Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski10-10-07, 09:14  #1
ilkerhsbc

Giriş Tarihi: Sep 2005
Derin üzüntü...

Yorumsuz...

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/gost...65&yazarid=249
ilkerhsbc is offline  
Eski10-10-07, 09:31  #2
redyellow

Giriş Tarihi: Sep 2006

Evet.. yorumsuz... Yılmaz Özdil'in bu yazısı için yorum yapmaya bile değmez!
redyellow is offline  
Eski10-10-07, 09:38  #3
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Alıntı:
Sayın redyellow şöyle demiş:

Mesajı Göster
Evet.. yorumsuz... Yılmaz Özdil'in bu yazısı için yorum yapmaya bile değmez!
Bence hiç bir yazısı için yorum yapmaya değmez.
Dağlı is offline  
Eski10-10-07, 15:41  #4
esitlik
Felsefe&Konu Dışı

esitlik'nın Avatarı

Ülke / Şehir: istanbul

bence çok güzel bir yazı. İronik bi dille olayı derinden anlatmayı başarmış sn yılmaz özdil.
Eski11-10-07, 01:16  #5
Kopenhavn
Kayıtlı Okur

Giriş Tarihi: Oct 2007

Alıntı:
Sayın Dağlı şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bence hiç bir yazısı için yorum yapmaya değmez.
doğru böyle yüzeysel bir telgrafı her seferinde gönderirseler sizin gibi Milliyetçi duyguları olmayanlar için birşey ifade etmez..
Kopenhavn is offline  
Eski11-10-07, 09:28  #6
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Kopenhavn şöyle demiş:

Mesajı Göster
doğru böyle yüzeysel bir telgrafı her seferinde gönderirseler sizin gibi Milliyetçi duyguları olmayanlar için birşey ifade etmez..
Sizin bu yazınız için de yorum yapmaya değmez. Ama açıklama yapayım ki "aa bak cevap yazamadı, bozdum onu" hazzını yaşamayın. Son zamanlarda forumu tartışmadan çok yarışmaya döndürenler, marifeti karşıdakini alt etmekte bulanlar utansın.

Milliyetçi duygularımı Yılmaz Özdil'in sıradan yazıları ile tavana vurduracak kadar basitleştirmem. Ayrıca hiç kimsenin benim vatan sevgimi sorgulamasından hazetmem. Hele ki ismini bile anadilinden seçmemiş biri asla benim milliyetçiliğime dil uzatamaz.

Yılmaz Özdil köşe yazarı konumunda olduğuna göre belli özelliklere sahip olmalıdır.

Bir köşe yazarı yeterli seviyede entellektüel birikime sahip olmalıdır. Olayları analiz edebilmeli ve üstüne yorum yapabilmelidir. Dili iyi kullanmalı ve kendine özgü bir üsluba sahip olmalıdır.

Yılmaz Özdil'de yukardakilerden kaç tanesini bulabiliyorsunuz? Köşe yazarı denince aklıma Engin Ardıç geliyor. Benim değerlerimi eleştirdiği yazılarından bile zevk alıyorum. İşte köşe yazarı böyle olmalı. Ama siz de haklısınız. Her kötü malın bir alıcısı olur. O da yazdığına göre elbette okunacaktır...
Dağlı is offline  
Eski11-10-07, 10:16  #7
esitlik
Felsefe&Konu Dışı

esitlik'nın Avatarı

Ülke / Şehir: istanbul

Yılmaz Özdil'in yazısının milliyetçiliği savunduğu sonucuna nasıl vardınız sn dağlı, açıklar mısınız?
bana göre milliyetçiliği yükseltmeye çalışmasından çok, o yazıda mevcut statükonun olayları nasıl geçiştirdiği, bir şey yapmayıp çok şey yaparmış gibi görünmeyi nasıl başardığı anlatılmış.
Eski11-10-07, 10:28  #8
redyellow

Alıntı:
Sayın Kopenhavn şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın kopenhavn;

"Böyle yüzelsel bir telgrafı" gönderen sadece siyasiler midir?

Yılmaz Özdil mesela Genel Kurmay Başkanlığı ilgilileri içinde aynı ironiyi yapabilir mi?

Terorün kökünün kurutulmasından siyasiler olduğu kadar Genel Kurmay Başkanlığımızda o oranda sorumlu değil mi?

Yılmaz Özdil "yüzeysel telgraf" gönderenlerin hepsi için ironi yapabilirse bir değeri olur.

Sorumluların bir tarafını görüp diğer tarafını görmemezlik gelirse o zaman yazdıklarının bir değeri olmaz.

Köşe yazarları yazılarında objektif olmalı, siyasi hırsla yazmamalı.

redyellow Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 11-10-07 10:40 .
redyellow is offline  
Eski11-10-07, 10:35  #9
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın esitlik şöyle demiş:

Mesajı Göster
Yılmaz Özdil'in yazısının milliyetçiliği savunduğu sonucuna nasıl vardınız sn dağlı, açıklar mısınız?
bana göre milliyetçiliği yükseltmeye çalışmasından çok, o yazıda mevcut statükonun olayları nasıl geçiştirdiği, bir şey yapmayıp çok şey yaparmış gibi görünmeyi nasıl başardığı anlatılmış.
Siz benim öyle bir iddiam olduğu savına nasıl vardınız? Sn. Kobenhavn'ın milliyetçilik duygusundan yoksun olduğuma dair yazdıklarına cevap verdim. Yazının ne anlattığı ise umrumda değil çünkü tarzını biliyorum.

Anlattığı konularda haklı olduğunda bile, doğru konuları seçtiğinde bile "sığ"lıkta yüzmeye mahkum bir yazar sn Özdil. Bu yüzden ne yazdığı ilgimi çekmiyor...
Dağlı is offline  
Eski11-10-07, 11:55  #10
fenerbahçeli

Yılmaz Özdil' in yazılarını genel olarak sevmiyorum..
fenerbahçeli is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı