"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Medyanın grevlere olan tavrı!!/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Bu medya var ya harbiden satılmış. Medya bugün bir avuç kaymak tabaka müridinin konrolü altında.Birbirleriyle işbirliği içinde çıkar çevrelerinin avukatlığına soyunmuş durumdalar.İslamıcı basının grevlerin altında derin devleti aramasından sonra işte ikinci bir örnek. hürriyetim.com da öyle bir başlık atılmış ki grev yapmak resmen vatana ihanet olmuş.Üstelik kullanılan araç ise en hassas olduğumuz grup şehit aileleri.Oysaki başlığın aksine haberde tam tersi bir durum var.Ancak milletin aklında başlık da kalınca emek karşıtı bir izlenim ister istemez doğabilir.İşte adice hazırlanmış haber... Grev, şehit ailelerini vurdu Haber-İş sendikası'nın Telekom'da başlattığı grev, önce Şehit Aileleri Federasyonu nu vurdu.( şu laflara bakın laflara) Sendika, grevi sürdürebilmek için federasyondan kira almadan 10 yıldır oturttuğu binayı satışa çıkardı. HABER-İş Sendikası'nın Telekom'da başlattığı grevin ilk(dikkatle yerleştirilmiş kelimeler) mağduru Şehit Aileleri Federasyonu oldu. Sendikaya ait bir binayı 10 yıldır kira ödemeden kullanan federasyon, sendikanın grev fonu için binayı satışa çıkarması üzerine ortada kaldı. Toplu Konut İdaresi'nin vereceği destekle daireyi almak isteyen federasyon ihtiyaçlarının karşılanması için destek istedi. Türkiye'de şehitlerin adı kullanılarak bazı kurulan bazı derneklerin, amaç dışı faaliyetlerde bulunduğunu, bazı kişilerin de şehit ailelerine yardım amacıyla tabak, çanak, elektronik eşya sattıklarını, bunların derneklerle hiç bir ilişkilerinin olmadığını belirten Federasyon Başkanı Hamit Köse, bunlara itibar edilmemesini istedi. GREV MAĞDURU Şehit Aileleri dernek ve Federasyon merkezi olarak kendilerine Haber-İş Sendikası tarafından tahsis edilen bir binada 10 yıldır kira ödemeden faaliyetlerini yürüttüklerini belirten Başkan Köse, sendikanın Telekom grevi nedeniyle bu binayı satışa çıkardığını söyledi. Federasyon olarak daireyi alma güçlerinin olmadığını belirten Köse, "TOKİ, 40 bin YTL'sini karşılayacak. Sendika dairenin değerinin çok altında bize satış yapacak.(bozkır notu buraya dikkat) Bunun için yaklaşık 60 bin YTL'ya ihtiyacımız bulunuyor. Bunun için de destek arıyoruz" dedi.http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/7...d=180&sz=18005 __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan bozkır Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-10-07 13:32 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Pesss! Diyecek bir şey bulamıyorum. Heralde; dün atılan ''İşçilerin birliği, sermayeyi yenecek'' sözüne çok bozuldular ![]() Konuya yapılan iki yorum çok dikkatimi çekti.. ''Türk Telekomu kınıyorum.Onca uzaklıkta olan benim askerim benim insanım aileleriyle nasıl irtibat sağlayacak şimdi sırasımıydı.Tamda kritik zamanda.'' ''Bu ülkede işte böyle grev kırıcılığı yapılıyor... Haber başlılığı Telekom Grevi Şehit Ailelerini vurdu... Peki sormazlar mı insana daha bir akaç gün önce şehitler için toplanan milyonlarca YTL nereye gitti... Yıllardır şehit ailelerine destek olan kurum grev olunca mı kötü oldu...'' http://haberyorumlari.hurriyet.com.t...01401&PageNo=3 Emek en yüce değerdir! fenerbahçeli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-10-07 14:40 . |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| Medya ve politika amerikadan alıntı artık. Nasıl yapıyorlar ? Filimlerinde izliyoruz, satılmış bir izleyici kitlesi geliyor programa, oradan birisi kağıt çıkartıyor "gülün" herkes gülüyor, "ayıplayın" diyor herkes ayıplıyor. Kalabalık bir şekilde ses çıkınca toplumda aynı şekilde refleks gösteriyor. Yapmacık ve samimi değil. İşin korkunç tarafı inandırıcı. Herşeyi kanıksattıkları gibi yalan haberlerde farkındalığa ulaşınca kendi başlarına bela olacak. Hepsi bu. __________________
Çekirgeler gaza geliyor, 1 , 2, üüüüüüç... |
|
| #4 | |
Siyaset ![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: İzmir/Kıbrıs
| Geçen haberlerde izledim. İstanbul'da mı ne polisler asker gazisi bir genci ve kardeşlerini ehliyet kontrolü sırasında tartaklamışlar. Tekerlekli sandalyede olduğu halde "in arabadan" falan deyip onur kırıcı hareketlerde bulunmuşlar. Sonra da gazinin kardeşinin kolunu kırmışlar, kafasını yarmışlar, gözünü patlatmışlar. Polis tabii iddiaları kabul etmemiş. Hürriyet şehit aileleri duyarlılığı gösteriyorsa bu olayın peşine düşsün. Laf salatası yapıp, ailelerin duygularını sömürmesin. Hürriyet, Emin Çölaşan'ın gazeteden atılmasından sonra objektifliğini yitirdi. Bu konuda söz söyleyecek son gazetedir. Bu grev yapılacak. Bu işçiler de en az Cem Yılmaz kadar espirikler! Onların da refah içinde yaşama hakkı var. İbrahim Tatlıses 3 günlük bayramda 100 milyar kazandı. Bu insanların üç kuruşluk şarkılardan ne eksiği var? Elbette emeklerinin hakkını isteyecekler, şartların iyileştirilmesi için gerekirse greve gidecekler. Grev ve medyanın tutumu ile ilgili daha çeşitli ayrıntılar var. Bu detayları grev başlığında toplayalım. __________________
harf nedir harf? üzüm bağının çiti değil mi? harfi, sesi, sözü birbirine çarpıp paramparça edeyim de onlar olmadan konuşmaya başlayayım seninle. [mevlana] |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: izmir
| Türkiye'de hain ve namussuz medya var. Ne yazık ki bir değil iki değil. Tekelleşmiş hainler. Milleti aptal yerine koyan, safsatalarla kafasını meşgül eden, istediğine istediğini yaptıran iki yüzlü, vatan ve millet haini medya. Ne yazıkki dönmelerin ve vatan hainlerinin sahibi olduğu bu medya Türk Medyası olarak adlandırılıyor. Hemen hemen hepsi 5 para etmez. __________________
Saygılarımla |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Sermayenin grev kırıcılığı yapması ve bunun için de kendi medyasını kullanarak arabesk öykülerle grev eylemini halkın gözünde karalaması taktiğini geçen dönemlerin alaturkalığı sanırdım.... Demek ki yöntemde bir değişiklik yapmaya gerek görmemişler % 47 ye bakarak.... Haksız da sayılmazlar hani(!).... |
|
| #7 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Satılmış medya aklı sıra nabza şerbet veriyor,insanların emeği sömürülüyor bunları yazmaz tabiki,niye yazsın reyting getirmez çünkü.Bunların topunun köküne kibrit suyu. ![]() __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Adam Hilton otelini ucuza kapattı, AKP'li belediye ile anlaşıp imar planını değiştirdi ve rantına rant kattı. Burada söz konusu olan milyonlarca dolar. Bir apartman dairesinin ederi ise birkaç yüzbin dolardan daha fazla değildir. Bu dernek, çok önemli bir dernekse, Hürriyet bir daire alıp bunlara hibe etsin. |
|
| #9 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: Anadolu
| Dün telekom binasının önünden geçerken "bu iş yerinde grev vardır" yazısını gördüğümde "acaba en son böyle bir tabloya ne zaman tanıklık etmiştim diye düşündüm ve sorumun cevabını hatırlayamadım bile... Geniş kitleleri ilgilendirdiğinden dolayı telekon grevi çok büyük önem taşımakta. Bu grevde elde edilecek zafer, belkide yıllardan beri uyuyan bir kesimi tekrar harekete geçirecek. Fakat daha ilk günden kesilen kablolar, iletişimdeki sorunlar döküldü ortaya. Medya emekçilerin üstüne saldırdı "şimdi grevin sırası mıydı" cümleleriyle. Hatta bazı yayın organları bu durumu öylesine abarttı ki, savundukları tez onları komik duruma düşürmekten öteye gidemedi. Herkes suçu emekçilere atıyor.. Kimse onları bu tercihe itenlere soru sormuyor! Hatta medya işverenleri neredeyse kahraman, grevcileri vatan haini ilan etmek üzere. Söylenen tüm cümleler onlar üzerinde psikolojik bir baskı oluşturmakta. Bu tablolara şahit olmak gerçekten sinirlerimi bozuyor... Anayasa tartışmalarını türbana odaklayanlar, sığ düşünceden kurtulupta biraz da emekçi haklarını gündeme taşısalar, inanın herşey daha güzel olacak. __________________
Her an bir çarpıntıyı yaşamaktayım Her an çılgın bir heves dağlıyor kalbimi Tanrım, ben mi hayatı aşmaktayım Yoksa hayat mı aşmakta beni... |
|
| #10 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Doğam Medya grubunun bütün gazetelerini okuyun aynı tarzın hüküm sürdüğünü görürsünüz.konu emekçi olunca basının sağı solu kalmalıyor hepsi sermayenin köpeği oluyor __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|