| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Feb 2006 Ülke / Şehir: abd
| kuran cozumlemeleri iman perdesiyle kuran okuyan kisiler genelde kuran'a elestirel bakamazlar, bu buyuk bir gunahtir. fakat dilerseniz bu yapilamayani burada yapalim ve bu kitabi cozumleyelim. acaba kuran onca sayfada ne anlatiyor. ve oyle dusunuyorum ki, bu kitap siradan bir kitap olsa basilacak yayin evi dahi bulamazdi. evet baslayalim, ortalama bir sureyi, ornegin "rum" suresini parca parca ele alalim: __________________
Bizim devlet idaresinde takip ettiğimiz prensipleri, [b]gökten indiği sanılan[/b] kitapların dogmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz. - Mustafa Kemal Ataturk |
| #2 | ||
| Alıntı:
Bizim devlet idaresinde takip ettiğimiz prensipleri, [b]gökten indiği sanılan[/b] kitapların dogmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz. - Mustafa Kemal Ataturk Bilim Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 27-02-06 17:23 . | |
| #3 | ||
| Alıntı:
Bizim devlet idaresinde takip ettiğimiz prensipleri, [b]gökten indiği sanılan[/b] kitapların dogmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz. - Mustafa Kemal Ataturk | |
| #4 | ||
| Alıntı:
Bizim devlet idaresinde takip ettiğimiz prensipleri, [b]gökten indiği sanılan[/b] kitapların dogmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz. - Mustafa Kemal Ataturk | |
| #5 | |
| Simdi sizlere bir soru! simdi bir soru sormak istiyorum. kuran'da neden donup dolasilip ayni seylerden bahsediliyor? sizce kuran'daki bu inceledigimiz ayetler, siyasi partilerin insanlarin oylarini almak icin yaptiklari konusmalara benzemiyor mu? surekli probaganda yok mu? karar sizin. __________________
Bizim devlet idaresinde takip ettiğimiz prensipleri, [b]gökten indiği sanılan[/b] kitapların dogmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz. - Mustafa Kemal Ataturk |
| #6 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Yorumlarınıza aynen katılıyorum Sayın Bilim! :65 --- Şaka bir yana, nickinizle eşdeğer konularda da yazsanız. Bizleri bilimsel konularda da aydınlatsanız. Veya müzikten felsefeden, gitar çalmanın keyfinden bahsetseniz... --- Şu ana kadar yazdığınız 10 mesajda bilimin B'sini göremedik. Yoksa siz de "gönderilenlerden" misiniz? __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
| #7 | ||
| Alıntı:
Çünkü, insan hayatının iki yönü var. İyilik-kötülük. Ahiret hayatını kazanmanın tek yolu iyilikten geçer. Kaybetmekte kötülükten geçer. (Kabaca) Temel unsurlar bunlar olunca anlatılanlar, verilmek istenen mesajlar da hep bu yönde olacaktır. Nasıl ki, bir aşk romanında olaylar bir aşk öyküsünü anlatır, veya nasıl ki, bir sinema filminde olaylar hep başroldeki oyuncunun etrafında oluşur. Bu da onun gibi. Hayatın esası irdelenir. İnsanın nasıl olması gerektiği, nasıl davranırsa kazananlardan olacağı anlatılır. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü | |
| #8 | |
| Yukarıdaki yorum kabaca, yoldan geçen bir insanın çıkarabileceği bir sonuç. Bunun bir de ince eleyip sık dokuması vardır. Yani bizim amatörce okuyupta çıkarabildiğimiz sonuçlar haricinde her ayette olabilecek bazı farklı anlamlar vardır. Bunlar da galiba tefsir ilminin ilgi alanına girer. Yani, bir ayetten sizin bizim anladığımız sonuç farklıdır, bir tefsircinin çıkardığı sonuçlar daha da zengindir. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: manisa
| Alıntı:
o renge takılıp kalır da resmin bütününü görmezseniz o renkle uğraşır durursunuz neden bu renk burada gibi ama tüm resmi görebildiğinizde her rengin yerli yerinde kullanıldığını fark eder ressama hayranlık duyarsınız yani ressama hayranlık duymanız veya tam tersi ressamla uğraşıp durmanız KENDİ KÖRLÜĞÜNÜZden kaynaklanmaktadır. o yüzden <<gören ile kör bir olur mu ?>> der o kutsal kitap. saygılar | |
| #10 | |||
Guest Mesajlar: n/a
| Alıntı:
Alıntı:
Kur'an'ın anlatımı jetten bakan birine göre benzer ve aynı gelebilir. Fakat her anlatım da bir öncekine göre farklı ve yeni bir mesaj vardır. bunu kavrayabilmek için sure bütünlüğü, hatta kur'an bütünlüğü içerisinde değerlendirmek gerekir. Kur'an için edebi bir tefsir niteliği taşıyan Fî-Zılâl de bu konular ayrıntılarıyla ele alınır. Meraklıları oradan ayrıntılarıyla okuyabilirler. Ayrıca yine Yine seyyid kutub'un Kur'anda edebi tasvir, Kur'anda kıyamet Sahneleri isimli kitapları bu konularda aydınlatıcıdır. Saygılar; hancı Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 27-02-06 20:59 . | ||
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|