"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
İslamiyet'in diğer dinlerden farkı ne ?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Diğer dinlerden fark(lar)ı ne, neden diğer dinlere inanmıyorsunuz da islamiyete inanıyorsunuz ? __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| İslamın kutsal kitabı olan Kuran üzerinde İncil ve Tevrat kadar oynanmamıştır.Bu durum bunun sağlamlığını ortaya koymaktadır.Aslında bazı durumlar hariç Hırıstyanlıkla farkı fazla yoktur. İslamı diğer dinler üzerine tercih etmemin en önemli sebebi bugün yeryüzünde düşmanı en çok olan din olmasıdır.25 yıldır bu dinin öğretilerinin içerisindeyim.Ve akla mantığa bir ters durum görmedim.Elbette açıklanmasında zorlandığım konuları da var.Ama bunu dinini kendisi de kabulleniyor. İslam dini üzerinde yaşanan bu kadar problemin İslamın kendisinden değil onu aktaran müslümanlardan bir de İslama kıl olan bazı çevrelerin çarpıtmasından anladığım için bu dini seçtim. Açıkça söylemek gerekirse bu forumda Mart-Nisan aylarında agnostik bir duruma geldim.Kuranı insan ürünü düşünerek okudum.İçinde çelişkiler aradım.Bilime ters ve hurafeleri araştırdım.Ancak ters bulamadım.Gerçi Allahın öfkesini anlatan ayetleri hep şaşırarak okudum.Sanki tüm insanların değilde müslümanların Tanrısı imiş gibi görünüm veren ayetler hep dikkatimi çekti.Ancak anladım ki bu durum zamanla öğrenilebilir.O halde bu çözemediğim durum benim için bir inkar sebebi olmammalı. İslam çok çarpıtılıyor.İnanın bunu bir savunmacı yönümle söylemiyorum.Hatta bu forumda da sayın Meyci ve Sayın Wisdom dışında öğrenmek için eleştiren üye görmedim.Çoğu yıpratmak için eleştiriyor.İşte bu durumlar sebebiyle anlıyorum ki İslam yıpratılmak için değil de öğrenilmek için araştırılırsa kabullenecektir. Sayın barış akar Batı Dünyasu 8 asır boyunca İslamı oyantalistlerle eleştirdi,durdu.Bir çok oryantalist bu araştırma sonucu müslüman oldu.(juliana ,goldizier,vs..).Çünkü bizim şu an tartıştığımız tüm konuları onlar araştırdı ve en son açıklanabilir durumlar olduğunu gördü. |
|
| #3 | ||
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| Alıntı:
şekilcilik bakımından tevrat ve kuran birbirne benzer. diğer milletlere hoşgörüde hristiyanlık ve islamiyet birbirine benzer. tek kalıptan oluşan tanrı bakımından tevrat ve kuran birbirne yakın açıklamalarda bulunur. kuran'daki hukuk cezaları tevrat'takilerden daha yumuşak, incil'dekilerden daha serttir. başka hangi yönden özetleyebiliriz bu üç ilahi kitabı? fikri olan varsa ve yazabilirse iyi olur. Üç kitabın karşılaştırılması yapılmış olur. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI esitlik Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 15-10-07 11:14 . | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|