Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski19-10-07, 20:57  #1
KaMeLoT

KaMeLoT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007
Ülke / Şehir: erzurum
İstanbullu arkadaşlara sorum olacak biraz önemli

Arkdaşlar İstanbul Sağmalcılar Lisesi hakkında bir bilginiz var mı?
İstanbul'a geçiş yapacağım ama puanım anadolu liselerinin çoğusunu tutmuyor. Bende düşündüm ki kötü bir anadolu lisesine gitmektense iyi bir düz liseye gitmek daha iyidir. Bu liseyi araştırdım iyi bir liseye benziyor.
Sizin de burası hakkında bir bilginiz veya duyumlarınız varsa bana yardımcı olur musunuz?

sevgiler saygılar
Eski19-10-07, 22:42  #2
erdi

erdi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

Tam olarak ne sorduğun anlaşılmıyor.
Eski19-10-07, 23:39  #3
KaMeLoT

KaMeLoT'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın erdi şöyle demiş:

Mesajı Göster
Tam olarak ne sorduğun anlaşılmıyor.

Sağmalcılar lisesi...
Eski19-10-07, 23:50  #4
Etealp

Giriş Tarihi: May 2007

Alıntı:
Sayın KaMeLoT şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sağmalcılar lisesi...
Ben demek istediğini anladım ancak şunuda unutmamanı tavsiye ederim...

İyi bir düz lise belki sana kötü bir anadolu lisesinden iyi eğitim verebilir ancak öss sınavına girdiğin zaman kötü bir anadolu lisesinin sana iyi bir düz liseden daha çok puan vereceginide unutmamanı tavsiye ederim...İyi çalışırsan kötü bir anadolu lisesinde derece yapmakta zorlanmassın ve üniversite için bir rakiplerinden bir adım önde olmuş olursun...

Eski20-10-07, 01:23  #5
PESİMİST

PESİMİST'nın Avatarı

Ülke / Şehir: bedenim

Alıntı:
Sayın Etealp şöyle demiş:

Mesajı Göster

Ben demek istediğini anladım ancak şunuda unutmamanı tavsiye ederim...
İyi bir düz lise belki sana kötü bir anadolu lisesinden iyi eğitim verebilir ancak öss sınavına girdiğin zaman kötü bir anadolu lisesinin sana iyi bir düz liseden daha çok puan vereceginide unutmamanı tavsiye ederim...İyi çalışırsan kötü bir anadolu lisesinde derece yapmakta zorlanmassın ve üniversite için bir rakiplerinden bir adım önde olmuş olursun...
Kötü bir düz lise iyi bir anadolu veya fen lisesinden çok daha iyi puanlar veriyor hatta benim bazı arkadaşlarım son sınıfta anadolu lisesinden kofti bir liseye gitmişlerdi ...

sagopa!
PESİMİST is offline  
Eski20-10-07, 02:19  #6
erdi

erdi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Onun Farkındayım

Alıntı:

Mesajı Göster
Sağmalcılar lisesi...
Okul adına birilerinin ( eğitim, sundukları v.s ) '' iyi '' veya '' kötü '' demesini mi bekliyorsun ?

Ayrıca Arkadaşlar tartışmış ama kararını bugün kü sisteme endeksleme çünkü değişeceği kesin, değişmek zorunda.

Hiç birşey olmasa bu yıl liseler mezun vermeyeceğinden sonraki seneler için sisteme topyekün geri dönülmeyecektir, aynı düzlemde yeniden yapılandırılsa dahi.

erdi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-10-07 02:21 .
erdi is offline  
Eski20-10-07, 02:42  #7
Etealp

Alıntı:
Sayın PESİMİST şöyle demiş:

Mesajı Göster

Kötü bir düz lise iyi bir anadolu veya fen lisesinden çok daha iyi puanlar veriyor hatta benim bazı arkadaşlarım son sınıfta anadolu lisesinden kofti bir liseye gitmişlerdi ...
Yanlış bilmiyorsam başında anadolu veya süper ibaresi olan liseler okul birincisine 104 puan veriyor düz lisenin birincisi ise 80lerde kalıyor...demek istediğin sanırım okuldan bir önceki sene öss sınavına giren öğrencilerin başarısı hatırladığım kadarıyla bu oran oldukça ve oldukça düşük ve öylede olması gerekir diye düşünüyorum sonuçta lise iyi veya kötü olabilir ancak kumaş iyi olmadıktan sonra dünyanın en iyi lisesi bile fayda etmez...
Eski20-10-07, 10:45  #8
barış

Giriş Tarihi: Nov 2006

Alıntı:
anadolu veya süper ibaresi olan liseler okul birincisine 104 puan veriyor düz lisenin birincisi ise 80lerde kalıyor
Düz liselerin de anadolu liselerinde de süper liselerin de okul puanları 80den hesaplanıyor.
Eski20-10-07, 21:24  #9
KaMeLoT

KaMeLoT'nın Avatarı

Anadolu lisesinin en yüksek ğuanı 80 ama düz ve süper liseyi bilmiyorum. Öğrenci önemli en başta ama psikolojik hazırlık açısından okulun ortamıda önemli sonuçta. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum
Eski21-10-07, 11:49  #10
barış

Giriş Tarihi: Nov 2006

Alıntı:

Mesajı Göster
Anadolu lisesinin en yüksek ğuanı 80 ama düz ve süper liseyi bilmiyorum. Öğrenci önemli en başta ama psikolojik hazırlık açısından okulun ortamıda önemli sonuçta. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum
Okulun iyisi kötüsü olmaz, öğrencilerin iyisi kötüsü olur bunu söylemek istedim.
Bence liseyi de kafanıza okadar takmayın, sizin içinizde varsa nerde olursanız olun istediğiniz üniversiteyi kazanırsınız.

barış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-10-07 11:51 .
barış is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 15:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)