruz yukardaki sorumlular(!)sayesinde.
Eski09-10-07, 18:13  #5
Meyman

Meyman'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007

Alıntı:
Sayın Serda şöyle demiş:

Mesajı Göster
Katliamların hesabını veremeyenler sadece konuşmakla yetinirler.Kanlıdır elleri tıpkı yüreklerinin kara olması gibi.Kimse kalkıpta bunlar yaşanmadı,ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorsunuz demesin boşuna.Bizler bunların en katmerlisini yaşadık ve yaşamayada devam ediyoruz.Aslında şimdide bunların değişik versiyonlarını yaşıyoruz yukardaki sorumlular(!)sayesinde.
Katliam elebaşıcı mehmet gül milletvekili olmuştu mhp'den..Katilleri milletveki kahraman yapan bir ülkede yaşiyoruz malasev..
Eski09-10-07, 18:17  #6
FideL

FideL'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Hesabını elbet soracğız..
TİP li Gençler ölümsüzdür.!
Eski09-10-07, 19:15  #7
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Bu katliamda kullanılan arabanın kayıtlı olduğu kişi şu aralar MHP Sivas milletvekili Mustafa Mit'tir.
Dağlı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-10-07, 23:51  #8
sehzade

sehzade'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2006

Alıntı:
Sayın kürt/istan şöyle demiş:

Mesajı Göster
Haluk Kırcı dan nefret ediyorum..
utanmadan birde nasıl öldürdüğünü anlatıyor...
ben çok seviyorum.Acaba o evdeki insanlar gerçekten de suçsuz muydular? bu olay bana bir şeyler hatırlatır gibi.ülkemde herkes 12 eylül'ü konuşur herkes 12 eylül'ü bilir ama 11 Eylül de neler olmuş bunu kimse bilmez kimse konuşmaz.Acaba o gün canları yananlar ve onun YOLDAŞları kaç can yaktılar da hesap görüldü.
Eski09-10-07, 23:59  #9
kürt/istan
Kayıtlı Okur

Giriş Tarihi: Oct 2007

Alıntı:
Sayın sehzade şöyle demiş:

Mesajı Göster
ben çok seviyorum.Acaba o evdeki insanlar gerçekten de suçsuz muydular? bu olay bana bir şeyler hatırlatır gibi.ülkemde herkes 12 eylül'ü konuşur herkes 12 eylül'ü bilir ama 11 Eylül de neler olmuş bunu kimse bilmez kimse konuşmaz.Acaba o gün canları yananlar ve onun YOLDAŞları kaç can yaktılar da hesap görüldü.
Türk-İslam cıların faşistlikleri ... Bu ülkeyi 12 eylül e götüren ABD ci Ülkücülerdi !

A.Türkeş in sözü vardı hatta
-ben içeride olsamda düşüncelerim dışarıda...
anlatabildim mi ! ama allah ın hikmeti ya.. kendilerine birşey olmayacak sandılar ama İslamcılar en karşı çıktı.. türk-islamcılar yallah hapishanelere..
ben en çok ülkücülerin bu yeidği kazığa sevindim !
kürt/istan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-10-07, 00:37  #10
MK DEVRİM

MK DEVRİM'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2006

Alıntı:
Sayın sehzade şöyle demiş:

Mesajı Göster
Gencecik insanların hunharca boğulmasını hesap görme olarak, adlandıran
zihniyet;faşist düşüncenin ta kendisidir.
MK DEVRİM is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı