"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Forum Hakkında

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Bir Soru

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski10-10-07, 02:10  #1
erdi

erdi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Bir Soru

Yazıyaz kendi dalında gelişerek giden ve kurumsal kimlik kazanan bir yapıya dönüşme yolunda hızla ilerliyor.

Bunun gereği olarak pek tanıma şansım olmayan bir üyenin vefatın da ve zamanının güncel olayı Hrant öldürüldüğün de (v.b)verilen tepki - ( me ) çok vahim bir durum olarak karşımıza çıkan bir gün de 15 can alan terör olayları karşısında da verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Burada ki durumlar arasında fark gözetmiyorum. Yönetimin de bu konuda ki görüşlerini merak ediyorum.

Bu bir güncellik sorunumu ?
Eski10-10-07, 09:53  #2
redyellow

Giriş Tarihi: Sep 2006
Toplu tepki, toplu talep.

Öncelikle forum kurucularını böyle güzel, seviyeli bir forum yaptıkları ve yönettikleri için kutluyorum.

Benim acizane bir düşüncem var, bilemiyorum uygulanırmı.

Ülkemizi, toplumumuza ilgilendiren, toplu tepki vermemiz gereken durumlarda (mesela 13 askerimizin şehit edilmesi gibi..) forum ana giriş sayfasının tek bir sayfa halinde forumun tepkisini, taleplerini belirten bir şekilde hazırlanması mümkün olabilir mi?

Mesela:

Bu giriş www.antu.com sitesinin girişidir.

Saygıyla.
redyellow is offline  
Eski10-10-07, 10:04  #3
LiberterKedi
Edebiyat

LiberterKedi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007
Ülke / Şehir: KaoS

http://www.yaziyaz.com/forum/thread23245.html

bu mesajı okumanızı tavsiye ederim sayın erdi.

Ve unutmayın;

"Sanatçılar gerçekleri söylemek için yalanları kullanırken, politikacılar yalanlarla gerçekleri örter."
LiberterKedi is offline  
Eski10-10-07, 13:53  #4
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005

Alıntı:
Sayın erdi şöyle demiş:

Mesajı Göster
Yazıyaz kendi dalında gelişerek giden ve kurumsal kimlik kazanan bir yapıya dönüşme yolunda hızla ilerliyor.

Bunun gereği olarak pek tanıma şansım olmayan bir üyenin vefatın da ve zamanının güncel olayı Hrant öldürüldüğün de (v.b)verilen tepki - ( me ) çok vahim bir durum olarak karşımıza çıkan bir gün de 15 can alan terör olayları karşısında da verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Burada ki durumlar arasında fark gözetmiyorum. Yönetimin de bu konuda ki görüşlerini merak ediyorum.

Bu bir güncellik sorunumu ?
Bu konunun güncellik olarak nitelenmesi pek doğru değil. Hırant olayına tepki gösterdik. Benzer her olayda da tepki gösteririz. Bir insanın etnik kimliği ve düşünceleri dolayısıyla öldürülmesi her çağdaş kişi ve kurum tarafından lanetlenmelidir. O kişinin öldürülmesine yol açan kimliğin sahiplenilmesi "Biz Hırant'ız!" söylemi de o yönde bir anlam taşıyordu. Türkiye vatandaşı olan bir kişinin ağırlıklı olarak etnik kimliği yüzünden öldürülmesine haklı bir tepkiydi bu.

Readyellow arkadaşımızın açtığı topik de bununla ilintili. Ülkemizde aşağı yukarı her gün PKK vahşeti yüzünden bir yığın genç insan toprağa düşüyor. Hain tuzaklarda canını yitiriyor. Ülkede adı konmamış bir savaş var. Konu birbirinden çok farklı. Bu konuyu dilimiz döndüğünce tartışmaya çalışıyoruz. Anlamaya çalışıyoruz. Ne kadar yararlı oluyor bilmiyorum ama, terörün bu kadar azdığı ve gencecik insanlarımızın yaşamlarının henüz başlarında toprağa düştüğü bir zamanda belki de bu konuyu benzer bir şekilde ortaya koyabilmek mümkün olmalıydı. Bu konuda bir eksikliğimiz varsa bunu kabul etme durumundayız. Ama sorun da o kadar çetrefil ve o kadar karışık ki!

Bu konuyu bizlere hatırlattığı için Sn. erdi ve Sn.readyellow'a teşekkür ediyorum.

Bu konuda yazıyaz'a yakışan bir tepkinin ortaya konulabilmesi için gereken en kısa zamanda yapılacaktır.
melnur is offline  
Eski11-10-07, 19:19  #5
barış

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ana Sayfaya Konulan Fotoğraf

Fotoğraf için teşekkürler.
Çok yerinde oldu.
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı