| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Feb 2006 Ülke / Şehir: abd
| selam. foruma yeni geldim ve din hakkinda cok tartismanin oldugunu gordum ve simdi cok onemli bir konuyu sizlere aktarmak istiyorum. pek cok dini islam olan sahis bilmez fakat, cogumuzca kabul gormeyecek bazi seyler (islam kaynaklarina bakacak olursak) yapilmistir. bunlardan biri de, guvenilir islami kaynaklarca da teyit edildigi gibi peygamber muhammed'in 6 yasinda bir kiz olan ayse ile evlenip yine, cinsellikten haberi dahi olmamasi muhtemel bu kucuk kiz ile 9 yasinda cinsel iliskiye girmis olmasidir. kimi muslumanlar bu durumu arap kizlarinin erkenden buyuyup serpilmeleri(!) olarak aciklasalar da durum bu sekilde ortbas edilemez oyle dusunuyorum. efendim, cocuk cocuktur ve fiziksel gelismislikten vazgectim, henuz psikolojik gelismesini tamamlayamamistir. dolayisiyla boyle bir birliktelik evrensel bir dinin peygamberi oldugunu iddia eden bir kisinin bu sifatinin sorgulanmasi durumunu benim aklima getiriyor. Eger ilgili hadisi bilmeyen varsa hemen yazalim. Asagidaki hadis pek cok sahih hadis kitabinda gecmektedir. zaten kaynaklar en altta yaziyor. bununla birlikte en guvenilir hadis kaynagi kutubi sitte de de vardir. yani yalan hadis olma ihtimali yoktur. ```````````````````````````` "Ve ben dokuz yaşındayken benimle gerdeğe girdi. Medine`ye göçmüştük. Haris Ibn Hazrec oğullarına konuk olduk. O sırada sıtmaya yakalandım. Saçlarım döküldü. Saçlarım yeniden geldi; bölükler oluştu. Annem Ümmü Ruman bana geldi. Arkadaslarımla birlikte salıncakta (ya da tahterevallide) sallanıyorduk. Annem beni cağırdı. Yanına gittim. Benden ne istediğini bilmiyordum. Elimi tuttu.(Alıp götürdü.) Evin kapısına gelince durdurdu. Soluk soluğa kalmıştım. Sonunda soluğum biraz yatıştı. Annem, sonra biraz su alıp yüzüme, başıma değdirdi Sonra beni eve soktu. Bir de baktım ki birtakım kadınlar. Evdeler. Bana şöyle demeye başladılar: -Hayırlı bereketli olsun. Iyi şanslar (mutluluklar). Annem beni bu kadınlara teslim etti. Bunlar benim saçımı başımı yıkadılar, beni güzel bir biçimde hazırladılar. Peygamberle birden karşılaşmaktan başka hiç bir şey beni KORKUTMAMISTI. Kadınlar, beni ona teslim ettiler. "ve Ben o sırada 9 (dokuz) yaşındaydım...." (Bkz. Buhari, e`s-Sahih, Kitabu Menakibi`l- Ensar/44; Tecrid, hadis no: 1533; Müslim, e`s-Sahih, Kitabu`n-Nikah/69, hadis no:1422.) Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 27-02-06 16:32 .Sebep: kodlamada yanlışlık |
| #2 | |||
Guest Mesajlar: n/a
| Sayın bilim, hadis doğrudur. Ben daha önce okumuştum. Ancak ben Arabistan'daki bütün arşivleri araştırdım ve konuyu açıklığa kavuşturacak bilgi ve belgelere ulaştım. Olayın aslı şöyle: Aişe'nin babası kızını nüfusa çok geç yazdırmıştır, ilkokula başlarken. Bu yüzden resmiyette yaşı 9 olarak görünse de aslında çok daha büyüktür. Aslında olay örtbas edilmesine gerek bırakmayacak kadar açık. Diğer husus da şu: Alıntı:
Alıntı:
Saygılar | ||
| #3 | |
| benkendim arkadasim, insanlar yaslarini nufuz cuzdanlarina gore soylemezler degil mi? bir insanin yasi vardir ve o yasini bilir. yasini soylerken belki bir iki yil yanilma payi olur ama 5-6 yil oynama olmasi hicbir mantikla izah edilecek bir durum degildir. ayrica, celiski dediginiz sey de nedir acaba? peygamber muhammed 6 yasindayken nikahina aldigi bu kizla 3 yil sonra cinsel iliskiye girmistir hadise gore. e o kadar da beklesin ama degil mi. |
| #4 | |
| Sayın Bilim, Benim alıntımda " 6 yaşında evlenmiş ve 9 cinsel ilişkiye girmiş" yazıyor. Siz düzeltmişsiniz sonradan. Düzeltmeseydiniz çelişki hakkaten yaman olamaya devam edecekti. Nüfus cüzdanı meselesine gelince, haklısınız ama belgeler var elimde. ![]() Benim anlayamadığım nokta şu: Peygamber bir çocuk ile evleniyor da niye kimse buna karşı çıkmıyor? Biliyoruz ki birçok konuda çevresindekiler, sahabeler itirazlarda bulunmuşlardır peygambere. Bu konuda hiç ses çıkarmamışlar. Hatta kadınlar toplanıp bu olaya destek olmuşlardır. Neden? Saygılar |
| #5 | |
| Benkendim dostum, Peygambere karsi cikmak mumkun mu, hele boyle bir izdivac konusunda? Kuran`da pek cok ayette peygambere karsi cikanin kafir olduklari gibi seyler yazmaktadir. ustelik bir hadise gore peygamber muhammed`e ayse allah tarafindan ruyasinda gosterilmistir, yani bu allah`in emridir. dolayisiyla karsi cikan hem bu dunyayi hem de ahireti kaybedecekti. hem her seyi gecelim, 50 yasini gecmis bir kimsenin daha cocuk yastaki bir kizla evlenmesi ne denli mantiklidir? ayrica bu ya$ konusuna aciklik getirmek acisindan bir hadis daha yazmak istiyorum. bu hadis de yine ayni sekilde sahihtir: Kütüp-i Sitte: 5303 - Hz. Aişe radıyallahu anhâ anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm'ın yanında bebeklerle oynardım. Arkadaşlarım (da oynamak için) yanıma gelirlerdi. Resülullah aleyhissalâtu vesselâm (eve gelince, utanarak) saklanırlardı. Ama Aleyhissalâtu vesselâm onları tekrar bana gönderirdi. Beraber oynamaya devam ederdik." Buhârî, Edeb 81; Müslim, Fedâilu's-Sahâbe 81, (2440); Ebu Dâvud, Edeb 62, (4931, 4932). --- Yani daha oyun caginda, bebekleriyle oynayan bir cocuk 50 yasini gecmis bir adamin yatagina sunulmustur bu sahih kaynaklara gore. Artik soylenecek pek birsey kalmadi sanirim. selamlar sevgiler. |
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Ayse ile evliligin kizcagizi koruma amacina yöneliik oldugunu idda edenler, Ebu Bekir´in, kücücük kizini koruyamadigini mi söylemek istiyorlar acaba. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
| #7 | |
| bu olay bu forumda çok tartışıldı muhammet 53 yaşında iken 9 yaşında ayşe ile zifafa girdiğine dair pek çok hadis var o zamanlar kız çocukları bir an önce evlendirilirdi sanırım 1997 yılında 12 yaşında kızın 50 küsur yaşında adama 7,5 milyar başlık parasıyla satılsığına şahit oldum bu gelenek bu gün bile sürdürülüyor bunun nedeni ise kız çocukları eve masraf oluyor ve bir an önce erkenden evlendiriliyor bu konu artık bitsin diyorum zira karşı taraf belge veremeyecek bazıları 12 yaşında zifafa girdiğini söylüyor yine de farketmez 12 yaş da çocuk çağı eğer muhammet her devre örnek ise o zaman buda mı örnek olacak ben 38 yaşındayım 18'lik hatunu koluma taksam herkez bana arkamdan laf edecek çağdayız daha ne diyelim |
| #8 | ||
| Alıntı:
Biz Türküz, ve türk kültürüne göre, o dönemin arap kültürünü yargılıyoruz. O dönemde elli küsür yaşındaki birinin genç biriyle evelnemesinin yadırganır hiçbir yeri yoktu. aynı şekilde genç bir adamın, yaşlı bir kadınla evlenemesinin de yadırganır hiçbir yanı yoktu. Sorun kültür farkı. Bir süre sonra tekrar evlilikte yaş farkı anlamını yitirirse bizim bugün yaptığımız tartışmalar da anlamını yitirecek ve komik hale gelecektir. Efendimizin her hareketinde faul arama alışkanlığı olan ve bu konuda çokça propaganda yapan müşrükler olsun, yahudiler olsun, bu evliliğe hiç bir şekilde itiraz etmemiştir. İtiraz etmek akılarına dahi gelmemiştir. Demek ki o dönemde bu; gayet rutin, olağan, ve sıradan bir olaydı. Bundan dolayı da ne o dönemde, ne de o dönemden sonra yüzyılar boyunca kimse bu olayla ilgili bir itiraz ortaya koyma konusunda bir düşünce ortaya atmamıştır. Saygılar; | |
| #9 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Bir kızla 6 yaşında evlenmek 9 yaşında gerdeğe girmek,hangi kültürde olursa olsun çocuk ve insan hakları bakımında suçtur ve tecavüz kapsamına girer.Anlamıyorum marksizm nedir konusunda ahlak konusunda o kadar konuşan arkadaşlarımız bunu nasıl kabullenebiliyorlar? __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
| #10 | ||
| Alıntı:
Saygılar; | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|