| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Anormal çocuklar./konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
| Anormal çocuklar denince aklımıza nedense hep geri zekalı çocuklar gelir... Oysa ileri zekalı çocuklarda anormal çocuklardır. Ve küçükken ileri zekalı çocuklarla geri zekalı çocukları birbirinden ayırmak çok zordur. İki tür de anormal davranışlar sergiler. Mesela Albert Einstein - bizim sistemimize göre - orta okulda iken öğretmenleri Einstein'ın ailesine bu çocuk okulu bitirmeyi başaramaz. Çocuğa eziyet etmeyin. Zeka seviyesi yeterli değil demişlerdi. Siz siz olun, emin olmadan hiç bir çocuğa gerizekalı muamelesi yapmayın. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| bazen delilik ve dahilik benzerdir. örneğin; Salvador Dali nin bir deli mi ,dahi mi olduğu tartışılır. A.G.A Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-05-05 15:27 . |
|
| #3 | |
| Bence her iki sınıfa da girmekteydi. ![]() |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005
| Alıntı:
![]() | |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Bu konularda çok ilginç hikayeler var.Mesela ünlü psikiyatrist jung;küçükken cebir derslerinden zar zor geçiyormuş.Nedeniyse şu:a eşittir b'yi anlayamıyormuş!a eşittir a olabilir ama a,b'ye eşit olamaz diye düşünüyormuş.Bu sebeple,öğretmenin yazdıklarını,mantığını hiçbir şekilde anlayamadığı için fotografik hafızası sayesinde beynine kaydediyor,o şekilde bazı uygulamalar yaparak dersten geçer not alıyormuş.Hala da ahlaksal açıdan,böyle bir şeyin olabileceğini tam olarak kabul edemiyor.Ben bunun,zekilerde de görülebilecek olan özel öğrenme güçlüğünden kaynaklanmış olabileceğini düşünüyorum. Ayrıca felsefe dersinde kendisinin yazdığı kompozisyonlara;'Bunu ancak bir filozof yazabilir'diye;hiçbir öğretmeni inanmıyormuş. |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| emin olmadan çocuga bir dahiymiş gibi muamele de yapmamak lazım,kendi halinda gayet normal olan çocugunun en basit bir hamlesinde ,Ah benim çocugum bir dahi olacak diyenlere de gülüyorum dogrusu.Ama birşey söyleyeyim mi ,benim 3yaşındaki oglum gerçekten bir dahi ))))) |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Çok şanslısınız! Keşke benim de öyle bir çocuğum olsa!Keyfini çıkarın ve kişisel ve akademik yönden en iyi şekilde gelişmesi için elinizden geleni yapın derim;ama zaten yapıyorsunuzdur. |
|
| #8 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Oct 2006
| gelip dertlerini yada çocukalrıyla olan problemlerirni anlatan velilerle görüşmelerden çıkardığım şu ki..insanlar kendi çocuklarını en uç noktalara yerleştirmeyi seviyor.İyi yada kötü nasıl olduğu önemli değil,ortalama durumuysa kimse kabul etmiyor.Çocuk 3 yaşında amuda kalkıyorsa hiperaktif teşhisi koyuyor aile,ama misafir geldiğinde hiç bişey demeden içeri gidiyorsa çocuk sıkılgan ve içine kapanık oluyor...komik..!!!! Evet herkesin kendi çocuğu önemli ama bir kaç örnekle onları sınıflandırmak yanlış... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|