"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
29 Yıl Önce TİP Üyesi Yedi Öğrenci Katledildi: Bahçelievler Katliamı/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Türkiye'de 1978 yılı, faşist terörün giderek azgınlaştıği; okulların, derneklerin, kahvehanelerin basıldığı, bombalandığı, otomatik silahlarla tarandığı yıl olarak tarihe geçti. Faşistlerin köşe başlarında pusu kurdukları, kendinden olmayan herkese saldırdığı o yıl; Prof. Dr. Bedri Karafakioğlu, Doç. Dr. Bedrettin Cömert, Dr. Necdet Bulut, Savcı Yardımcısı Doğan Öz öldürüldü, Doç. Dr. Servet Tanilli uğradığı silahlı saldırıda sakat bırakıldı. Türkiye, o yıl toplu katliamlarla sarsıldı; Kahramanmaraş'ta 105 kişi, Sivas'ta 9 kişi, Ankara Balgat'ta 5 kişi, Ankara'da 7 TİP'li devrimci öğrenci, İstanbul'da 5 işçi, İstanbul'da Beyazıt'ta 7 devrimci öğrenci ve daha yüzlercesi hunharca katledildi... Tarihe "Bahçelievler Katliamı" olarak geçen, Ankara Bahçelievler'de Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi yedi öğrencinin 9 Ekim 1978'de, öldürüldüğü gece yaşananları beraber okuyalım. 9 Ekim Pazar gecesi Hacettepe Üniversitesi öğrencilerinden Salih Gevenci ve Faruk Ersan'ın Bahçelievler'deki öğrenci evinde zemin katında misafirleri vardı. Faruk Ersan ders çalışmak için arkadaşlarına gitmişti. Evde Salih Ge-venci'den başka ODTÜ öğrencisi Serdar Alten, Ankara İktisadi Ticari Bilimler Akademisi öğrencisi Efraim Ezgin, Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Osman Nuri Uzunlar ve aynı okul öğrencisi Latif Can bulunuyordu. TELLE BOĞMAYA KALKTILAR Saat 22.00'ye doğru kapı çaldı. Televizyon seyretmekte olan öğrenciler kapıyı açtıklarında karşılarında silahlı dört kişi vardı. İçeri girenler evdeki 5 devrimciyi etkisiz hale getirerek ellerini arkadan bağladı. Katiller evde 3 kişiyi beklerken 5 kişi bulmuşlardı. Plana göre evde iki ya da üç kişi olması gerekiyordu. Bir süre kendi aralarında tartıştılar. Dışarıda kendilerini bekleyen "Reis"e danışmaya karar verdiler. Devrimci öğrencilerin sorgusu sürerken Reis bir şişe eterle geri dönmüştü. Öğrenciler eterle bayıltıldılar. Saat 24.00 sıralarında Ankara Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi öğrencisi Hürcan Gürses de eve geldi. O da arkadaşları gibi bayıltıldı. Faruk Ersan ders çalışmaktan geri dönerken evin girişinde faşist çete tarafından yakalandı. Katiller "esirleri" nasıl öldüreceklerini kendi aralarında tartışıyordu. Eve giren dört kişiden biri olan "İdi Amin" lakaplı kişi, onları telle boğabileceğini söyledi. Telle beceremeyince havlu ile boğmayı denedi. Osman Nuri Uzunlar boğularak öldürülmüştü. Ancak onları böyle öldü-remeyeceklerini düşünen katiller, Salih ve Serdar'ı Reis'in arabasına götürdüler. Reis, Serdar'ı tekrar eve yolladı. Araba Faruk ve Salih ile birlikte hareket etti. Kaçırılan iki öğrencinin cesedi ertesi gün, Eskişehir yolu üzerinde enselerinden kurşunlanmış olarak bulundu. Araba hareket ettikten sonra evdeki beş devrimci "İdi Amin" lakaplı katil tarafından kurşuna dizildi. Katil, evden koşarak uzaklaşırken eve giren komşular korkunç manzara ile karşılaştılar. devamı@ http://www.birgun.net/bolum-95-haber...tml#haber_basi |
|
| #2 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: May 2007
| Acı bir katliamdı... Memleketimizde zamanında "komünizme karşı cihad" kisvesi altında işlere girişen "mücahit"lerin ne derece "onurlu"! bir mücadele hattı izlediklerinin en müspet kanıtlarından biri. TİP'li gençler ölümsüzdür. Anılarına önünde saygıyla eğiliyorum. __________________
"Bütün ideolojik ayrılıkların temeli ,devrim isteyip istememeye değil, devrim yapmak için yola çıkmaya, savaşmaya cesaret edip edememeye dayanır. işte bu yüzden, devrim için savaşmayana sosyalist denmez." -MAHİR ÇAYAN- |
|
| #3 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Oct 2007
| Haluk Kırcı dan nefret ediyorum.. utanmadan birde nasıl öldürdüğünü anlatıyor... |
|
| #4 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Katliamların hesabını veremeyenler sadece konuşmakla yetinirler.Kanlıdır elleri tıpkı yüreklerinin kara olması gibi.Kimse kalkıpta bunlar yaşanmadı,ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorsunuz demesin boşuna.Bizler bunların en katmerlisini yaşadık ve yaşamayada devam ediyoruz.Aslında şimdide bunların değişik versiyonlarını yaşıyoruz yukardaki sorumlular(!)sayesinde. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Alıntı:
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Hesabını elbet soracğız.. TİP li Gençler ölümsüzdür.! __________________
imzalarınız ateşe verdi kibritin torpilini ve yandı okul önlükleri, üniformalarda saklanan büyük teröristler yarattınız! [ Uzun Bir Süre için Yok ] |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Bu katliamda kullanılan arabanın kayıtlı olduğu kişi şu aralar MHP Sivas milletvekili Mustafa Mit'tir. __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2006
| ben çok seviyorum.Acaba o evdeki insanlar gerçekten de suçsuz muydular? bu olay bana bir şeyler hatırlatır gibi.ülkemde herkes 12 eylül'ü konuşur herkes 12 eylül'ü bilir ama 11 Eylül de neler olmuş bunu kimse bilmez kimse konuşmaz.Acaba o gün canları yananlar ve onun YOLDAŞları kaç can yaktılar da hesap görüldü. __________________
BÖCEK OLMAYI KABULLENENLER EZİLİNCE ŞİKAYET ETMEMELİDİRLER....... |
|
| #9 | ||
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Oct 2007
| Alıntı:
A.Türkeş in sözü vardı hatta -ben içeride olsamda düşüncelerim dışarıda... anlatabildim mi ! ama allah ın hikmeti ya.. kendilerine birşey olmayacak sandılar ama İslamcılar en karşı çıktı.. türk-islamcılar yallah hapishanelere.. ben en çok ülkücülerin bu yeidği kazığa sevindim ! ![]() | |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Alıntı:
zihniyet;faşist düşüncenin ta kendisidir. | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|