"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Ophelia - William Shakespeare / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Ustaların şiir, roman gibi edebi eserleri |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Edebiyat ![]() Giriş Tarihi: Feb 2007 Ülke / Şehir: KaoS
| Var olmak yada olmamak, mesele bu Gözü dönmüş talihin sapanına, oklarına, İçin için katlanmak mı daha soylu Yoksa, bir dertler denizine karşı silahlara sarılıp Son vermek mi onlara! Ölmek uyumak Hepsi bu ...ve bir uykuyla Yürek sızısına ve bedeni bekleyen Binlerce doğal darbeye son verdim diyebilmek Hangi insan gönülden istemezdi bu bitişi Ölmek uyumak... uyumak belki rüya görmek Ha! iş burda çünkü o ölüm uykusunda Şu fani bedenden sıyrılıp çıktığımızda Göreceğimiz rüyalar bizi duraksatır ister istemez İşte felaketi onca uzun ömürlü kılanda bu Kim katlanırdı yoksa zamanın küfürlerine, kırbaçlarına Zorbanın haksızlığına kibirli adamın hakaretlerine Hor görülen aşkın acılarına, geciken adalete Sabırla bekleyen erdemli kişinin Değersiz insanlardan gördüğü muameleye İnsan yalın bir hançer darbesiyle hesabı kesilebilecekken William Shakespeare __________________
"Ben nehir kıyısındaki parmaklığım; tutunabilen tutunsun bana ama koltuk değneği değilim kimse yaslanmasın bana…" Ve unutmayın; "Sanatçılar gerçekleri söylemek için yalanları kullanırken, politikacılar yalanlarla gerçekleri örter." |
|
| |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|