| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
BİRGÜN' de Yayınlanmayan VEDA Yazım... -/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| (Aşağıdaki yazıyı 27 Haziran 2007 tarihinde yayınlanmak üzere Birgün Gazatesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü’ne ve Spor Servisine yolladım. Gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü beni telefonla arayarak yazımın tamamını yayınlayamayacaklarını, bunun polemiğe yol açacağını söyledi. Yazımda belirtilen ayrılma nedenlerimin çıkartılarak yayınlanmasının daha uygun olacağını belirtti. Bugüne kadar yazdığım yüzkırk makalemin tek satırına dahi müdahale etmeyen Gazete yönetiminin bu tavrını yadırgadım. Okuyucularıma karşı olan duyarlılığımdan dolayı bu son veda yazımı kendi web sitemde yayınlama kararı aldım. )http://www.hayricem.com/news/templat...d=466&zoneid=2 __________________
Birer birer, biner biner, biner ölürüz Yana yana, döne döne, yine geliriz ay canım Biz dostu da düşmanı da elbet biliriz Vurulup düşenler gülüm, darda kalmasın ay canım |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: ankara
| Birgün'ü düzenli bir şekilde okurum zira okunabilecek "en adam gibi" olan gazete olduğu için. PKK ve Terörist kavramlarının kime nasıl yakıştırılacağı konusunda bende gazete ile ayrılıyorum fikren ! ancak olaya birde şu yönden bakmak istiyorum,şehit haberleri her gazetede ırkçılığı tetikleyecek şekilde verildiği için birgün gazetesinin bu haberleri verirken "neler olup bittiği,bu eylemlerin nasıl gerçekleştiği ve de eylemlerin kimlerce bu dereceye getirildiği" konularına dikkat çekmesi ve bu sayede gazeteyi okuyan kesimi etki altında bırakmadan okumasına ve bu yola daha 'demokratik' bir şekilde davranmış olduğuna inanıyorum.. her şehit verildiğinde ortalığa çıkan milliyetçi gençleriniz gibi birgün gazetesinin de avazı çlıktığı kadar bağırıp,feryat figan ederek ve pkk'nın ne anlama geldiğini bilmeden Kürdün bu ülkede işi yok demesini bekliyorlarsa orda dursunlar.. tamam ortada bir terör var,şehit var ve sızlayan ana yürekleri var,hiçbir şeyden haberi olmayan ve sürü gibi doğunun dağlarına sürülen ve orda öldüğü zaman şehit olacaksın,vatan için yapacaksın diye gaza getirilen askerler var..karşılarında daha büyük bir hata içinde bulunan kalleş terör örgütünce kandırılan masum ve de cahil ve de zamanla cani ve de terörist olan gençler var.. bunları bütün medya biliyor,bunları birgün gazetesi gibi her gazetede yazabilir..ama işin içinde tiraj var,para var,ne üzerinden kazanıldığı hiç önemli olmayan gazete satışı var.. ama Birgün gazetesinin duruşu farklı bir yer ve bu duruşu diğer gazeteler gibi göstermeyecek olursa okunacak gazete kalmayacak bu ülkede.. __________________
aşk olsun size çocuklar, aşk olsun !!! |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
Alıntıda görüldüğü gibi durum,gazetenin içerisinden birisinin ,gazetenin yayın siyasetini ortaya koyması açısından önemlidir. Sivil,asker ayrımı yapmadan cinayet işleyen PKK çetecilerine terörist diyememek ,PKK'lılar tarafından öldürülen Türk askerlerine şehit diyememek,şehit cenazalerinin haberlerini ciddiye almamak yönetimin illegal katiller sürüsüne pek de eleştirel bakmadığının,hatta taraf olduğunun göstegesidir. Ancak terör öyle bir şeydir ki,bugüne kadar bunu yaşayanlarınn deneyiminde AKREP gibi bir gün yakınlarındakini ve sonra kendisini sokar,öldürür. Yılan da yumurtasından çıkan yavrularını yiyerek beslenir. Birgün gazetesi bakalım hangi tercihin kurbanı olur ileride? Saygılar, doğançay __________________
Ezberciliğin raconu Batı'ya öykünmektir! Kuzum Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-10-07 23:09 .Sebep: kod | |
|
| |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|