| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
"Müslümanlarla diyalog zor"...!/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2007
| Vatikan: Müslümanlarla diyalog zor Papalık Dinlerarası Diyalog Kurulu Başkanı Kardinal Tauran: "Kur'an-ı Kerim var oldukça Müslümanlarla diyalog zor" dedi. Vatikan, Müslümanlarla gerçek anlamda teolojik tartışmanın yapılamayacağını, çünkü Müslümanların Kur'an-ı Kerim'i Allah'ın Kelamı olarak gördüklerini ve Kur'an üzerinde derinlemesine tartışmayı kabul etmediklerini açıkladı. Papalık Dinlerarası Diyalog Kurulu Başkanı Kardinal Jean-Louis Tauran "Müslümanlar, Kur'an'ı Allah kelamı olarak gördükleri için Kur'an'ı derinlemesine tartışmayı kabul etmiyorlar. Bu yaklaşımla inancın içeriğini tartışmak zor" dedi. http://www.haberalemi.net/haber_deta...haber_id=35958 Kardinalin sözleri hristiyan dünyası için bağlayıcıdır elbette! Hristiyanların İslama, Hz. Muhammede, Kur'ana ve müslümanlara yaklaşımları bu iken, Papa 2. Jean Paul'ün Fethullah Güleni "İslam dünyasının temsilcisi" kabul etmesinin ve "Dinler arası diyalog" projesinin hangi amaçla hayata geçirildiğini anlamak noktasında bizler için de önemli açıklamalar! Kardinalin açıklamalarının tamamını okuduğumuzda, O halde "dinler arası diyalog" la amaçlanan nedir? sorusunun cevabını da buluyoruz! Ben, ülkemizde ki "diyalogcuların" ne diyeceklerini merak ediyorum aslında! Kur'anda ki "Bu kitap kendinden önce gelen İncil'i ve Tevrat'ı tasdik edicidir..." mealinde ki ayeti kendilerine göre yorumlayıp diyaloğa devam derler mi? Siz ne dersiniz? Saygıyla.... ABCDE Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-10-07 16:28 .Sebep: madde 4 |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Kur'an dinler arası diyalogu kesinkes rededer. Ayetler asagıda. ''Yahudi ve hiristiyanları dost edinmeyin'' ''Sizin dininiz sizin benim dinim benim'' '' Kim allaha sirk kosarsa ona elim bir azap vardır. Dünyanın yarısı müsrik, baska tanrıya inanıyor. Nasıl diyalog olacak? __________________
Bütün insanlar kardestir. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Bugün artık çıkacağım.Ama bu kadar hareketli bir başlıkla şimdiden vdalaşmak da zor geliyor.Aslında Kuranın diğer inançlara bakışı bölümünde bunu iyice açıklamış bulunmaktayım.Özellikle 1 ve 2.maddeler konu ile ilgili http://www.yaziyaz.com/forum/thread22960.html |
|
| #4 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2007
| Karşı fikirlerle mücadele etmenin onurlu ve ahlaklı yöntemleri de vardır.....Hiç denemiyecek misiniz? . _mnzv_ Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-11-07 14:55 .Sebep: Keyfi gerekçelerle mesaj silenlere ithafen |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: bedenim
| sömürünün kılıfı işte... __________________
Hayat kızgın boğa, ben kırmızı pelerin... sagopa! |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-10-07 16:02 . | |
|
| #7 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| Dinler arası diyalog, bana göre "birlik olalım, hep beraber dünyayı sömürelim" anlamına geliyor. Kesinlikle birbirlerine hoşgörü ile bakmaya çalışmak anlamına gelmiyor. Zaten diyaloğun baş mimarlarından biri fethullah hoca olunca bunun ne kadar gerçek bir diyalog olduğu oldukça şüpheye düşüyor. bu tür siyasal çabalar gösterilmeden, kişisel boyutta da insanlar birbirlerine karşı hoşgörülü olmayı öğrenebilirler. Sitasetçiler ve din adamları işin içine girince başka rantlar ortaya çıkıyor. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
Bencilce bir cagr degilmi? __________________
Bütün insanlar kardestir. | |
|
| #9 | ||
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| Alıntı:
İşin içine bürokrasi giriyor ve haliyle din siyasete alet edilmiş oluyor. camilerde ve kiliselerde yeteri kadar diğer insanlara hoşgörüyle bakılması öğütleniyor zaten, bunun yanında bir de siyasetçilerin araya girmesine gerek yok. saygılar. __________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI | |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
adieu! __________________
Bütün insanlar kardestir. | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|