Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

İşte 2008 İçin Memura Verilen Zam Miktarı / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski18-10-07, 15:06  #1
redyellow

Giriş Tarihi: Sep 2006
İşte 2008 İçin Memura Verilen Zam Miktarı

"İşte Memura Verilen Zam Miktarı

Maliye Bakanı Unakıtan, memur maaşlarına 2008 Ocak-Temmuz döneminde yüzde 2+2 zam yapılacağını, ayrıca ocak ayında taban aylığında seyyanen 10 YTL artış olacağını bildirdi.

2008 yılı büyüme hedefini yüzde 5.5 olarak açıklayan Unakıtan, 2008'de TÜFE bazında enflasyon hedefinin yüzde 4, ihracat hedefi 117 milyar dolar, kişi başına gelir hedefi ise 7 bin dolar olarak belirlendiğini söyledi.

Unakıtan, 2008 yılı bütçe büyüklüğünü 222 milyar 313 milyon YTL olarak açıkladı. Buna göre 2008'de 17 milyar 756 milyon YTL bütçe açığı öngörülürken, faiz dışı fazlasının ise 38 milyar 244 milyon YTL olması hedefleniyor.
Unakıtan, 2008 yılı için faiz dışı fazlayı yüzde 5.5'e düşürdüklerini belirtti.

../..

http://www.haberalemi.net/haber_deta...haber_id=35872
redyellow is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski18-10-07, 15:11  #2
redyellow

Konu Aydın Doğan olunca bir kere de devletin 700 Kusür Trilyon lirasını affetmekte hiç bir mahzur görmeyen, bu konuda son derece bonkör olan, ama sözkonusu memur, emekli, işçi olunca cimriliğin doruğuna çıkan hükümetden ancak bu kadarı beklenirdi zaten.

Beni yanıltmadılar.
Eski18-10-07, 15:12  #3
Abat

Abat'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2007
Ülke / Şehir: izmir

Bu enflasyonu nasıl hesaplıyor aklım almadı. Seçim öncesinden itibaren herşey zamlandı. İktidara geldiklerinden beridir akarkayıt %300-400 zamlanmıştır. Hain medya desteğiyle sanki ülkede kriz yokmuş gibi gösteriyorlar.

Unakıtan gibi pişkin birisi , ülke değerlerini küresel sermaye sahibi emperiyalistlere satan bu şahsiyeti hala bakan yapan hükümeti zaten beceriksiz ve ülkeye zarar veren bir parti olarak görüyorum.

Memurumuza yapılan zam iyice komedi haline geldi. elbette ülke kaynakları kıt olabilir. ama bunu dengeleyecek sistemi koyamazsan A, B, herne adla olursa olsun hangi parti gelirse gelsin durum aynı olacak gibi.

Ülke ekonomisini ve zenginliklerini bağımlı hale getiren bu sistem ve uşaklarını kınıyor ve kahrolsun diyorum..
Eski18-10-07, 15:19  #4
redyellow

Alıntı:
Sayın Abat şöyle demiş:

Mesajı Göster
Memurumuza yapılan zam iyice komedi haline geldi. elbette ülke kaynakları kıt olabilir. ama bunu dengeleyecek sistemi koyamazsan A, B, herne adla olursa olsun hangi parti gelirse gelsin durum aynı olacak gibi.
İster sevelim ister sevmeyelim, beğenelim veya begenmeyelim ama bu memur, işçi, emekli, bağkurlu vs. yapılan maaş artışı konusunda 28 şubat döneminden sonra gelen tüm hükümetleri gördükten sonra Erbakan Hükümetini takdir etmemek mümkün değil.

Ben bir maaşlı insan olarak şu anki maaşımın yarısını Sayın Erbakan dönemine borçluyum.

Kendisine teşekkür ediyorum.
Eski18-10-07, 15:19  #5
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan

AKP hükümeti sayesinde zaten belini doğrultamıyan memur artık yerlerde sürünmeye başlamıştır.Alsınlar bu zamları başlarına çalsınlar..Ondan sonrada doğan holdinge yaranmaya gitsinler..Kendilerine gelince maaşları yetmiyor ama memura gelince bütçe zorlanıyor..
Eski18-10-07, 15:30  #6
IŞIK

Giriş Tarihi: Sep 2007

Ben verilen zama (tabi zam denilirse)hiç şaşırmadım.
IŞIK is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski18-10-07, 15:42  #7
Abat

Abat'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2007
Ülke / Şehir: izmir

Alıntı:
Sayın redyellow şöyle demiş:

Mesajı Göster
İster sevelim ister sevmeyelim, beğenelim veya begenmeyelim ama bu memur, işçi, emekli, bağkurlu vs. yapılan maaş artışı konusunda 28 şubat döneminden sonra gelen tüm hükümetleri gördükten sonra Erbakan Hükümetini takdir etmemek mümkün değil.

Ben bir maaşlı insan olarak şu anki maaşımın yarısını Sayın Erbakan dönemine borçluyum.

Sayın redyellow ;

Erbakan bu parayı kendi cebinden vermedi. İç politika da kısa dönem kendine fayda sağlamak için yaptı. Tüm hükümetler bunu yapmıştır. Çiftçilere bol keseden yardım, borç silmeler, ne bileyim sizinde örneğini verdiğiniz gibi ücretlere yapılan artışlar v.s.

Ücretlilerin aldıkları maaşları elbette onaylamıyorum. ama ülke kaynaklarını gözönünde bulundurmadan sırf politik çıkar sağlamak için yapılan zamlar ve artışlara da karşıyım.

Kaldı ki bu çıkarı gözetmeyen galiba bir önceki hükümetti. Şu DSP-MHP ve ANAP hükümeti. Ekonomiyi doğrultma adına tüm ücretlileri ezdiler ve hibeleri ortadan kaldırdılar. Sonuç ne oldu.. Tamamen bu partilerin hüsranı oldu. Gerçi bu açıklamayla o dönemdeki hükümeti savunuyorda değilim.

tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-10-07 17:33 .Sebep: tamamı kalın harf
Abat is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski18-10-07, 16:08  #8
Biberon
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: May 2007

Alıntı:
Sayın redyellow şöyle demiş:

Mesajı Göster

Erbakan'ı seviyorum ne garip bir tesadüf ki hayatımda tesadüfen ilk tanık olduğum siyasi miting Erbankan'ın parti mitingi idi.

28 Şubat sürecini de dün gibi hatırlıyorum , yaşanananları da olup , biteni de.Tekrarlıyorum; Erbakan'ı seviyorum ama onun ve partisinin bu durumlara düşmesine sebep olan "yobazları sevmiyorum".

A-K-P'nin ezmek için fırsat kolladığı memur ve işçiyi sayın Erbakan ihya etmişti , kendisinin başbakan olduğu dönemlerde de medyada "ti" 'ye alınmasına karşın en ufak basın-yayın özgürlüğünü kısıtlama girişiminde bulunduğuna şahit olmamıştım. En azından kimseyi mahkemeye verdiğini hatırlamıyorum Erdoğan efendi gibi.

Öyle ki ; o dönemlerde devamlı olarak dillendirilegelen ve yanlış anımsamıyor isem Yılmaz Morgül efendinin söylediği "Erbakan geldi , başbakan geldi keh-keh düldül , keh-keh düldül sen düldülsün ben bülbül" şarkısı tabanda pek bir sempatik bulunuyordu. Tabii 1990'lardaki plastip şovu ve o dönem Erbakan'ın da dahil olduğu siyasetçi grubun hoşgörüsünü de unutmamak gerek.
Biberon is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski18-10-07, 16:28  #9
che_za

che_za'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: ankara

"zam" mı ? ben şahsen bu düzeltmenin adının zam oldugu fikrine katılmıyorum,katılamıyorum..ve her aklı başında insanın da buna zam diyebileceğini aklım almıyor.. seçimlerden önce yapılan zamlar,seçimlerden sonra devam eden zamlar ve gündemde olan daha sıcacık olan elektiriğe zam ! bütün bunların bir memur(veya değil ) ailesinin gider sayfasına ne derece etki ettiğini hepimiz elimize kalem almadan kafadan kaba taslak bile hesaplıyabiliriz.ancak gelin görün ki memurun aldıgı aylığa yapılacak olan artış,memurun bir ay boyunca sarfedeceği masrafların üzerine çıkmıyorsa bu yapılan komik düzeltmelere "zam" denir mi varın onu siz söyleyin !

sonra gayri safi milli hasıladan,kişi başı milli gelirden bunların artışından dem vuruyorlar millete gazete sayfalarında televizyonlarda millim geliriniz artıyor,hemde şu kadar artıyor diye ahkam kesiyorlar.. ama millet hala aç ve daha fazla aç,bu nasıl artış anlamadım...

evet doğru,milli gelirde bir artış var ama bu ortalama olarak...! yani benim milli gelirim değil,herhangi bir İŞ adamımızın milli geliri trilyon oldugu için benim ülkemin vatandaşının kişi başı milli geliri bilmem kaç bin...

ahh benim milletim,ah yüzü gülmeyenim..ne deyim ki ! saygılar ...
Eski18-10-07, 17:32  #10
redyellow

İlk seçimlerde bu zamlar AKP'ye nasıl döner merak ediyorum.

Bekleyelim görelim.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı