"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Yakinda Robotlara Asik Olabiliriz/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Yapay zeká uzmanı bir İngiliz bilim adamı, insanların "birkaç on yıl içerisinde" robotlara aşık olup onlarla sevişebileceklerini, hatta evlenebileceklerini bildirdi. "Yapay Eşlerle Yakın İlişkiler" adlı doktora tezini Hollanda’nın Maastricht Üniversitesi’ne sunan David Levy, robotbilim ve yapay zeka çalışmalarındaki mevcut eğilimleri tahlil etti. İngiliz bilim adamının vardığı sonuca göre, mevcut bilimsel çalışmaların aynı hızla sürmesi durumunda "insan-robot evlilikleri" çok yakın bir gelecekte gerçekleşecek. Levy, robotların giderek insanlara benzeyeceğini, hem kişilikleri, hem de duygularını ifade etme başarıları nedeniyle birçok insanın onlara aşık olacağını iddia etti. Konu hakkında bir de kitap yazan Levy’ye göre bugün hayatta olan pek çok kişi, yakın gelecekte bunu görebilecek. http://www.hurriyet.com.tr/dunya/748...d=180&sz=98885 __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig |
|
| |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Robotlar insanların genel davranışlarından memnun olmayıp,onları temizlemeye kalkarsa ne olacak?Olasılık dahilinde değil mi bu? __________________
Güçlüler sadece onları omuzlarımızda taşıdığımız için güçlüdür.Onları bir yere silkelersek yere otururlar. Ormee İsyancıları |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| İnsanların robotlara aşık olacaklarına inanmam ama onlarla ilk fırsatta sevişeceklerine bahse girerim. __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri |
|
| #4 | |
Dergi Felsefe Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: yerküre
| Ben olabilirim bugüne değin kendime uygun birini bulamadığıma göre neden olmasın ![]() __________________
hiç birşey hissetmiyorum artık tüm duygularımı vestiyere bıraktım ruhsuz burjuvalar gibi et parçası gibi maskemi takıp dans ederim... |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007 Ülke / Şehir: ist.,çorum,samsn
| ben evlenirim yahu ne var..kadın dırdırı yok..karı tuz deyince ...cız deme durumuda yok.... ![]() __________________
Tacitus: Devlet ne kadar yozlaşmışsa, o kadar çok kanun olur. Simon Cameron: Dürüst politikacı, bir kere satın alınınca taraf değiştirmeyen politikacıdır |
|
| #6 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Aslında iyi yönleride olabilir değil mi? Baksanıza kadın dırdırı yok diyenler acaba erkek egemen sistemin heybetli duruşuda yıkılacak farkındalar mı acaba? __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #7 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Haşa ![]() __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi
| Alıntı:
![]() __________________
SAYGILAR ------------ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK) | |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007 Ülke / Şehir: ist.,çorum,samsn
| __________________
Tacitus: Devlet ne kadar yozlaşmışsa, o kadar çok kanun olur. Simon Cameron: Dürüst politikacı, bir kere satın alınınca taraf değiştirmeyen politikacıdır |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Konuya tekrar dönsek şunu soracağım.Robotlarda his nasıl mümkün olacak? |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|