"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Ülkemizdeki madenler/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| [ MADENLER Türkiye madenler bakımından zengin bir ülkedir. Ayrıca bazı madenler bakımından dünyanın önemli ülkeleri arasındadır. Türkiye'nin madenlerinin tamamı henüz belirlenmemiştir. Her yıl yeni maden yataklarının bulunması bunun kanıtıdır. Ülkemizin madenciliğinin şu andaki üretimi, tümüyle kendi endüstri kuruluşlarımızın gereksinimine yönelik değildir. Bir kısmı ham olarak ya da yarı işlenmiş halde dışarı satılmaktadır. Bir madenin işletilmesinin karlı olabilmesi için; "cevher oranı" Yedekleriyle birlikte belirtilen miktarı fazla olmalıdır. Anadolu, madenciliğin eskilere dayandığı bir yerdir. Ancak cumhuriyetin ilanından sonra kurulan maden teknik ve arama (M.T.A) enstitüsü, madenciliğimizi ciddi biçimde ele alınmasına yönelik olan bir kuruluştur. Bu kuruluş, arama çalışmaları gerçekleştirirken yine cumhuriyet döneminde kurulan ETİBANK, işletme ve pazarlama işlerini yürütmeye başlamıştır. Bu devlet kuruluşlarından başka, özel sektör kuruluşları da bulunmaktadır. http://sosyaldersleri.com/cografya/t...z/madenler.htm ülkemizde bildiğimiz ve bilmediğimiz okadar çok maden varki isterseniz bunları yazışalım ve tartışalım neden bilmediğimiz madenlerimizde oluyor ve bunları neden kullanmak ihtiyacını tam olarak yapamıyoruz cumhuriyetin kuruluşundan beri araştırarak menderese dayandırarak hepsini göz önüne alalım. |
|
| #2 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Oct 2007
| Resmi olarak yok deniyor ama inanıp inanmamak size kalmış. yozgat ve civarında uranyum, tokat ve çorum civarlarında altın (eliyle toplayan mühendis arkadaşlar var) vb... Dahasını da yazarım da bunları bir hazmedelim... ![]() |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007 Ülke / Şehir: ist.,çorum,samsn
| bende dünyada ki bor madeninin %70 inin karadeniz bölgesinde olduğunu duymuştum..ne kadar doğru bilmiyorum ama olabilir.. birde giresunda ya uranyum ya da plutonyum yatağı diye duymuştum.. __________________
Tacitus: Devlet ne kadar yozlaşmışsa, o kadar çok kanun olur. Simon Cameron: Dürüst politikacı, bir kere satın alınınca taraf değiştirmeyen politikacıdır |
|
| #4 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Oct 2007
| |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007 Ülke / Şehir: ist.,çorum,samsn
| tam dediğiniz gibi... __________________
Tacitus: Devlet ne kadar yozlaşmışsa, o kadar çok kanun olur. Simon Cameron: Dürüst politikacı, bir kere satın alınınca taraf değiştirmeyen politikacıdır |
|
| #6 | |
Bilim - Mitoloji Dergi Yazı İşleri ![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Arkadaşlar yok diyenlere susun diyeceğim. Benim arazim uranyum yataklarına sahip...Ama tabiki yasak bazı güçlerden habersiz ülkenizde parmağınızı bile oynatamazsınız. Çünkü dünya çapında imzalanan bazı antlaşmalar vardır. Bor madenlerinin kullanılmamasının sebeplerinden biride buydu... __________________
tik tak seslerinden ürkmeden..... |
|
| #7 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Aug 2007
| bir maden yasası yapıyolar ne olduğu belirsiz.madem bir yasa yapıyosun iyi düşünüp yap.altın madeninden bahsediyosan şart koy. siyanürlü üretim haricindeki doğaya en az etki eden yöntemler ile altın çıkarılabilir şeklinde bir şart koyarsın.görevi sorun çözmek olan adamlar yığınla sorun üretiyolar.buda eğitimde hata olduğunu gösteriyor. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|