"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

İnanç farkı

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Konu Araçları
Eski13-10-07, 01:25  #1
TOKKAT
Kayıtlı Okur

Giriş Tarihi: Oct 2007
İnanç farkı

Ramazan ayında içki muhabbeti yapılması ne kadar doğrudur? Bu toplumumuzun hoşgörü seviyesinin yükseldiğinimi yoksa alçaldığınımı gösterir? Yorumlarınızı bekliyorum.

Elenorin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-10-07 12:43 .
TOKKAT is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-10-07, 13:59  #2
barış

Giriş Tarihi: Nov 2006

Ramazanın diğer aylardan bir farkı olmadığını düşünüyorum.
Eğer içiyorsanız ve bunun muhabbetini yapıyorsanız ramazanda da yaparsınız, diğer aylarda da.

Çıkarcılık yapıp ramazan ayında yapmamak, yapanları eleştirmek bana garip geliyor.
Eski13-10-07, 14:06  #3
mavi-yeşil

mavi-yeşil'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007
Ülke / Şehir: ist.,çorum,samsn

bencede bir insan her zaman neyse o olmalaıdır..birisi için ya da birşeyler için kendinden ödün vermemeli,başka birisiymişi gibi davranmamalıdır..

samimiyetten uzak olmamalıdır yani..

mevlana şöyle der;ya göründüğün gibi ol ya da olduğun gibi görün..(biraz krişe ama anlamlı)

Simon Cameron: Dürüst politikacı, bir kere satın alınınca taraf değiştirmeyen politikacıdır
mavi-yeşil is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-10-07, 15:27  #4
doğançay

doğançay'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Alıntı:
Sayın bRS şöyle demiş:

Mesajı Göster
Ramazanın diğer aylardan bir farkı olmadığını düşünüyorum.
Eğer içiyorsanız ve bunun muhabbetini yapıyorsanız ramazanda da yaparsınız, diğer aylarda da.

Çıkarcılık yapıp ramazan ayında yapmamak, yapanları eleştirmek bana garip geliyor.

Eğer giyim tarzınız tesettürlü ise ,örneğin kara çarşaf,şalvar,sarık,cübbe giyiyorsanız her zaman içki içenlerin memen yanındaki masalarda onlar demlerini bitirip;masadan kalkana kadar oturmak ve hatta ilahi mırıldanmak ,kıssadan hisse muhabbetlerini yakın masaların duyabileceği bir tonda yapmak;içkinin günah/haram olduğu ile ilgili konuşmalar yapmak gerekir!

Bu durumda bu tavrı YENİ YIL'da yapmak daha uygun olabilir!

Öyle ya;ya göründüğün gibi ol,ya da olduğun gibi görün!''e uymak dürüstlük olacaktır!

Ne ekersen;onu biçersin!

Saygılar,
doğançay
Eski13-10-07, 15:37  #5
barış

Giriş Tarihi: Nov 2006

Sizin dediğiniz ahlak kuralları zaten.
Eski13-10-07, 15:57  #6
mavi-yeşil

mavi-yeşil'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007
Ülke / Şehir: ist.,çorum,samsn

Alıntı:
Sayın bRS şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sizin dediğiniz ahlak kuralları zaten.
önemli olanda ahlak kuralları zaten..

mevlana derki yine;önce insan sonra din...

saygılarla..

Simon Cameron: Dürüst politikacı, bir kere satın alınınca taraf değiştirmeyen politikacıdır
mavi-yeşil is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-10-07, 16:02  #7
esitlik
Felsefe&Konu Dışı

esitlik'nın Avatarı

Ülke / Şehir: istanbul

Alıntı:
Sayın TOKKAT şöyle demiş:

Mesajı Göster
Ramazan ayında içki muhabbeti yapılması ne kadar doğrudur? Bu toplumumuzun hoşgörü seviyesinin yükseldiğinimi yoksa alçaldığınımı gösterir? Yorumlarınızı bekliyorum.
bana kalırsa hoşgörü seviyesinin yükseldiğini gösterir. kaldı ki, ramazanda içki muhabbetinin yapılması, oruç tutanlara inat veya nispet olsun diye yapılan muhabbetlerden biri değildir. Saygıyla...
Eski13-10-07, 16:07  #8
Turkish
Kayıtlı Okur

Giriş Tarihi: Oct 2007
Madem Öyle...

Alıntı:
Sayın mavi-yeşil şöyle demiş:

Mesajı Göster
bencede bir insan her zaman neyse o olmalaıdır..birisi için ya da birşeyler için kendinden ödün vermemeli,başka birisiymişi gibi davranmamalıdır..

samimiyetten uzak olmamalıdır yani..

mevlana şöyle der;ya göründüğün gibi ol ya da olduğun gibi görün..(biraz krişe ama anlamlı)
Madem "bencede bir insan her zaman neyse o olmalaıdır.." ise;neden yaptuklarınızı, birilerinden gizleme yoluna gider bazı -mesela siz ve sizin gibi ifade edip görünmeye çalışanlar- insanlar -Buna itiraz edeceksiniz, biliyorum. Siz ve sizin gibiler...-. Madem sakladıklarınız yok ve aksi doğru, o halde içkinizi ya da sakladıklarınızı alenen yapında "ne oluyor?" görelim bakalım.
Bir de emel, amaç ve yaptıklarınıza Mevlana'yı alet etmeyin.
Turkish is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-10-07, 16:39  #9
doğançay

doğançay'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Sarıgazi şöyle demiş:

Mesajı Göster
Muharrem ayının 10 yani hz.hüseyin in şehit edilmesinde sünni cehanın o günün önemini yitirmesi için koydukları bazı şeyleri kutlamaları gibidir !
Yanıtınız bile doğruya giden yola ışık tutuyor!

Çünkü Sünniler kin ve nefreti yüzyıllar boyunca sürmesini istemediklerinden böyle bir kararı desteklemek isteyebilirler...

Ramazan ayında ve son on günü içerisinde Cebrail aracılığı ile Kuran-ı Kerim'in ilk ayeti inmeye başlamış Hz. Muhammed'e ..

Batıni mezhepdekilerin entellektüeleri dışındakiler pek de okumak istemezler Kuran-ı Kerim'i!

Bu nedenle de yorum yapma ihyiyacı hasıl olduğu zaman çuvallarlar!

Saygılar,
doğançay
Eski13-10-07, 16:51  #10
esitlik
Felsefe&Konu Dışı

esitlik'nın Avatarı

Ülke / Şehir: istanbul

Alıntı:
Sayın Turkish şöyle demiş:

Mesajı Göster
Madem "bencede bir insan her zaman neyse o olmalaıdır.." ise;neden yaptuklarınızı, birilerinden gizleme yoluna gider bazı -mesela siz ve sizin gibi ifade edip görünmeye çalışanlar- insanlar -Buna itiraz edeceksiniz, biliyorum. Siz ve sizin gibiler...-. Madem sakladıklarınız yok ve aksi doğru, o halde içkinizi ya da sakladıklarınızı alenen yapında "ne oluyor?" görelim bakalım.
Bir de emel, amaç ve yaptıklarınıza Mevlana'yı alet etmeyin.
zaten alenen yapan birsürü kişi vardır ki sn turkish. Sokağın kenarında içki içen kişiler yok mu yani? Seni trt meydanına götüreyim bir gün istersen, ne dersin

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı