"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Bilim > İnsan Bilimleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Sizi Mutlu Eden Şeyler Nelerdir?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji...

Konu Araçları
Eski09-10-07, 20:51  #1
zezze

zezze'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Sizi Mutlu Eden Şeyler Nelerdir?

Son zamanlarda genel itibari ile çok mutsuzum.Kendimi mutlu edebileceğim bir çok şey varken neden bu kadar mutsuzum diye düşünüyorum sık sık.Sevdiklerimle vakit geçirebilirm,resim yapabilirim,fotoğraf çekebilirim,müzikle uğraşabilirim,arkadaşlarımla vakit geçirebilirim,yeğenimle oyunlar oynayabilirim vs...Ama hiç birini yapamıyorum ve bu yüzden de mutsuzum

Aslında herkesi mutlu eden bir şeyler var.Merak ettiğim şey şu;

Sizi en çok ne veya neler mutlu ediyor...
Eski09-10-07, 21:40  #2
gizemnur
Bilim - Mitoloji
Dergi Yazı İşleri

gizemnur'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007

Alıntı:
Sayın zezze şöyle demiş:

Mesajı Göster
Son zamanlarda genel itibari ile çok mutsuzum.Kendimi mutlu edebileceğim bir çok şey varken neden bu kadar mutsuzum diye düşünüyorum sık sık.Sevdiklerimle vakit geçirebilirm,resim yapabilirim,fotoğraf çekebilirim,müzikle uğraşabilirim,arkadaşlarımla vakit geçirebilirim,yeğenimle oyunlar oynayabilirim vs...Ama hiç birini yapamıyorum ve bu yüzden de mutsuzum

Aslında herkesi mutlu eden bir şeyler var.Merak ettiğim şey şu;

Sizi en çok ne veya neler mutlu ediyor...
Bir köyde çoban olmak mutlu ederdi...
Eski09-10-07, 21:44  #3
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan

Benide sanırım açık havada yürümek mutlu ederdi.İnsanlarla uğraşmaktan yoruldum sanırım uzun bir tatile ihtiyacım var,yeşile..
Eski10-10-07, 01:02  #4
barış

Giriş Tarihi: Nov 2006

Beni kalıcı olarak hiçbir şey mutlu etmiyor çünkü biliyorum mutluluğun da sonu var. Ondan geçiçi mutlulukları küçümsemeden yaşamınıza devam etmenizi öneririm.
Eski10-10-07, 04:54  #5
Salvador

Salvador'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007

"Ben mutlu olunca mutsuz oluyorum" desem, çelişki gibi görünecek. Yani mutlu olmayı istemiyorum, sanki mutlu olunca güçsüzleşiyormuşum gibi ruh haline kapılıyorum. Beni ben yapan şey mutsuzluk, ümitsizlik, kaos,... Ya da mutsuz olmamı sağlayacak herşey! İnsan mutlu olunca, o anı öylece dondurmak isteyip, o anı olabildiğince uzatmak adına herşeyi yapabiliyor. Böylece asıl yapması gereken şeylerle ilgilenemiyor. Benim en verimli dönemim, en mutsuz olduğum anlar sanırım. Evet, kesinlikle böyle...

Ben sadece sevişirken mutluyum, bunun dışında hep mutsuzum. Ama her sevişme sonrasında daha fazla mutsuzum. Asıl hazzı o zaman alıyorum sanırım.
Salvador is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-10-07, 04:57  #6
Roj u hev
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: Orasi

Birseyler üretmek ortaya birseyler koyabilmek beni hep mutlu etmistir. Bir siir yazmak bir sarki söylemek,

Bazende bir ciftci olma istegi. Beni mutlu eder...
Roj u hev is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-10-07, 09:34  #7
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

İnsanı mutlu edebilecek tek şeyi biliyorum.

Sürekli yeni birşeylere sahip olabilmek mutlu eder insanı. Ben "işime yaramayacak" olsa da yeni şeylere sahip oldukça mutlu oluyorum.

Mutluluğun fazlasını istemem ben. Bir tır şoförü olabilmenin vereceği mutluluk(mutluluktan ziyade huzur) yeterli olabilirdi. Veya Kafkas dağlarını görmek. Veya şu alttakiler :

68 model bir shelby veya 70 model bir boss429 Mustang.

Hasından bir elektro gitar, pedal ıvır zıvır. Ernie Ball veya Jackson olabilir.

Güzel mi güzel, yanıma yakışacak hanım hanımcık çıtı pıtı, sarışın, siyah gözlü, geniş alınlı, tercihen gözlüklü bir sevgili. Beni sevmesi de önemli değil. Yanımda olsun, hoş vakit geçirelim, anı yaşayalım, paylaşalım.
Dağlı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-10-07, 09:55  #8
süpheci

süpheci'nın Avatarı

Siyah rengi olan her sey beni mutlu eder.
Gece'nin siyahı
Göz'lerin siyahı.
Araba'nın siyahı.
Elbise'nin siyahı
Ayakkabı'nı siyahı

Tek bir degisik renk bunları bozabilir 'kapital' rengi degisik olabilir
.
Eski10-10-07, 15:55  #9
0000
Onay bekleyen
Yazar Adayı

0000'nın Avatarı

Ülke / Şehir: monitörün karşısından

dünyanın barış içinde olması,insanların hep iyi olmsı, bir yetimin başının okşanması, kimsenin kimseyi kırmaması, sırtından vurmaması, insanlarda merhametin eksik olmaması,sevginin eksik olmaması.tokun açın halinden anlaması,kırgınlıkların küskünlüklerin olmaması mutlu olunabilecek güzel sebeplerden...Ama buda mümkün olmayacağı için ben mutlu olmak için küçük sebepler arıyorum artık.
0000 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-10-07, 17:10  #10
gizemnur
Bilim - Mitoloji
Dergi Yazı İşleri

gizemnur'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın 0000 şöyle demiş:

Mesajı Göster
dünyanın barış içinde olması,insanların hep iyi olmsı, bir yetimin başının okşanması, kimsenin kimseyi kırmaması, sırtından vurmaması, insanlarda merhametin eksik olmaması,sevginin eksik olmaması.tokun açın halinden anlaması,kırgınlıkların küskünlüklerin olmaması mutlu olunabilecek güzel sebeplerden...Ama buda mümkün olmayacağı için ben mutlu olmak için küçük sebepler arıyorum artık.

Geçin bunları dünyadan mı bahsediyorsunuz? Yoksa beyin evrimini tamamlamış insandan mı? Dünya da bir düzenin olması tokun açın doyurulması bunlar kimseyi mutlu etmez etmiyor. Bir tekme de biz atarız....Barış mı nerde dünya da mı? Görürsem söyleyeceğim... İnsan nerede mutlu dünyada biliyor musunuz? Çevremize bakış açımız dar kapsamlı olduğundan aile içinde mutluyuz sadece belki o da her zaman değil....
Beni mutlu eden bir çift göz...Onun yaşıyor olması ve onun gülümsemesi...

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı