| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Hükümet Sınır Ötesinden Vazgeçiyor/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| AKP OPERASYONDAN VAZGEÇİYOR Hükümet, sınır ötesi operasyon seçeneğinden vazgeçiyor. Daha tezkere Meclis’te görüşülürken böyle bir hava yaratıldı. Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haşimi kanalıyla Barzani’ye mesaj gönderildi. Hükümetin mesajına göre, Barzani PKK ile arabulucu olur, saldırılar durdurulursa harekat yapılmayacak. Haşimi Ankara’dan ayrılıren “istediğimi aldım. Yeni bir atmosfer var” dedi. Fransa’da bulunan Talabani ise Türkiye’nin Haşimi’ye operasyon yapmama garantisi verdiğini açıkladı. Türkiye, Irak konusunda zor bir süreçten geçiyor. Bir yanda tezkere ve sınır ötesi harekat hazırlıkları, diğer yanda Amerikan kaynaklı baskılar var. Hükümet, köşeye sıkıştığı sınır ötesi operasyondan kurtulmak için yeni bir yol deniyor. Erdoğan hükümeti, zaten desteklemediği sınır ötesi operasyon seçeneğinden vazgeçiyor. Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi’nin iki gündür Ankara’da yürüttüğü görüşmelerden bu yönde bir mutabakat çıktı. Haşimi kanalıyla Barzani yönetimine mesaj gönderildi. Erdoğan’ın gönderdiği mesaja göre, Barzani PKK’nın saldırılarını önlerse tezkere kullanılmayacak. Sınır ötesi harekat ve müdahale yapılmayacak. Haşimi, mesajı Irak yönetimine ve Barzani’ye ileteceğini belirterek Ankara’dan ayrıldı. Ayrılırken yaptığı açıklamada, “Görüşmelerden istediğimi aldım. Mevcut krizi gidermek için yeni bir atmosfer var” dedi. http://ulusalkanal.com.tr/index.php?...=6128&Itemid=5 Haşimi, ''İstediğimi aldım'' dedi, gitti Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, "Görüşmelerden istediğimi aldım. Mevcut krizi gidermek için yeni bir atmosfer var. Irak hükümetine sınır aşan terörist faaliyetleri önlemesi için şans verilmeli. Mutabakat muhtırası imzaladık. Önce bunun uygulanması lazım" dedi. http://www.milliyet.com.tr/2007/10/17/son/sonsiy11.asp BÜYÜKANIT: "HAŞİMİ'NİN NE ALDIĞINI BİLMİYORUM İtalya Genelkurmay Başkanlığının resmi davetlisi olarak Roma'da bulunan Orgeneral Büyükanıt, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Büyükanıt, Irak Devlet Başkan Yardımıcısı Tarık Haşimi'nin "istediğimi aldım" sözlerine "ne aldığını, ne konuştuğunu bilmiyorum" yanıtını verdi. ................. Orgeneral Büyükanıt, Irak Devlet Başkanı Yardımcısı Tarık Haşimi'nin Ankara ziyaretiyle ilgili de, "Haşimi, 'İstediğimi aldım' diyor, ama ben ne aldığını bilmiyorum. Alışveriş mi yapmış, ne yapmış, ne almış? Ben bilmiyorum" diye konuştu. http://ulusalkanal.com.tr/index.php?...=6127&Itemid=4 Gelişmeler böyle ,tezkere çıktı ama , görüldüğü üzere tezkereden önce bu defa da , Hükümet konuyu Barzaniye havale etti.. ABD nin terör koordinasyonu iflas etmişti. şimdi Barzaninin terör kordinatörlüğü ile , oyalama devam edecek görünüyor.. __________________
Bölücülüğe , Gericiliğe her türlü özgürlük ve demokrasi itinayla bulunur . Ya Ulusalcılığa? Yassak , kardeşim yassak ! Ulusalcılık yassakk !! Kuzum Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-10-07 22:03 .Sebep: birleştirildi |
|
| #2 | |
| Tezkerenin içi boşaldı mı? Hükümet Irak'a operasyon yapmayacağı sözünü verdi mi? Tezkere Mecliste görülüyor. Ama Talabani'ye bakılırsa Türk hükümeti sınırötesi operasyon yapmama konusunda Irak yönetimine garanti vermiş. Bu iddia doğru mu? http://www.haberciler.com/news_detail.php?id=1019937 Daha Tezkere Meclisde görüşülürken, Olayların seyri bu... Peki öyleyse hükümet tezkereyi niye çıkardı? (başka şıklar ekleyebilirsiniz) A-Cebinde dursun diye B-Milleti oyalasın diye C-Millet ve ABD arasında sıkışıklıkta zaman kazanmak için. D-Tribünlere oynamak için. E-Milletvekilleri el kaldırıp, indirsin yani spor olsun diye .. __________________
Bölücülüğe , Gericiliğe her türlü özgürlük ve demokrasi itinayla bulunur . Ya Ulusalcılığa? Yassak , kardeşim yassak ! Ulusalcılık yassakk !! |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: Bolu
| yahu teskere hazır. artık bir kere olsun işe yarasın şu hükümet ! |
|
| #4 | |
| Haşimi Ankara’dan ayrılırken “istediğimi aldım" demiş.. Herkes Türkiye'den istediğini alıyor. ABD-AB istediğini alıyor. Hükümet ise verip kurtuluyor.. Hükümet tezkereyi niye çıkardı ?diye sormuştum yeni şıklar ekliyorum. A-Cebinde dursun diye B-Milleti oyalasın diye C-Millet ve ABD arasında sıkışıklıkta zaman kazanmak için. D-Tribünlere oynamak için. E-Milletvekilleri el kaldırıp, indirsin yani spor olsun diye .. F-Haşimi istediğini alsın diye.. G-Bir yandan Tezkereyi çıkarıp, sonra Verip kurtulmak için.. __________________
Bölücülüğe , Gericiliğe her türlü özgürlük ve demokrasi itinayla bulunur . Ya Ulusalcılığa? Yassak , kardeşim yassak ! Ulusalcılık yassakk !! |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Haşimi'yi kim takar? O da kukla, bizdeki hükümet de. İpler de aynı gücün elinde. Sonuçta da ipleri elinde tutan ne isterse o olur. Müdahale isterse, müdahale de olur. |
|
| #6 | |
| ................ Rus askeri kaynakları tezkereyle ilgili yorumlarında ortak bir noktada birleşiyor. Onlara göre Türkiye tezkereyi kullanmayacak. AKP Hükümeti'yle Amerikan yönetimi arasında bir anlaşma sağlandığı yönünde istihbaratlar aldıklarını belirten Rus uzmanlar Amerikan Temsilciler Meclisi gündemine gelmesi beklenen sözde Ermeni Soykırımı Tasarısı'nın bir pazarık malzemesi olarak kullanıldığını belirtiyorlar. Ruslara göre Türkiye'yle Kuzey Irak konusunda görüşmeler yapan Amerikan yönetimi tasarıyı da gündeme getirdi. Rusların iddiasına göre AKP Hükümeti'yle Amerikan yönetimi arasında anlaşma sağlandı. Buna göre Türkiye Kuzey Irak'a sadece sıcak takip için o da Amerikan yönetimine bildirerek girebilecek. Karşılığında ise Amerikan Temsilciler Meclisi sözde soykırım tasarısını gündemine almayacak. Son günlerde yaşanan bazı gelişmeler Rus askeri uzmanların iddialarına geçerlilik kazandırıyor. Amerikan dışişleri Bakanı Rice ve Savunma Bakanı Gates, Amerikan Temsilciler Meclisi üyelerine "tasarıyı geçirmeyin, gizli bilgiler var size bunları açıklayacağız" demişlerdi. Bu açıklamanın hemen ardından Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi bir konuşma yapmış ve tasarının meclis gündemine gelemeyebileceğini söylemişti. http://ulusalkanal.com.tr/index.php?...=6139&Itemid=6 __________________
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Tezkere ile birlikte gözden kaçırılanlar nelerdi acaba? Bir taraftan Abd,ermeni tasarısını gündeme getiriyor? Bu arada Anayasada yapılacak değişiklikler gümemi gitti? Milletin dikkatleri bu yüzdenmi tezkereye yönlendirilmek istendi. Aslında,bu tür kararlar alınırken o anda gözlerden neler saklanıyor iyi araştırmak gerekir. Gerçekleri görmek için,suni yada dolaylı yaratılan gündem zamanları bakılacak en önemli kaynak,Resmi Gazete olmalı!! |
|
| #8 | |
| Öcalanı paket yapıp gönderenler , anlaşılan yeni hediyelerini(!) yollayacaklar. Milletimizi yine , yeni paketlerle mi kandıracaklar? TEZKEREDEN TESLİMATA ................ Tezkerenin üzerinden daha iki gün geçmeden sınır ötesi harekat farklı bir boyuta kaydırıldı. Gerek hükümet kaynaklarının gerekse Washington’un açıklamaları sınır ötesi harekatın yerine bazı PKK liderlerinin teslimatı üzerinden pazarlık yapıldığını gösteriyor. Hükümetin bu konuda ABD ve Barzani ile perde gerisinde pazarlık yaptığı yönünde bilgiler var. Haşimi’nin Ankara ziyaretinden sonra söylediği “Ankara’dan istediğimi aldım” sözleri bu çerçevede ele alınmalı. .............. http://ulusalkanal.com.tr/index.php?...=6146&Itemid=5 __________________
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Bu tezkerenin kullanılmayacağı ortada. Amaç siyasi koz elde edebilmek. Şimdilik bu kozu iyi kullanıyoruz. __________________
demokratturkey |
|
| #10 | |
| THE GUARDİAN: "GENERALLERİ OYALAMA TEZKERESİ" İngiltere'nin etkin gazetelerinden The Guardian tezkerenin generalleri oyalama tezkeresi olduğunu yazdı. Gazetede çıkan yorum yazısında, tezkere çıkaran AKP hükümeti bu adımla, sadece PKK'yı hedef almıyor. Yazara göre asıl hedef; hala uzlaşamadığı Türk ordusu. ............ Yorum şöyle; "Hedeflerden birincisi, ülkenin İslamcılarının gücü ve popülaritesi ile hala uzlaşamamış olan Türk ordusu. Ordu bir süredir milliyetçilik davulları çalarak, hükümetin bu konuda zayıf kaldığını ima etmeye çalışıyor. Erdoğan, parlamentonun hükümete harekat konusunda açık çek vermesini sağlayarak, generalleri oyalamak için bolca zaman kazandı http://ulusalkanal.com.tr/index.php?...=6148&Itemid=6 *The Guardian'da çıkan bu yorum, bugün pek çok internet haber sitelerinde de yer aldı..Aynı başlıkla.. **Hükümetin tezkereyi niye çıkardığını elin yabanı da görüyor.. __________________
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|