"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
| Herkesin diline doladığı bir bu cümle, benim bir türlü anlam veremediğim bir cümle aynı zamanda. İnsan inandığını yaşayamıyorsa inansa ne olur inanmasa ne olur? Neye inanırsa inansın herkes inancını bir şekilde dışarıya yansıtır. Herhangi bir inancın söylenmemesi, dışa vurulmaması "takiyye"dir bir nevi. Demokrasiye inanıp krallık için mücadele etmek, erkek olduğuna inanıp kadın gibi yaşamak, 2+2'nin 4 olduğuna inanıp bunu hiçbir yerde söylememek ve kullanmamak, diyaloğa inanıp şiddete başvurmak, öğrenci olduğuna inanıp okula gitmemek, ne kadar mümkünse bu yargı da o derece mümkündür. Bu saydıklarım mı tuhaf yoksa bu cümleyi sarfedenler mi? Saygılar |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: manisa
| ülkemizde bu zihin bulanıklığı 40 yıldır var. bir ateist ateistliğini her platformda söyler ve yaşarsa bu demokrasi olur, ama bir mümin inancının gereğini yapar ve yaşarsa aptal olur,ahmak olur,salak olur,enayi olur,keriz olur,karşı gelmezse sünepe-pısırık olur, karşı gelirse anarşist olur yani olur oğlu olur. ama ateist her rezilliğe bulansa da beyefendi olur. GÜNEŞ BATIDAN DOĞUYOR galiba, her şey bi ters bi ters. saygılar |
| #3 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Feb 2006 Ülke / Şehir: abd
| bu konuda buyuk bir anlasilmamislik goruyorum. dinin inanc bazindan cikip topluma ve hatta devlete yon vermesi cok tehlikelidir, cunku din akilla degil dogmalarla sekillenir. din sizin ozgur dusuncenize engel olur, sizi kutsal sandiginiz seylere kanalize eder. siz eger bugun dinin inanc disina cikmasini istiyorsaniz demokratik ve laik duzene de karsi cikiyorsunuz demektir. kusura bakmayin ama sistemin de eli armut toplamaz sizi bu konuda engeller. bunun disinda inanc bazinda dilediginizi yapmakta ozgursunuz. gunde 5 vakit ezaniniz horoz sesinden evvel yetisip bizi uyanidiriyor namazinizi kiliyorsunuz, orucunuzu tutuyorsunuz, hacciniza gidiyorsunuz camilerinize yilda milyarlarca dolar kaynak saglaniyor bizlerin vergileriyle. kimse inanciniza karismiyor. ee, daha ne istiyorsunuz o zaman? derdiniz seriat devletiyse bunu acik acik soyleyin. ama turkiye'de hicbir zaman seriata musade edilmeyecegini de bilin. __________________
Bizim devlet idaresinde takip ettiğimiz prensipleri, [b]gökten indiği sanılan[/b] kitapların dogmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz. - Mustafa Kemal Ataturk |
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: konya
| Alıntı:
ben açıkça söylüyorum: şeriattçıyım. bu benim için sadece ruhsal rahatlatmak amaçlı yada psikolojik bir saplantı değildir. düşüncelerimi herkesin karşısında savunurum. M.Kemali sadece kendilerine şemsiye olarak kullanaların bir şey yapabileceğinide sanmıyoruyum. yok eğer bu devlet akıl ve mantık üzerine kurulmadıysa, bir şey yapabilirler. meşhur ordumuz varya (ne işe yarıyorsa), artık rejimi korumanında dışında bir şeyler yapsa artık. benim şahsi olarak: 8 ay kısa dönem ön çapraz bağı kopuk askerlik yaptırdılar. omuzu kalbalıkların suratına haykırcağım. onuru-şerefi sadece; gibi gözükmek için kullananların kısas elbette işine gelmez. toplumlara ve devletlere yön vermek isteyen islamın hukuksal kısmı=şeriat iyi olmayanların elbette işine gelmez. yaptıklarını gizleyenlerin elbette işine gelmez. açıkça söylüyorum şeriattçıyım. artık coca-coladan bi alkış alırım herhalde... | |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: manisa
| sayın bilim kendi siyasi ve inanç fotoğrafınızı masaya açsanızda bende ona göre yazacaklarımı şekillendirsem olmaz mı ? ABD de yaşıyorsunuz galiba... hayat görüşleriniz yaşam felsefeniz dini inanç yapınız nedir nasıldır ??? madem Atatürk ün sözünü imza yapmışsınız size bir sorum olacak , rahmetli bu gün yaşıyor olsydı AB ye bu kadar tavizler verirmiydi ? oraya girmek ister miydi ? ABD nin Irak a getirdiği demokrasiye acaba ne derdi ? |
| #6 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Feb 2006 Ülke / Şehir: abd
| ugurozaltn, konudan biraz uzaklasiriz boyle yaparsam fakat gene de yazayim. agnostisizmi benimsemis biriyim. yani, kesin olarak dinleri reddetmekle birlikte tanri gorusum bilinmezciliktir. siyasal acidan kendimi tam konumlandiramam ama ozgurlukcu bir anlayisim var bu konuda. devletin herkese ozgurlugunu tanidigi bir sistem. ornegin burada ateistler fikirlerini cok daha ozgurce dile getirebiliyorlar, haklarini savunabiliyorlar, fakat turkiye'de durum boyle degil maalesef. 2. sorunuz, Ataturk'e gelecek olursak, evet bence ataturk ab'ye girmek isterdi cunku yuzunu tam anlamiyla batiya donmus bir liderdi. hatta bazi batili kaynaklar onu fazla batici olmakla dahi suclarlar. ama sizin "taviz" anlayisinizi yanlis buluyorum. ab icin ortada verilmis bir taviz yoktur. irak konusuna ise bence karsi cikma ihtimali yuksek olurdu fakat bu demek olmuyor ki cikarlarimiz dis siyaseti yonlendirmeyecek. neyse, ugur biz konudan ayrilmayalim. siz bana sorularinizi sorun. __________________
Bizim devlet idaresinde takip ettiğimiz prensipleri, [b]gökten indiği sanılan[/b] kitapların dogmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz. - Mustafa Kemal Ataturk |
| #7 | ||
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Feb 2006
| Alıntı:
| |
| #8 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Sayın Jargon, üslubunuzu biraz yumuştatırsanız sevinirim. İnsanları genellemeden konuşalım. Saygılar... __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
| #9 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Feb 2006
| özür dilerim.biraz sinirlendim.dikkat ederim. |
| #10 | ||
| Alıntı:
Bu saydıkların din'in ibadet kısmı. Bunlara şu anda karışan yok. Yani herkes evinde veya camide ibadetini yapabiliyor. Ama heryerde değil. Bakınız: http://www.yaziyaz.com/forum/thread2...%FD%FEtay.html | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|