"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
42 ilde yemekhaneler ramazanda kapalıydı!/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| 42 ildeki belediye veya öğretmenevlerinin yemekhane ve lokantaları ramazan boyunca gündüzleri hizmet vermedi. Gerekçeler, "tadilat", "talep olmaması", "çalışanların oruç tutması" ve "personelin izinli olması"ydı. Alıntı:
diğer illerdeki uygulamalar ve devamı linkte@ http://www.milliyet.com.tr/2007/10/16/guncel/agun.html | |
|
| #2 | |
Uzaklaştırıldı ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: Orasi
| En azindan il sayisi 40 la sinirliysa buna da sükür demek lazim sanirim. Iyi yönüde bu...en az bi 40 ilde de olmamis diye sevinmeliyiz bence |
|
| #3 | |
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Böyle olayların olması gerçekten çok saçma,oruç tutan insanlar var diye,tutmayanlar da gün boyu aç mı kalacak? Normalde durum böyle,ama bu haberde,Aydın Doğan gene Erdoğan'dan ne istedi de koparamadı diye düşünmekteyim. saygılar |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Oruç tutmayan kişi oruç tutan yanında bir şey yiyip içiyorsa, karşi tarafa saygısızlık oluyorda, oruç tutmadığım için benim yemem ve içmeme neden saygı duyulmuyor anlamadım. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Desene şeriat hala dişini gösteriyor.Ama karşı tarafta 39 il kaldığı için yüzdelik olarak Şeriat önde... |
|
| |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007 Ülke / Şehir: Ankara
| Haklısınız sizler için açık tutulması gereken yerler olmalı, ancak ben kendimden bir olay anlatacagım.. İş yerinde ezan okunurken radyonun sesini kıstım 5 dakika için ve beni suçladılar, sebep ben onların müzik dinlemesine engel oluyormuşum ve onlara saygı duymuyormuşum peki böyle bir durumda kim kime saygı göstermeli acaba ? Radyo dinlemeye mi ara verilmeli yoksa ben ezana saygımdan vaz mı geçmeliyim ? __________________
Eğer çok özel bir ilaç tesadüfen meydana gelmiyor ise, kainattaki hiçbir varlık da tesadüfen ortaya çıkamaz.. |
|
| #7 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| laklik nedir diye çok sorulur.İşte laiklik oruç vakti oruç tutmayanlar için yemekhanelerin açık tutulması demektir.İnanç özgürlüğü budur..... __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Sayın bozkır; Laikliğin oruç tutmayanlar için olan bölümünü yazmışsınız, bir de oruç tutanlar için bölümünü yazarmısınız? |
|
| |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Kesinlikle. Laik devlet,oruç tutmayanlar için oruçluların gözleri önünde olmamak şartıyla yemek hizmetlerini sunmalı, tutanlar için de sahur ve iftar vakitlerini dikkate almalı. |
|
| |
| #10 | ||
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Alıntı:
türkiyede oruçlu insanları din bezirganlarından korumak ve kollamak laikliktir. ![]() __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|