"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski27-02-06, 18:16  #1
ünlem
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Feb 2006
Koateizm?

aranıza yeni katıldım bana komünizmin temelinin neden ateizme dayandığını söyleyecek biri vrmı?
ünlem is offline  
Eski27-02-06, 18:21  #2
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: İstanbul

Marksist Komünistler Materyalistlerdir.Materyalist dünya görüşü her şeyin temelini madde olarak görür.Mistiszme,doğa üstü güçlere,tanrı gibi kavramlara karşı çıkar.Çünkü ezeli olan maddedir.
Uygun olduğum bir vakit daha geniş bir açıklama yaparım sayın ünlem..
Eski27-02-06, 18:29  #3
ünlem
Yazar Adayı

peki bi soru daha bi kaç defa haftalık komünist dergisi aldım ve manşetindeki o siyah sayfadaki imdat çağrısından sonrasonra düzenli birgün gazetesi okumaya başladım sanırı 1,5 yıl felan oldu.geçenlerde komünist bir gurubun binasına gidip kütüphanelerini kullandım ve inanılmaz güler yüzle karşılandım.ve merak ettim eğer ben türbanlı olsaydımda aynıkarşılama olurmudu.ve komünist komünistler olarak savunulan eşitlik neden uygulamada değilbunu anlamıyorum komünizme göre eşitlik herkesin bu düşünceyi benimsemesimi yoksa farklı inançlara sahip her kişiye eşit davranılması mı??
ünlem is offline  
Eski27-02-06, 18:34  #4
ünlem
Yazar Adayı

Alıntı:
Sayın artena şöyle demiş:

Marksist Komünistler Materyalistlerdir.Materyalist dünya görüşü her şeyin temelini madde olarak görür.Mistiszme,doğa üstü güçlere,tanrı gibi kavramlara karşı çıkar.Çünkü ezeli olan maddedir.
Uygun olduğum bir vakit daha geniş bir açıklama yaparım sayın ünlem..
peki bi soru daha bi kaç defa haftalık komünist dergisi aldım ve manşetindeki o siyah sayfadaki imdat çağrısından sonrasonra düzenli birgün gazetesi okumaya başladım sanırı 1,5 yıl felan oldu.geçenlerde komünist bir gurubun binasına gidip kütüphanelerini kullandım ve inanılmaz güler yüzle karşılandım.ve merak ettim eğer ben türbanlı olsaydımda aynıkarşılama olurmudu.ve komünist komünistler olarak savunulan eşitlik neden uygulamada değilbunu anlamıyorum komünizme göre eşitlik herkesin bu düşünceyi benimsemesimi yoksa farklı inançlara sahip her kişiye eşit davranılması mı??
ünlem is offline  
Eski27-02-06, 18:34  #5
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Komünistleri genellikle ateistlerdir.Ama hiçbir kapitalist,faşist devlette olmadığı kadar inanca saygılıdırlar.Nitekim ben ateist ve komünist olarak başörtüsü yasağının kalkmasını savunuyorum üniversitelerde olsun,kamusal alan olsun.Tabi bu yasağı bir akp'nin bir de bizim kaldırmamız var,aradaki dağlar gibi farkı anlarsınız.

Konuya dönersek komünizm insanların inançlarına karışmaz, bugün 50 yılı aşkın süredir sosyalist sistemin hüküm sürdüğü kübada ateist oranının yüzde 17 olması da bir nevi kanıttır.
Ama şöyle bir gerçek de var, komünistler ateizm propogandası yapar.Bilmin ve aklın ışığında tanrının olmadığını çekinmeden savunurlar.
Eski27-02-06, 18:42  #6
ünlem
Yazar Adayı

komünist düşüncede maalesef bana tek ters gelen bana karşı allahın saçmalık olduğunun söylenmesi.neyse cevapların için çok teşekkür edrim.ve bu kadar<işçi haklarını savunan partininin mensuplarınfdan kaç tane sinin sabah kaldırımı süpüren amcalra kolay gelsin günaydın nasılsın gibi güzel sözlersarfettiğini bilmek isterdim soru işaretleriyle dolu bi akşm daha iyi akşamlar
ünlem is offline  
Eski27-02-06, 18:45  #7
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Kendim ve arkadaşlarım,yoldaşlarım adına konuşursam biz onlara,onlar da bize derler sayın ünlem.İyi akşamlar size de..
Eski27-02-06, 20:10  #8
jargon
Yazar Adayı

Afedersiniz ama koateizmim sözcük anlamı ne oluyor?
jargon is offline  
Eski27-02-06, 20:43  #9
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Komünizm ve Ateizm sözcüklerinin bir kombinasyonu olsa gerek
Eski04-03-06, 23:24  #10
adil

adil'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Sonra Türk solunun yaptığı yanlışlar da var. Milliyetçiler taarfından da yoğun bir şekilde komünizm eşittir ateizm propagandası yapılıyor. Hatta Marksizmin tam tersi bir ideoloji olan Faşizmin temel aldığı sosyal darwinizm zırvalığı sanki komünistlerinmiş gibi propaganda aracı yapılıyor. Tabi din afyon özelliğini gösteriyor ve canımı alsınlar dinimi almasınlar mantığıyla komünizm, sosyalizm tümden reddediliyor.
Sovyet devrimi zamanındaki papaz hikayesini bilen var mı? Şöyle: Bir papaz komünist partinin evraklarını çarın askerlerine karşı kilisede saklıyor.
Alıntı:
komünist düşüncede maalesef bana tek ters gelen bana karşı allahın saçmalık olduğunun söylenmesi
Dosteyewski de senin gibi düşünmüş olmalı ki: bir romanında kahramanlarının birine şunu dedirtiyor: "Aslında şu komünistler iyi insanlar ama bir de dinsiz olmasalar."
İnsanları inananlar/inanmayanlar olarak ayırmak ne kadar doğrudur? Sonuçta inanç kişinin kendi sorudur. Lenin'in dediği gibi "din kişisel bir sorundur fakat biz dinsizlik propagandası yaparız" Dindarlar da din propagandası yapsın kimse karışmaz, karışmamalı. Komünizm dindarlarla değil sömürücülerle uğraşır.
Bir şey daha Marksist ideoloji Diyalektik Materyalizm üzerine kurulmuştur. Fakat bir marksist ille de materyalist olmak zorunda değildir. İdealist Materyalistler de vardır. (Her ne kadar katılmasam ve yanlış bulsam da var yani)
Mesela Mao'nun "düşünce maddeyi oluşturur" dediğini duydunuz mu? Halbuki Materyalizmde tam tersi "madde düşünceyi oluşturur"
Şunu da belirtmeliyim. Bazı insanlar materyalizm denilince kaba maddiyatçılığı anlıyor olabilirler.

tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 18-04-07 15:08 .
adil is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 01:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)