"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
"Türk-Kürt kardeşliği" bölücü bir söylemdir/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Uzaklaştırıldı ![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| "Türk-Kürt kardeşliği" yaygaralığı ile yapılan propagandalar asıl ırkçı faşizmin ta kendisidir. Maalesef çoğu vatansever bile bu söylemin etkisine girmiştir. (Türk-Kürt kardeştir pkk kalleştir, demeleri gibi) Bu tip çok milletli bakış biçimi ile bölünen bir ulus kardeşlik tutkalı ile biraraya getirilmeye çalışılıyor ama bu getirse getirse etnik boğazlaşmayı getirir. Vazoyu bir kere kırarsın ama sonra onun parçalarını tutkalla birleştirsen de o artık eski vazo değildir. O yüzden Türk-Kürt kardeşliği söylemini oldukça tehlikeli buluyorum. Eğer bir milleti iki ayrı parça olarak algılarsanız ve bu algıya göre poltika üretmeye başlarsanız sonra "kardeşlik" tutkalınız emin olun ki o eşsiz vazoyu eski haline geri getirmeyecektir. Dünyada tek bir devletin çatısı altında yaşayacak iki ayrı ulus yoktur. Bunlar hayaldir. Her ulus kendi devletini kurmak ister ve sen önüne kırmızı halılar da koysan bu durum değişmez. Ölmeye yüz tutan bir kürtçülük akımı bugün yeniden diriltilmiştir. "Sözde kürt sorunundan" bahsetmeyen bir AKP-ABD medyası yoktur. Liboş, Soroscu, Bilderbergci, yeni-Osmanlıcı aydınlar gün aşırı kürtçüğü beyinlere kazımak için olanca enerjilerini sarfetmekteler. Ciddi tehlikeleri olan bir propaganda döneminden geçiyoruz. Bu pkk'dan bile bağımsız çalışmaktadır. Çoğu kere "Kürt realitesini kabul etmek" olarak bizlere dayatılan şeyin aslında tamamıyla bölünme sürecine doğru giden yolda atılacak en büyük adım olduğunu görmek hayati bir önem taşıyor. Bu süreç maalesef insanların vicdanlarında var olan hak-adalet duygularını istismar ederek ilerlemektedir. Bunun daha insancıl olduğunu, demokratik olduğunu, insan haklarının gereği olduğu vb. iddialar ile insanların vicdanlarında var olan "hak-adalet" duygularına sinsice girerek ve bunu istismar ederek yapmaktalar bu propagandalarını. Sen hele bir karşı çık bunların bu tezlerine ve ifşa et koyun postuna giren kurt yüzlerini hemen sana "ırkçı", "faşist", "şoven", "kan dökücü" vb. en galiz siyasi hakaretlerle saldırmaktalar. Ve bu şekilde vatanseverler baskı altına alınmaktadır. Hatta öyle ki, sen "vatanseverim" dediğin anda sana hemen "faşist" damgası vurmaktalar. Kürtçülük tamamıyla emperyalizmin bu ülkedeki var olan ulusal yapıyı parçalamak için kullandığı bir ideolojik araçtır. Bunun en sert örneklerini biz milli mücade yıllarındaki İngiliz destekli Kürt ayaklanmaları ile (19 büyük ayaklanma vardır) yaşayarak gördük zaten. Bu insanlar Mustafa Kemal'in döneminde yaşasalardı emin olun ona da faşist-ırkçı falan derlerdi. Bu nasıl bir ihanettir ki, ekmeğini yediği suyunu içtiği bu toprakları emperyalistlere peşkeş çekmek için var güçleriyle çalışmaktalar. Bu nasıl bir ihanettir emin olun çözebilmiş değilim. Anadolunun fakir ocaklarına ateş düşüren, aileleri çileden çileye gark eden, anaların bağrını yakan bu kanlı saldırıları yürütenlere "gerilla" diyebilmek ve o hainlerle masaya oturmayı (sözde barış adına) teklif etmek ve bunun da hakkın-adaletin gereği olduğu propagandasını yapmak nasıl bir ihanettir emin olun anlayabilmiş değilim. Onlar bu ülkeyi kağıttan kaplan zannediyorlar da eline her silah alana hak verileceği hayalini görüyorlar. Hala Atatürk'ün temellerini attığı bu Cumhuriyetin ne kadar güçlü olduğunu kavrayabilmiş değiller. Atatürk milleyetçiliği hiçbir zaman geçmişe dayalı ari-ırk ekseninde değil geleceğe yönelik uygarlık projesi biçiminde olmuştur. Atatürk milliyetçiliği sadece ve sadece "Türk olmaktan mutlu olmak" üzerine kurulmuş olmasına rağmen bu bile bu emperyalizmin maşası bölücülere fazla gelmiştir. Sonuçta amaçları bellidir. Onlar ne demokrasi ne hak ne hukuk ne adalet istiyorlar. Onlar TOPRAK istiyorlar. Bize düşen bunun farkına varmaktır. Eğer bunu bir kere farkedersek gerisi kolay. Emin olun kolay. Ayrıca şehit düşen kürt köy korucularımızı da bu vatanın çok değerli insanları olarak selamlıyorum. Kürt kökenli vatandaşlarımız bu hainlere prim vermemiştir ve vermeyecektir. Biz vatanseverlere de düşen şey bu süreçte kürt vatandaşlarımızı ikirciksiz olarak bağrımıza basmak olacaktır. Aksi taktirde onların bu toprakalara olan aidiyet duygularına zarar veririz. Ve tabii ki artık Türk milliyetçiliğini de "kafatasçılık" ve "tarihsel kökencilik", "soy-sopçuluk" ekseninden çıkartıp geleceğe yönelik bir biçime sokmak gerekiyor. Kim ne zaman nereden gelmişse gelmiştir ama bugün bu topraklarda yaşayan herkes tek bir milletin evladıdır ve o millet de Türk milletidir. |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Alıntı:
| |
|
| #3 | |
| Ayrılıkçı akımları yeden yere vuruyorum tabi. Ne var bunda bir çelişki mi var? Anlamadım ne demek istediğinizi. Siz galiba benim yazdıklarımı iyi okumadınız. |
|
| #4 | |||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| Alıntı:
Türkiye Cumhuriyeti tek bir ulusla kurulmamıştır. Ulusların mücadelesini yok saymak Osmanlı artığı bir zihniyetin Emperyalistlerce kışkırtılmış söylemlerinden öteye gidemez. Türkiye,Türkiye halkınındır. Ek olarak; Alıntı:
Güvensizlik. Başka bir ulusun egemenliği altında yaşamak istemeyişlerinden ötürü kurtuluş savaşında yer almamışlardır | ||
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Bir mezura ısmarlayın kendinize. İyi bir Hitler olmak yolunda hızla ilerliyorsunuz. Hem sn Yorum2006'nın dediği gibi ayrılıkçıları yerden yere vur, hem iki ulusun birarada yaşayamayacağını söyle. Irak'ta bir Kürdistan kurulmasına Türkiye olarak karşı değil miyiz? Sizin söyleminize göreyse iki ulus birarada yaşayamaz. Peki ne yapacaksınız Kürtleri? Göğe mi uçuracaksınız? Asimile mi edeceksiniz yoksa soykırım mı uygulayacaksınız? __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: St.Petersburg
| Son zamanlarda etkisini fazlasıyla göstermeye başlayan, gerçek asimile mantığı ile karşı karşıya buldum kendimi, yazıyı okuduğumda. Sistemin mantığını bu denli kavramış olmak ve bunu tüm Türkiye halklarının genel görüşü şeklinde göstermeye çalışmak, içerisinde bulunduğumuz devlet politikasının ne denli etkin olduğunu gösteriyor gibi bize. Ayrıca yeni bir ırk tanımlaması için de oldukça payidar sayılabilir bir yazıydı. Konumuzla çok fazla alakası olmasa da durumu özetleyebilecek bir mevzuyu da gündeme getirmekte fayda var. Alevi-Sunni farklılıkları uzun yıllardır Türkiye gündeminde olmakla beraber çeşitli yıldırma politikalarının ardından ehlileştirme çalışmalarına girişilmiştir. Baskılar ve katliamların sonuç vermediğini gören sistemi yöneten zihniyet, eşitlikçi bir yaklaşıma bürünerek kendine benzetmeye çalışmaktadır. Alevi köylerine cami yapılması, Alevi dedelerinin maaşa bağlanarak taraf olmak zorunda bırakılması neticesinde de kültürel ve inançsal değişimler göze çarpmaktadır. Bu mantıktan haraketle, Kürt ulusunun etnik/kültürel kimliğinden koparak yarı Türk, yarı sığınmacı bir hale gelmesi sağlanmış ve bunda da oldukça fazla fayda görülmüştür. Artık Kürt halkı kendini Türk olarak tanımlamakta, ehlileştirilmiş sanayi ve şehir çifçisi olarak kullanılmaktadır. Kendi tarihi, dili ve kültürel öğeleri bulunurken, başka bir tarihe sahiplenme durumunda bırakılmıştır. Çoğunluğun azınlığı kendi lehine çevirmesi neticesinde ve bunda da inançsal faktörleri yoğun olarak kullanması ile apolitik, eğitimsiz bir sınıf yaratılmaktadır. Aslında mevzunun köy enstitülerinin kapatılması ve ağalık, paşalık sisteminin desteklenmesi gibi tarihsel ince detaylarda gizli olduğunu da düşündüğümüzde konunun ne denli bir mahamete doğru sürüklendiğinin farkına varmamız pek zor değil. Türkçülük, zorla dayatılan ve aksini düşünmenin dahi suç olduğu (301. madde) bir gerekliliktir ve azınlık diğer Türkiye halklarının asimile edilerek ehlileştirilme çabasından başka bir şey değildir. Zira her yerde vurgulandığı gibi laik, demokratik bir ülkede yaşıyorsak diğer milletlerin de kendi kimliklerine sahip çıkmasından korkmamalıyız. Emanet aldığımız bu topraklar öncesinde çeşitli kültürleri sahiplenip, bir arada barındırdığı gibi günümüzde de bunu yapabilir. Bırakın herkes kendi öz kimliğinde kalsın... Saygıyla... __________________
Hey kuşlar, Daha dün kâğıttan uçaklar, gemiler yapan çocukluğum hangi cehennemin dibine kaçıyor? Kaçtıkça daha çok görüyorum, ölülerin kanında ve günlerin meşru kıvamında illegal karmaşalar büyüyor… |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| Sn gelibolu, "O yüzden Türk-Kürt kardeşliği söylemini oldukça tehlikeli buluyorum. Eğer bir milleti iki ayrı parça olarak algılarsanız ve bu algıya göre poltika üretmeye başlarsanız sonra "kardeşlik" tutkalınız emin olun ki o eşsiz vazoyu eski haline geri getirmeyecektir. Dünyada tek bir devletin çatısı altında yaşayacak iki ayrı ulus yoktur. Bunlar hayaldir. Her ulus kendi devletini kurmak ister ve sen önüne kırmızı halılar da koysan bu durum değişmez." demiş ve "...Kim ne zaman nereden gelmişse gelmiştir ama bugün bu topraklarda yaşayan herkes tek bir milletin evladıdır ve o millet de Türk milletidir." diyerek bitirmiş. Bitirmiş bitirmiş de sanırım arkadaşımız yazının tümünde ırkçı görünmeden ırkçılık yapmak istemiş ama olmamış. Türk-Kürt-Arap-Afrikalı-İngiliz (Müslüman) kardeştir. Bu dillendirmekten doğal ne olabilir? Dünyada ırklar ve milletler geçmişte yoktu, şimdi de yoktur. Ancak ve ancak zihniyetler vardır. Bu ise "Hak olandan tarafa olanlar" ve "Batıl olandan tarafa olanlar" olmak üzere geçmişte de olduğu gibi her daim ikiye ayrılmışdır. Dolayısı ile önemli olan hangi milletten olduğumuz değil, hangi tarafta olduğumuzdur. Diğer bir yazısından okuduğum kadarı ile ülkedeki herkesi "Türkleştirmekten" bahsediyor ve ben her ikisinide birleştirerek ve arkadaşımızın Müslüman olduğunu varsayarak kendisine sormak isterim: Hz Adem hangi ırkdandı? Irk farklılığı insanı üstün yapabilir mi? Ümmetçilik kavramını bilir misiniz? Osmanlı içerisinde yaşayan bütün ırkların hepsi de kendi devletlerini mi kurmayı hayal ettiler? __________________
"Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla" |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
Osmanlı "çok uluslu" idi ve yıkılışının da sebebi bu oldu. Şimdi siz Osmanlı'yı yıkan "çok ulusluluğu" Türkiye'ye dayatmaya kalkıyorsunuz. Kaldı ki Kurtuluş savaşı Türk milletinin destansı mücadelesinin sonucu kazanılmıştır. Bunu "uluslar" adı ile gizlemeye kalkamazsınız. Bırakın bu kurnazca yöntemleri. Türkiye'de bir tek ulus var o da Türk ulusudur. Aksini savunan bölücüdür. Ayrıca Türkiye halkı diye bir halk yoktur TÜRK halkı vardır. Aynı Fransa halkı Almanya halkı vb. olmaması gibi ve Fransız ,Alman olması gibi. Coğrafyaya göre halk tanımı nerede görülmüş? İyi yani, hem kürtçülük dayatın hem de Türk'e Türk demeyi yasaklayın. Ayrıca Arap ulusunun Kurtuluş savaşında Türklerin yanında yer almamasını "güvensizlik" olarak mı değerlendirdiniz? İlk defa duyuyorum böyle bir saçmalığı. Onun adına "ihanet" derler beyefendi. İslamcılara sorun bakalım "müslüman kardeşliği" niye tutmamış da Araplar Lawrance'nın peşinden koşmuşlar? Bir de gelip bize hala İslam birliği, müslüman kardeşliği vb. söylemleri satıyorlar. Geçmişten de mi ders almazsınız? Bölünmenin tek bir panzehiri vardır: Tek millet olmak. ReMaT Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-10-07 10:29 .Sebep: nezaketsiz üslup vardı,çıkarttım | |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
Çelişki bunun neresinde? Türkiye'yi Çekoslavakya mı yapmak istiyorsunuz? Siz kendi çelişkinizi görün önce. Arkadaşım dürüst olacaksınız. Ben sizlerin bu ülkeden TOPRAK istediğinizi biliyorum ve sizin demokrasi-hak-hukuk-kardeşlik söylemlerinize inanmıyorum. Ve ayrıca kimseye de inanmamaları gerektiğini tavsiye ediyorum. Önce VATAN gelir demokrasi değil. Batı demokrasilerinde etnisite yoktur. Yani batı tipi demokrasi etnisiteleri absorbe etmez. Eğer öyle olsaydı her birinde yüzlerce etnik parti görmemiz gerkirdi. O yüzden etnisite üzerinden yaptığınız ırkçılığı demokrasi adı ile pazarlamaya kalmayın. Türkiye'de yaşayanlara da Türk denir. Eğer bugüne kadar öğrenemediyseniz zararı yok zaman içinde öğrenirsiniz. Kürtler de "Ne mutlu Türküm diyene" demesini öğrenecek. Bugün yaşayanları öğrenemediyse onların çocukları öğrenecek. Devrimciler gelecek kuşakları düşünerek hareket eder. Artık uyandık. O yüzden gelecek nesiller bizimdir. İşte hadise bundan ibarettir. | |
|
| #10 | |||
| Alıntı:
"Ve tabii ki artık Türk milliyetçiliğini de "kafatasçılık" ve "tarihsel kökencilik", "soy-sopçuluk" ekseninden çıkartıp geleceğe yönelik bir biçime sokmak gerekiyor. Kim ne zaman nereden gelmişse gelmiştir ama bugün bu topraklarda yaşayan herkes tek bir milletin evladıdır ve o millet de Türk milletidir." Ben burada soy-sopçuluğa karşı çıkmaktayım ve asıl ırkçıların da bu torpakları "çok uluslaştırmaya" çalışanlar olduğunu söylüyorum. Bu adamlar sürekli "Kürt ulusu" söylemleri ile bu memlektin insanlarını biribine yabancılaştırıyor, farklılaştırıyor ve dahası düşman haline getiriyor. Daha da ötesi buradan yola çıkarak terör haklılık çıkartamaya çalışıp terör örgütü üyelerine "gerilla" diyebilyorlar hiç utanmadan. Sorun bakalım nedir seni "ulus" yapan şey diye hemen bizim farklı bir tarihimiz var diyecekler. Ben de diyorum ki, beni kimin nereden geldiği zerre kadar ilgilendirmez, ben devletimi kurmuşum ve yapacağım şey 70 ayrı koldan gelen bu toprakların insanlarını tek bir ulus haline getirmek. Yani uluslaşma benim için tarihi arka planı olan "bilimsel bir tanım" değil "geleceğe yönelik bir proje"dir diyorum. Yani asıl ırkçılık tarihte ari-saf ırk arayışına çıkmaktır. Ben geleceğe bakıyorum, neden ırkçı olacakmışım? Dünyada devlet kurduktan sonra kendi ülke vatandaşlarını tek bir ulus kimliği altında toplamayan bir devlet yoktur. Gösterin bana, Almanya mı Fransa mı, İtalya mı, Amerika mı? Amerika da ispanikleri tanısın o zaman. Neden tanımaz? Fransa neden Kelt, Flaman, Alzas, Katalan, Bask, Bröton, Normanlar'ı ulus olarak tanımaz. Neden Anayasasına koymaz bu etnisiteleirn isimlerini tek tek? Neden "Fransa Kelt-Flaman-Alzas-Bask-Bröton-Normanlardan mütevellit kardeş kadeş yaşayan fedaratif bir ülkedir ve bu ülkedeki bu ulusların da her birinin resmi dili ayrıdır ve dahası bunların hepsinin toplamına da Fransalı denir" diye bir madde yoktur? Neden Fransa'da Kelt'ler, Flaman ve Normanlar için ayrı birer parti yoktur ve neden bu etnisiteler ayrıca parlementoda temsil edilmez? Siz Fransızları enayi mi sanıyorsunuz? İyi be. Bütün uygar devletler uluslaşacak ve hepsi tek bir millet altında kendi devletlerini kuracaklar ama iş bana gelince "çok uluslu" yapı demokrasi yaygaraları ile giydirilmeye çalışılacak. Üstelik bizim burada da bazı aklıeveller bu batılıların emperyalist bölme projesinin ürünü olan bu tezlere dört elle sarılacak ve itiraz edene de vay faşist, vay ırkçı vay şoven vb. bin türlü otomatiğe bağlanmış siyasi küfürler edecek. Hadi canım sizde! Ne demişsiniz özetle bir bakalım: [font=Comic Sans MS] Alıntı:
Ayrıca farkında olmadan kendiniz kürtleri saf-ari ırk olarak görüyor ve onlara ayrı bir tarih biçiyorsunuz. Bu ayrı tarih hangi tarihten başlıyor beyefendi? Kürt tarihi meraklıları bu ayrımın hangi tarihten itibaren başladığını bir söyleseler de bilsek. Geçmişin önemi yok dedim ama insan yine de merak ediyor. Not: Haa bir de bakın Fransız ve İngilizler kendilerini nasıl tanımlıyorlarmış: "Je suis Frances" "I am English" Ve bunun Türkçesi de: "Türküm" Gelibolu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-10-07 00:46 . | ||
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|