Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

2. Geleneksel Yaziyaz Amator Şiir Yarışması

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Dinler tarihi

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Sai baba / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tarihsel süreçte her türlü inanışın tarihsel serüveni.

Konu Araçları
Eski17-10-07, 12:35  #1
cahal

cahal'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Sai baba

Arkadaslar bilmiyorum sitede bu konu tartısıldımı ama saibaba diye biri daha cıktı gerci dunyadanda pekte haberim yok ama sai baba hakkında ne düşünüyorsunuz bana sarlatanlardan biri gibi geldi siz nediyorsunuz.
Eski31-10-07, 02:14  #2
ABCDE

ABCDE'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Yaklaşık beş bin yıl önce, Hint kutsal metinlerinde yazılmış olan bir kehanete göre, makine çağının dünya ve insanlara felaketler getireceği bir dönemde ilahi bir gücün belirtisi olarak “üçlü doğumun” yeryüzüne geleceği ve tüm Dinleri Birleştirerek Altın çağı kuracağı bildirilmektedir.
Bunlardan ilki, Müslüman-Hint sentezini insanlığa bildirmek için gelmiş ve Müslüman bir ermiş olarak kabul edilen (görülen) Shirdi Sai Babadır. Bu kişi, ömrü boyunca Shirdi’de bir camide devamlı yanmakta olan ateşin külleriyle insanlara şifa dağıtmış ve birçok imkânsız hastalığı tamamen iyileştirmiştir. Buna benzer birçok olağanüstü fenomeni sergiledikten sonra da 15 Ekim 1918’de tekrar döneceğini bildirerek ilk bedenini terk eder. İkinci gelişi ise 23 Kasım 1926 yılında yine Hindistan’da olur. Shirdili Sai Baba’nın enkarnesi olan Satya Sai Baba da, 2022 yılında 96 yaşında iken öleceğini ve son kez 2023 yılında Prema Sai Baba adıyla tekrar bedenlenerek geleceğini söylemektedir. Hatta geleceği yerin Bangalore de Malu adındaki bir yer olacağını bildirmenin yanı sıra geleceği zamanki anne ve babası hakkında tüm bilgileri de vermiştir. En ilginci de o dönemde sahip olacağı yüzün nasıl olacağını, bu portrenin üzerinde bulunduğu bir yüzüğü materyalize ederek göstermiş ve bunu da Dr. John Hislop’a hediye etmiştir.
Satya’ nın, Shirdili Sai Baba olduğunu bilişi de ilginçtir. Henüz 13 yaşında yolda yürürken sağ ayağındaki parmaklarının birini ısıran akrebin neden olduğu travma sonucu, geçmiş hayatını hatırlamaya başlar. Sadece hatırladığı bilgiler değildir, o kişinin sahip olduğu tüm yeteneklere de kavuşmuştur. Artık Satya çok değişmiştir. Sanki o çocuk gitmiş, yerine, olgun ve her şeyi bilen bilge bir insan gelmiştir. Hiç bilmediği, Sanskritçe şarkıları söylüyor, şiirler okuyor, bilge insanlar gibi insanlığın gelişmesi, olgunlaşması ve insanların özlerini bulmaları yolunda etrafını bilgilendiriyordur. Hatta Shirdi’ye yaptığı bir gezide Shirdili Sai Baba’nın arkadaşlarını, müritlerini hemen tanıyarak onları tek tek isimleri ile çağırmakla kalmayıp hem onların hem de onların akrabaları, yakınları hakkında detaylı bilgiler sunmuştur. Gerçi Sai Baba, kendisini ziyarete gelen herkesin yalnız ve yalnız kendilerinin bilebileceği birçok özelliği, yaşadıkları olayları hakkında bilgiler veriyor ve onların zihinlerinden geçen düşünceleri çok rahatlıkla okuyabiliyordur. Bu yeteneğini, o kişilerin tanıdıklarını, akrabalarını, arkadaşlarını,...vs. sanki yanı başındaymışçasına görerek onların durumları hakkında da her tür bilgiyi vererek kullanabilmekteydi.
Hindistan’ın Andra Pradeş eyaletinin bir köşesinde yaşayan Sai Baba, daha 14 yaşında bir çocukken eline aldığı boş bir torbaya elini daldırarak, içinden şekerler, çeşitli yiyecekler ve çocukların önceden kaybetmiş oldukları eşyaları çıkartıp onlara geri vermesi dolayısıyla arkadaşları tarafından da çok sevilirdi.
Materyalize ( yoktan nesneler üretme) konusunda hiçbir sınırı olmayan Sai Baba, boş olan avuçlarının birini aşağı tutar vaziyette, bileğinden 360 derece çevirdiğinde avucunda madalyonlar,pahalı altın bilezikler, yüzükler, küpeler, değerli mücevherler ve yine altından yapılmış çeşitli nesneler belirmekte, bunları da oradaki insanlara hediye etmektedir.
.......
http://sufizmveinsan.com/fizik/metafizik29.html

Kisaca bu siteden bilgi edinilebilir...
Eski04-11-07, 13:34  #3
sesli

sesli'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Şarlatanlara karşı uyanık olmak gerek!

Alıntı:
Sayın cahal şöyle demiş:

Mesajı Göster
Arkadaslar bilmiyorum sitede bu konu tartısıldımı ama saibaba diye biri daha cıktı gerci dunyadanda pekte haberim yok ama sai baba hakkında ne düşünüyorsunuz bana sarlatanlardan biri gibi geldi siz nediyorsunuz.
Sayın Cahal,

Satya Sai Baba isimli bu kişinin büyük bir şarlatan olduğu bugün bilinmektedir.
Hindistan hükümetinin turizm sitesinde dahi bu kişi hakkında olumsuz ve turistleri uyarıcı nitelikte yazılar yakın zamana kadar çıkmaktaydı.

Aşağıda da bu konuda bir adres vermekteyim.

http://www.rickross.com/reference/sa...saibaba15.html

Satya Sai'ye artık ASATYA denilmektedir. Yani dürüst olmayan ...

Bu kişinin pedofili hastası olduğu anlatılmaktadır. Mafya ile de ilişkisinden söz edilmektedir. Ne yazık ki, ülkemizde de bu şarlatanın müridleri vardır.

Bu adamın illizyon gösterilerini geçenlerde bir AB TV kanalı göstererek nasıl,üç kağıtçılık yaptığını da ortaya dökmüştür.

Şarlatanlara karşı uyanık olmak gerek...
sesli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-11-07, 22:48  #4
gizemnur
Edebiyat
Dergi Yazı İşleri

gizemnur'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007

Bu topik bence herkes tarafından okunup yorumlanmalı... Bu tür insanların yaptıklarına karşı duyarsız kaldığımız sürece ortada dolanacaklar.
Eski06-11-07, 20:46  #5
cahal

cahal'nın Avatarı

Sayın : Sesli vermiş olduğun site için tesekkür ederim ama yabancı dilim yok
yuotube de biraz kesik kesik görüntüleri var. Ayakları anormal diyorlar ama normal insandan pekte farkı yok bazı yazılarda anlatıyorlarda anlatıyorlar adam dev gösteriyorlar ilizyonistleri izliyorum bu sai babanında onlardan pek bir farkı yok...

Bu aralarda ilizyonistlerin yaptıkları sovlar hasumaya gitmeye basladı tanıdıklarımla konustuğumda yok cinler vasıtasıyla yaptıklarını söylüyorlar bu cinlerde nerden cıktı bilmiyorum ama bir gun cincinin birini bulmak nasip olur inşl harbi harbi felaket bir macera olacak benim için ama su anda tanıdığım yok kahretsin muslumanlar dua ettinsede buluyum bari
Eski06-11-07, 22:57  #6
sesli

sesli'nın Avatarı

En büyük kişi en dürüst olandır.

Alıntı:
Sayın cahal şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın : Sesli vermiş olduğun site için tesekkür ederim ama yabancı dilim yok
yuotube de biraz kesik kesik görüntüleri var. Ayakları anormal diyorlar ama normal insandan pekte farkı yok bazı yazılarda anlatıyorlarda anlatıyorlar adam dev gösteriyorlar ilizyonistleri izliyorum bu sai babanında onlardan pek bir farkı yok...

Bu aralarda ilizyonistlerin yaptıkları sovlar hasumaya gitmeye basladı tanıdıklarımla konustuğumda yok cinler vasıtasıyla yaptıklarını söylüyorlar bu cinlerde nerden cıktı bilmiyorum ama bir gun cincinin birini bulmak nasip olur inşl harbi harbi felaket bir macera olacak benim için ama su anda tanıdığım yok kahretsin muslumanlar dua ettinsede buluyum bari
Sayın Cahal,

İnsanlar inanmaya eğilim gösterdiği müddetçe onları kandıracak pek çok kimse de ortaya çıkacaktır. Hatta bu şarlatanlar kendilerine TANRI'yı maske olarak da kullanmaktan geri kalmayacaklardır.

Cin denilen masallar eskiden psikoloj ve psikiyatrinin olmadığı devirlerdeki zihinsel hastalıkların açıklanışında kullanılırdı. Bugün de bilimden nasip almamış kişiler cinlere inanmaktadırlar.

Dürüst insanlar da var mesela bu devrin en büyük illizyonisti olan David Cupperfield o derecede büyük bir illizyonisttir ki, herkesin gözü önünde
New York'taki Hürriyet Abidesini yok edebilmektedir...Tabii nasıl yaptığı
ancak bilimsel verilerin kullanılmasıyle olmakta. Hatta askerler de savaş esnasında giydikleri özel elbiseler nedeniyle bir anda ortadan yok olabilmektedir.

Ama bu dürüst illizyonistler hiç bir zaman cin veya perilerle ilişki içine girdikleri gibi masallar anlatmazlar. Onlar dürüst insanlardır.

Eğer dürüstlük herkesce kullanılan bir özellik olsaydı, dünyamızda hiç bir üzücü sorunla da karşılaşmazdık...

Sevecenlikle kalın,
sesli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-11-07, 12:59  #7
cahal

cahal'nın Avatarı

Desene yolum daha cok uzun cinlerde olsa yaradıcıda olsa benim için var olan seylerdi, 21 öyle seylere inandım, bilmiyorum ama, sacmalıktan baska birsey deyil her seyin baslangıcı.

İlizyonistlerin yaptıkları gercekten hosuma gidiyor görmeye alısık olmadığımız göz aldatmacaları ama nasıl yapıldığınıda bilmek lazım derim.
Sai babaya gelincede bunu benden cok müslümanlar düşünsün önünde secde eden onlar nasıl olsa....
Eski18-11-07, 08:57  #8
derikli

Alıntı:
Sayın Dağlı şöyle demiş:

Mesajı Göster
Niyetinizi anlamadım ama...

Müslümanım ama Sai Baba ya falan secde etmiyorum. Şimdi bu hatanızı cahal'lığınızı vermek gerek yoksa art niyetinize mi?
sayın dağlı; gerçekten bu tepkinize bir anlam veremedim yani biz günümüz dünyasında müslümanların nelere inandıklarını nelerden medet umduklarını biliyoruz yaşayarak görüyoruz.
yani gidin ölülerin yatırlarına orda müslümanların nasıl taştan topraktan veya ağaçtan medet umduklarını görürsünüz.
nedense dinlere hurafelere en çok eğitimsiz yani cahil insanlar inanrılar.
birde cahilin dini olmaz derler, bu da doğru çünkü din inancı adına ne maskaralıklar sergileniyor hepimizin malumu..

derikli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-11-07 09:20 .
derikli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski20-11-07, 16:56  #9
cahal

cahal'nın Avatarı

Sn : Dağlı bunu ben ilk önce TV programında gördüm benide sasırttı benim aldığım eğitimdede aynen dediğiniz gibi müslüman allahtan baskasına ibadet etmez cok doğru katılıyorum ama sunu sende unutmaki o insanlara sen müslüman deyilsin diyemezsin bunu dediğin halde sen dinden cıkarsın bir insana kafir demek seni dinden eder.. ama bu insanlar cübbeli takkeli,, resmen namaz kılıyorlar sai baba dedikleri guya neyse işte tam karsılarında şimdi bu durum benimi cok ilgilendirir senimi yani ..?

Sn : Anibal hakkında bişeyler yazmıssın arıyom tarıyom diye neyse artık sizleri o anlaya biliyor ve hatta anlata biliyor ola bilir. Ama su bir gercektir bir birimizi anlayamıyorsak bu bizim eksiklimizdir baskasını aramaya gerek yok bunu gör göster kafi gelir karsımızdaki herzaman için bizim aynamızdır...
Eski24-11-07, 21:23  #10
cahal

cahal'nın Avatarı

Söylermisin söyleyemezmisin bunu bir arastırmanı isterim ama hayel kırıklığına uğrayacaksın bunu unutma lütfen hatanın (gunah)'ın büyüğü küçüğü asla olmaz hepsi esittir diye biliyorum ama oda boyut boyutmus ne yapalım...

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı