| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Bilinçaltına Atılan Cinsellik Ve Saldırganlık / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Toplumdan dolayı insanların bilinçaltına attığı cinsellik ve saldırganlık güdülerimiz S.Freud'un dediği gibi rüyalarda, sarhoşluk durumunda açığa çıkıyor. Bu konu hakkındaki yorumlarınız nelerdir ? __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Bilinc altına atılan cinsel duygular ilerki zamanlarda cesitli sapmalara neden olabilir. Asırı bastırlılmıs duygular mutlaka bir sekilde acıga cıkar . Yönelim olarak cinsellik karsı cinse duyulan ilgi ise ve bu yasak ise, kesinkes boslugu dolduracak ters yönelimler olacaktır. Dogada bosluk yoktur. __________________
Bütün insanlar kardestir. |
|
| #3 | ||
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Oct 2007
| Alıntı:
Danimarka da ailemle yıl başını kutladık ve çok alkol almıştık ve ben bu alkolun etkisiyle hiç hatırlamadığım bir söz söylemişim.. -Thila teyzeyle evlenmek istiyorum diye. thila teyze bizim mahallemizdeki 35 yaşlarındaki evli bir bayan.. Ailem bu sözü söylediğimi bana söylediler ..şok oldum..nasıl derim dedim o 35 yaşında ben 17... tamam yaşı itibarıyla güzel bir bayan thile teyze ama ben ona karşı şimdi cinsel duygularmı beslediğimden sarhoşken bunu söyledim ! hiç sanmıyorum ama ? | |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Modern Psikayatri'nin geldiği son noktada, insanın tabiatında cinsellik ve saldırganlığın olduğu oldukça açıktır. Fakat yine de konuyu Moleküler Biyoloji alanında ele almak lazımdır. Böylece Freud'un görüşlerinin temel dinamikleri daha iyi kavranabilir. Örneğin Richard Dawkins'in Gen Bencildir adlı kitabını okumanızı öneririm. İnsanoğlunun saldıganlık içgüdüsünün temelinde genleri olduğu konusunu daha iyi anlaşılacaktır. İnsanın en temel içgüdüleri olan cinsellik ve saldırganlık dürtüleri, genetik yapısından kaynaklanmaktadır. Bu sonuç, kimilerini fazlasıyla rahatsız eder. Ama hiçbir şekilde sonucu değiştirmez. __________________
Görmezden gelirsen yok olur muyum? [Uzunca bir süre yokum...] |
|
| #5 | ||
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Alıntı:
"Icgüdü" kavramini yanlis kullanmissiniz. Cinsellik ve saldirganlik iki temel güdüdür Freud'a göre. Icgüdü degil. Freud'un insan davranislarini belirleyen bu iki temel güdüyü öne cikarmasi anlasilabilir birsey. Basit bir gözlemle dahi bircok davranisinizin arkasinda bu iki temel güdünün belirleyici oldugunu görürsünüz. Elbette bütün insan davranislarini bu iki güdü ile aciklamak eksik kalacaktir. Fakat, bu iki güdünün belirleyici rolü hicbirzaman yadsinamaz. __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig | |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
"...Freud, iki ana tip içgüdümüz olduğunu söyler: Libido olarak adlandırılan yaşam ya da cinsellik içgüdüsü ve Thanatos olarak adlandırılan ölüm ya da saldırganlık içgüdüsü..." Kişilik - Psikoloji Biliminin İnsan Doğası Üzerine Söyledikleri Jerry M. Burger Kaknüs Yayınları 1.Basım Sayfa 80-81 __________________
Görmezden gelirsen yok olur muyum? [Uzunca bir süre yokum...] | |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Geçen sene insanlarda içgüdü olmadığını bu saydıklarınızın fizyolojik güdü olduğu bize anlatılmıştı. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
Elinizde ki kitaplar beni cok fazla ilgilendirmiyor. Ben yillarca psikoloji derslerinde ne okuttugumu bilirim. Isterseniz icgüdünün ne olduguna bakalim... Icgüdü: Ögrenilmeden yapilan, nicin yapildigi organizmanin kendisi tarafindan da bilinmeyen, bir türün bütün bireylerinde görülen kalitsal davranislara icgüdü denir. Yani icgüdü davanislari ögrenilmeden yapilir. (Dogustandir) Canli nicin öyle davrandiginin bilincinde degildir. (Otomotiktir) Türün tüm bireylerinde görülür. (Mesela, arilarin bal yapmasi) Kalitsaldir. Güdü: Organizmanin gereksinimini karsilamak üzere bir davranisi yapmaya istekli duruma gelmesidir. Güdüleride fizyolojik ve sosyal güdüler olarak siniflandirmak mümkündür. Mesela, cinsellik, susuzluk, aclik vs fizyolojik güdüler grubuna girer. Basari ise bir sosyal güdüdür. Size nicin cinsellik ve saldirganligin bir icgüdü olamayacagini su sekilde aciklayayim. Güdülerde davranis bir ic uyarici sonucu meydana gelir. (Fizyolojik güdüler icin gecerli) Oysa icgüdüsel davranis ic ya da dis hicbir uyarici olmadan otomotik olarak gerceklesebilir. Umarim ifade edebilmisimdir. Halen karistidigimi düsünüyorsaniz "Güdü ve Icgüdü" olarak yeni bir baslik aciniz, bende akademik olarak bilgilerimi detaylandirayim... __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig | |
|
| #9 | |
| Sayın ABCDE, ben de elimdeki bilimsel kaynakları baz alırım. Size anlatılan ya da sizin akademik kimliğiniz felan beni alakadar etmez. Freud'un eserlerinde bile içgüdü olarak tanımladığı kavramlara dair, içgüdü mü güdü mü gibi bir tartışmaya girecek değilim. Elimde Psikoloji ve Psikiyatri alanına dair kitapların hepsine az önce şöyle bir göz attım. Freud'un Rüyalarım Yorumu 1-2, Uygarlığın Huzursuzluğu gibi kitapları da dahil, Irwin Yalom- Varoluşçu Psikiyatri, Psikanaliz Nedir? - Ian Craib, Freudyen Psikolojiye Giriş- Calvin S. Hall gibi kaynakların hepsinde cinsellik ve saldırganlık birer içgüdü olarak geçmektedir. Ne size anlatılanlar, ne de sizin anlattıklarınız bir önemi yok. Konu eğer bilimsel düzlemde ele alınacaksa, elimizdeki, bilimsel kaynaklarla konuşmamız gerekecektir. Bunun dışındaki iddialar boş laftır. __________________
Görmezden gelirsen yok olur muyum? [Uzunca bir süre yokum...] |
|
| #10 | |
| Sayin Salvador; Siz "güdü" ile "icgüdü" kavramlarini ayrima tabii tutmadiginiz icin bir sonuc alamayiz. Freud icgüdü (instinct) kavramini kullanirken böyle bir ayrim gözetmez. Yoksa orada ki yazilanlari bizde iyi biliriz... Su durumda siz bana cinsellik (sexuality) ve saldirganlik (aggressiveness) kavramlarina icgüdü denilirse, güdü (impetus) ne oluyor aciklayabilir misiniz? Mesela, bana birkac tane güdü örnegi verebilir misiniz? __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|