"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.



 



Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu
 
Konu Araçları
Eski16-10-07, 23:25  #1
rakıbalık
Onay bekleyen
Yazar Adayı
 
rakıbalık'nın Avatarı
 
Giriş Tarihi: Sep 2007
Mesajlar: 293
Kurtlar Vadisi "Terör" Ekranlara Dönüyor



Yasaklı kurtlar yeniden ekranda

16 Ekim 2007



Tepkiler yüzünden yayından kaldırılan Kurtlar Vadisi Terör dizisi yeniden ekrana dönüyor. Dizinin yayını sırasında alınacak tüm reklamların geliri şehit ailelerine verilecek.


Kurtlar Vadisi Terör'ün yasaklı olan ikinci bölümü perşembe gecesi ekranda olacak. Dizinin yayını sırasında SMS kampanyası düzenlenecek. Bu kampanyadan elde edilecek tüm gelir şehit ailelerine bırakılacak.
Reyting rekorları kıran dizinin perşembe gecesi elde edeceği reklam geliri de yine şehit ailelerine gidecek. Kurtlar Vadisi şu anda ekranlarda en çok reklam alan dizi olarak biliniyor.
Yasaklı bölümler

Kurtlar Vadisi Terör, kanlı örgüt PKK'nın kirli yüzünü ve gizli ortaklarını deşifre ediyordu. Mağara kovuklarında yabancı güçlerle yapılan pazarlıkların konu edildiği dizinin birinci bölümü yayınlandığı gün reyting rekorları kırmıştı.
İlk bölümün devamı

İlk bölümü teröristlerin bir karakolumuza düzenlediği saldırıyla noktalanmıştı. Ancak, bazı kesimlerden gelen tepkiler sonucu dizi RTÜK'ün baskısıyla yayından kaldırılmıştı. Artan terör olayları sonrası Show TV rekortmen diziyi tekrar ekranlara taşıma kararı aldı.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/74...d=180&sz=69265
__________________
Sükunet.
rakıbalık is offline  
Eski17-10-07, 10:07  #2
redyellow
 
Giriş Tarihi: Sep 2006
Mesajlar: 5,628

Show tv şehitlerin kanı üzerinden rant elde etmeye çalışıyor.
redyellow is online now  
Eski17-10-07, 10:36  #3
FideL
 
FideL'nın Avatarı
 
Giriş Tarihi: Sep 2006
Mesajlar: 559

Bu Türkiyede ki İç Gerilimi Daha Da Artıracaktır.....
__________________
imzalarınız ateşe verdi kibritin torpilini ve yandı okul önlükleri, üniformalarda saklanan büyük teröristler yarattınız!
[ Uzun Bir Süre için Yok ]
FideL is offline  
Eski17-10-07, 12:55  #4
tuqu
Admin
 
tuqu'nın Avatarı
 
Giriş Tarihi: Aug 2006
Ülke / Şehir: istanbuL
Mesajlar: 5,609

İyi de Kurtlar vadisi zaten yayında başka bir isim altında.
2 diziye birden mi devam edecekler ? İlginç.

Show TV değil de Pana Film gerekirse film yapar yine yayınlarız demişti. Son olan olaylardan sonra artık yayından kaldıralıcağını sanmıyorum.
__________________
Bir önyargıyı parçalamak, bir atomu parçalamaktan daha zordur.
A. Einstein
tuqu is offline  
Eski17-10-07, 13:14  #5
bozkır
Tarih
 
bozkır'nın Avatarı
 
Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir
Mesajlar: 5,091

yanılmıyorsam sadece yasaklı olan ikinci bölümü yayınlayacaklar.Zaten dizinin geri kalanı farklı bir konuda çekiliyor.Bir gecelik bir gösterim sadece.

Zaten üç-beş bölüm yayınlarlarsa Türkiyede iç-savaş çıkar.
__________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME...
nuri bilge ceylan
bozkır is offline  
Eski17-10-07, 13:59  #6
Elenorin
Genel Moderatör
 
Elenorin'nın Avatarı
 
Giriş Tarihi: Aug 2006
Mesajlar: 5,337

Türkiye'de "Cahillik kavramı" üzerinde duranlara sürekli karşı çıkmışımdır. Çünkü bana göre Türkiye'de cahillik yoktur, "Cahil bırakılma politikası" vardır. Cahillikten kastım ise yüksek okulları bitirmiş, lisans sahibi insanlar değildir, bizzat kültürel ve siyasi gelişimdir. Sınıf farklarının ülke çapında sıradanlaştırılması ve itaat için yetiştirilen kapitalist-faşist zekaların uygulamaya çalıştığı bir yöntemden bahsediyorum: Eğitim..

Bu tip dizilerin bu kadar tutmasının sebebi de bizzat bu zekaların oyunudur. Hiçbir lise genci bu diziyi izliyor diye suçlanamaz, çünkü onlar küçüklüklerinden beri kendi kişiliğini oturtmaya yönelik değil "Bir kahramana" yönelik "Eğit"ilmişler. Bu kahramının boyutu ve durumu farketmiyor. Hemen şartlandırıyorlar.


Şimdi ise bu eğitimin ekmeğini yiyenlerin malzemesi artık hazır: Terör. Sorgulamayan, düşünmeyen gençlerin terörü bitirmek için "Savaşa", taraf tutmaya yönlendirecekleri yani okul dışı "Eğit"im verecekleri fırsatı yakalamış durumdalar.
__________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet

İnsanların Kanatları Yüreklerinde..
Elenorin is offline  
Eski17-10-07, 14:05  #7
EVEREST
 
EVEREST'nın Avatarı
 
Giriş Tarihi: Oct 2007
Mesajlar: 131

Geçmişi lekeli ve kurtlar vadisine benzeyen olayları yaşayanlar, bu diziden rahatsızlık duymaktalar. Herhalde geçmişlerinden utanmaktalar, diye düşünmekteyim.
__________________
Mutluluk varacağımız bir istasyon değil, bir yolculuk şeklidir. Montesquieu
EVEREST is offline  
Eski17-10-07, 14:07  #8
tuqu
Admin
 
tuqu'nın Avatarı
 
Giriş Tarihi: Aug 2006
Ülke / Şehir: istanbuL
Mesajlar: 5,609

Şu kabul edilebilir belki, insanlara terörün iç yüzü gösterilmeye çalışılabilir.

Ancak bunu Kurtlar Vadisi gibi sert mizacı olan ve cahil kesimin daha öncelerde olduğu gibi galeyana gelmelerini sağlayacak kadar fanatizm içeren bu dizinin bu konuyu işlemesi ülkenin her kesimi için zarar doğurur.

Zıtlaşmalarla, olayı genel anlamda kürtlere yıkmakla ne sorun çözülür, ne de Pana film'in vermek istediği mesaj kendi amacı doğrultusunda doğru adrese gider. Yanlış yapılıyor, hem de çok...
__________________
Bir önyargıyı parçalamak, bir atomu parçalamaktan daha zordur.
A. Einstein
tuqu is offline  
Eski17-10-07, 14:45  #9
fenerbahçeli
 
Giriş Tarihi: Feb 2007
Mesajlar: 3,964

Gereksiz bir dizi, sokaklar yine elinde su tabancalı küçük Polat' larla, Mematilerle dolacak..
fenerbahçeli is offline  
Eski22-10-07, 00:29  #10
rakıbalık
Onay bekleyen
Yazar Adayı
 
rakıbalık'nın Avatarı
 
Giriş Tarihi: Sep 2007
Mesajlar: 293

Bir kullanıcımızın başka bir başlık altında durumu dile getirmesi üzerine, benim de bu konu üzerine söyleyecek birkaç sözüm olduğunu anımsadım.

Geçen perşembe günü, daha önce çekilmiş ama yoğun baskılar dolayısıyla yayından kaldırılmış olan Kurtlar Vadisi Terör dizisinin 2. bölümünde, PKK'lı teröristler ile ilgili ayrıntılar ve betimlemelerde, sık sık solcu devrimci örgütlere ve ideolojiye atıflarda bulunuyor, örgüt evlerinde Marks, Engels, Lenin, Stalin ve Che resimleri açıkça teşhir ediliyor, PKK içindeki yeni terörist yapılanmanın marksist-leninist olduğuna özellikle vurgu yapılıyordu.

Böylesine hassas bir dönemde, Mehmetçik Vakfı için düzenlenen kampanyaya destek olunması bahanesiyle ekrana getirilen dizide bu tür çarpıtılmış öğelerin bulunması oldukça düşündürücü.

Bu öğelerin diziye, içinde bulunduğumuz ortam göz önünde bulundurularak kasıtlı bir biçimde eklenmediği muhakkak çünkü dizi aylar önce çekilmişti.

Ancak bu vurguların üstüne, bugünkü terör olaylarından sonra meydana gelen kimi provokasyonların TKP gibi kimi sol partilere yönelik bir saldırı biçimini alması, komplo teorisi üretmek midir bilmem ama zihinde oldukça derin soru işaretleri bırakıyor.
__________________
Sükunet.
rakıbalık is offline  
Kapalı Konu


Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konu Yazarı Forum Cevaplar Son Mesaj
Kurtlar Vadisi, "Pusu" İle Dönüyor! 9mm Parabellum Arşiv 4 13-04-07 17:46
Kurtlar Vadisi efsanesi geri dönüyor CilginTurk Türkiye Siyaseti 1 22-03-07 22:01
Kurtlar vadisi yayından kaldırıldı .. Boran Türkiye Siyaseti 144 15-03-07 18:42
Kurtlar Vadisi Terör! ekranlara dönüyormuş... FideL Türkiye Siyaseti 80 17-02-07 02:59
Kurtlar vadisi Terörü EoS Arşiv 20 11-02-07 22:44


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 11:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Bu sitede yazılan her yazıdan yazarları sorumludur. Yazıyaz Forum'da yer alan tüm içeriğin her hakkı Yaziyaz.com'a aittir. İzinsiz kopyalanamaz ve yayınlanamaz.
Evrim | Evrim nedir? | Mutasyon nedir? | Küresel ısınma | Yazı yaz