| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi
| Son maçı izlerken sinirden mahvettim kendimi. Yun. 1-0 Turk. Neden böyle bu? Son maçları da gördük. Berbat oynuyoruz. Bunun sebebi nedir? Yönetim mi, planlama mı, oyun dizilişi ve oyuncu seçimi mi, yanlış kadro mu...? Sizcesi nedir? __________________
SAYGILAR ------------ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK) |
| #2 | |
Uzaklaştırıldı ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: Orasi
| yunanlarin galibiyeti ve beraberligini bir arkadasa verdim ve dedimki tc alir maci. iddiasina girdik 1 aylik rapidshare hesabina. ben kaybettim...Fatih Terim gibi adamlarla hicbiryere gidemez bunlar... Bu kadar üstün oyuncular bir arada ve oynayamiyorlarsa fatih terimin sucu |
| #3 | |
Admin ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: istanbuL
| Onu bunu bilmem, teknik adamları, başkanları, spor yazarları, basın ve futbola değil renklere olan ilgi Türk futbolunu uçuruma götürüyor... Bu takım şimdi kötü oynamıyor, bu takım 3.olduğumuz dünya kupasından beri kötü oynuyor. Sadece Fatih Terim'e suç yükleyenler bana kalırsa futboldan anlamıyor... Futbolcular inanılmaz formsuz. Tek bir tane iyi oynayan oyuncu yok. Hepsi maçın kaderini değiştirecek adamlar ama bir tanesi bile formda değil. Yazık oldu, Norveç'i yenebileceğimizi düşünmüyorum. Fatih Terim bu maç sonrası istifa eder, sonra gelecek teknik direktör için de aynı eleştirilere devam ederler. Tutarsız, futboldan anlamayan ve sadece rant peşinde olan spor yazarları istemiyorum! Bırakın futbolumuzun yakasını artık... __________________
Bir önyargıyı parçalamak, bir atomu parçalamaktan daha zordur. A. Einstein |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: izmir
| İçimden bir ses Fatih Terim'in artık devrinin kapandığını söylüyor. Böylesine bir başlangıçtan sonra takımı ve skorları nasıl bu hale getirdiler ve avrupa şampiyonasına gitmeyi son maça bıraktılar hayretler içindeyim. Birde anlamadığım bir konu var ki Fatih hocayı gerek basın, gerek futbolcular , gerekse federasyon tabulaştırmış. Bir başka Teknik Direktör olsa çoktan valizi eline almıştır. Medya çoktan topun ağzına koymuştu. Nedir bu Fatih Terim vazgeçilmezliği ? __________________
Saygılarımla |
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2005
| Alıntı:
Hürmetlerimle. | |
| #6 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2007
| Bazen her ülkede ve her klupte basarisizliklar birbirini kovalar bizimkiside öyle birseyden ibaret .Bence maci kaybetmimizin etkeni bir degil bircok seyden ibaret .Ilk basta ne istedigimiz belli degildi zaten maci almakmi istiyoruz ? yoksa beraberlik yetiyormuydu ? Hadi formsuzuz tamam kabul ediyorum defansi saglam tut onu yapamiyorsun kontra atak oyna onudami yapamiyorsun ozaman ne oyna nede oynat eger onuda yapamiyorsan sadece kostur ben dünkü macta malesef kosan oyuncu görmedim.Beni cileden cikaran sey kim oldugunu tam göremedim ama forvertten birisi tam yunan kalesinin önünde daha top yukardayken döndü arkasini geriye dogru yürümeye basladi olamaz böyle birsey profosyonel dedikleri bu olsa gerek .... Saygilarimla |
| #7 | |
Uzaklaştırıldı ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: Orasi
| yanlisi zamaninda farkedemediler... yunanistandaki macta yunan kaleci olmasa ,norvec in kalecisi olmasa o iki mac ne olurdu acaba... |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli
| Arkadaşlar ilk önce kendimize şunu somamız gerekir: Türkiye Futbol Ulusal Takımı ne zaman iyi bir takım oldu? Bana göre hiçbir zaman.Bazı arkadaşlarımız bu soruya 2002 Dünya Kupası şeklinde cevap verecektir.Hani şu hiçbir avrupa takımıyla karşılaşmadığımız ve karşılaştığımız tek iyi takım olan Brezilya'ya iki maçtada yenildiğimiz hatta ve hatta Brezilya'nın Kosta Rika'yı yenmesi sayesinde gruplardan çıktığımız Dünya Kupası.Bence kimseyi kandırmanın gereği yok.Belki vasat bir takımdık ama asla üst düzey değildik. Türkiye futbolunun ekolü iman gücüne dayanır.Bu ekol Fatih Terim'in futbol anlayışla birebir örtüşür.Terim taktiksel bilgisi orta seviyeli bir teknik adamdır.Tamamen mücadeleyle ve takım içindeki bazı oyuncuların bireysel yeteneklerini kullanmayla sonuca ulaşmaya çalışır.Bu bağlamda UEFA şampiyonu Galatasaray'ın tek patronu saha içindeki George Hagi'dir.Hagi Fatih Terim'in en önemli şansıdır.Daha da ileriye gidersem Fatih Terim'in bu günlere gelmesi Hagi'nin olağan üstü futbol yeteneğine bağlıdır. Gelelim Türk futbolunun bugün ki durumuna.Türkiye liginde büyük takımlarda dahil futbolun kilit bölgeleri denilen mevkilerde-libero,ön libero,forvet(on numara)ve golcü- yabancı oyuncuların hakimiyeti göze çarpmaktadır.Saydığım mevkiler futbolun -golcü hariç- blokların bağlantı noktalarıdır.Bloklar arası etkileşim(defans,orta saha,forvet) bu mevkilerde oynayan oyuncular sayesinde gerçekleşir.Örneğin Mehmet Aurelio bu hususta çok güzel bir örnektir.Bu oyuncu dışında ki kilit oyuncuları ise-Lincoln,Cisse,Bobo,Song gibi- ulusal takımda oynatamamaktayız.Bunun sıkıntısını oynadığımız maçlarda sıklıkla görmekteyiz.Belirli bir futbol ekolümüzün oluşmayışının(iman gücü hariç) en büyük nedeni bence budur.Üretemiyoruz ve mecburen ihal ediyoruz. Bir başka sorunumuz da lokomotif bir futbol takımımızın olmaması.Yani bir dönem Galatasaray'ın yaptığı bu işi tarihimiz boyunca başka hiçbir takım yapamamıştır.Ancak Avrupa ülkelerinin bir çok lokomotif takımı vardır.İngiltere'de Manu,Arsenal,Liverpool ve Chelsea'yı sayabiliriz örneğin.Bu dört takımın da kötü olduğu bir sezon çok zor rastlancak bir vakkadır.Birinde biri-çoğu zaman en az ikisi- Avrupa kupalarında finaller oynamaktadır.Bu durum yalnız İngiltere'de değil Avrupa'nın diğer büyük futbol ülkelerine de hakimdir. Altyapı sorununuda görmezden gelemeyiz tabi.Son yıllarda yetiştirdiğimiz en iyi futbolcular dahi,forma giydikleri vasat takımlarda zaman zaman forma bulmaktadılar.Türk futbol tarihinin en büyük futbolcularından Emre Belözoğlu İngiliz Premier Liginin sıradan futbolcularından biridir.Olaya bu pencereden bakmanın bulunduğumuz durumu idrak etmekte daha faydalı olcağını düşünüyorum.Belirli bir altyapı sistemimizin olmaması futbolun büyük ilgi gördüğü Türkiye'de bile iyi oyuncular yetiştirmemize engeldir.Bu aşamada Hollanda'yı incelemenizi öneririm.Yeni bir sistem gereklidir.Bir sistemi örnek alacaksak bu Hollanda sistemi olmalıdır.Yetenekli gençlerimiz var ancak onları işleyecek birikimimiz yok.Bizim yerimize onları Almanya işliyor.Tabi Alman futbolcusu olarak! Bana göre şuan yapılması gereken önümüzdeki 10-12 seneyi gözden çıkarmaktır.Yaşları 23 üzerinde ki bütün futbolcuları ulusal takım kadrosundan tasfiye ederek genç futbolculara tecrübe kazandırmaktır.Aksi takdirde yine kaybettiğimiz senelere yanarız.Oyuncunun yeteneğine yetenek katamazsınız sadece mantalitesini geliştirirsiniz.30 yaşında ki bir futbolcuya vereceğiniz futbol bilgisini ve oyun zekasını 19 yaşında ki bir futbolcuya daha rahat verirsiniz.Sonucuda daha verimli olur. SAYGILAR... __________________
kağıt bir gemidir devrim kim bilir kaç yunus görmüş kaç DENİZ GEZMİŞ... |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Farkında mısınız Galatasaray bitti milli takım da bitti. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
| #10 | |
Siyaset ![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: İzmir/Kıbrıs
| Başka soru ile değerlendirmek istiyorum izin verirseniz. Zira ben futbolu sevmem, futbolu seveni de sevmem. ![]() Halkımız nereye gidiyor? Tribünler nereye gidiyor? Dikkatinizi çekmiş olmalı. Yunanistan milli marşı okunurken bizimkiler yoğun bir şekilde yuhaladı. Yunanistan'daki milli maçta onlar da bizim milli marşı mı yuhalamış ne. Aklı sıra şimdi intikam alıyoruz. "hepimiz türküz hepimiz mehmetçiğiz" diyorsun, milli duyarlılık gösteriyorsun güzel. Peki adamların milli duyarlılığını neden aşağılıyorsun? İzmir'in Yunan işgalinden kurtulduğu gün, Mustafa Kemal, üzerine basarak geçsin diye ayağının altına Yunan bayrağı serenleri "bayrak bir milletin ulusal onurudur. kaldırınız" diye uyarmamış mıydı? Üstelik aynı hareketi daha önce Yunan kralı Türk bayrağı için yapmış idi. Bunlar tarih bilinci, uygarlık fakiri insanlara yakışır hareketler. Başkasının milli değerini aşağılayınca kendi milli değeriniz otomatikman yükselmez. Bunun somutu şudur: Yunanistan milli marşını aşağılayarak hepiniz mehmetçik olamazsınız. Üstrubunuzla maçınızı izleyin. Bu uyarıları da bize ettirmeyin. Kendi aranızda halledin. __________________
yeşil bir tepe var mı kuzum orada ve yaşanacak bir ev o yeşil tepenin ardında |
|
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|