| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Unutmak neden midir bahane midir ?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
| Anket Sonuçlarını Göster: Unutmak Neden Midir Bahane Midir ? | |||
| Nedendir | 5 | 27.78% | |
| Bahanedir | 3 | 16.67% | |
| İkisi de değildir | 10 | 55.56% | |
| Oy Verenler: 18. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Unutmanın nedeni fizyolojik-psikolojik midir (bastırma mekanizması gibi) yoksa iyi bir bahane midir ? __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| UNutmak normal olabilir ama hatırlamak anormal. Kim nasıl kime hatırlatıyor? İnsan evden cıkarken anahtarlarını unutugunu hatırlar. Unutan beyin, hatırlayan gene beyin. İki farklı sey olması gerekir, birisi unutur digeri hatırlatır. aynı seyin olması imkansızdır. __________________
Bütün insanlar kardestir. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| valla unutuyorum her şeyi fizyolojik bir şey olsa gerek.. __________________
bir insanı ahlaken eğitmeden sadece zihnen eğitmek topluma bir bela kazandırmaktır. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Bende de yıllardır ciddi bir untkanlık sorunu var, elimde değil unutuveriyorum her şeyi. Benim için bir bahane değil. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #5 | |
Bilim - Mitoloji Dergi Yazı İşleri ![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Unutmak beyin fonksiyonlarına bağlı bir aksaklıktan kaynaklanır. tam olarak hangi bölgenin işlevi olduğunu hatırlayamıyorum. Bahane ya da diğer sebebpleri izler dilimizde kılıf olarak koyuyoruz. Ayrıca düzensiz beslenme de unutkanlığa neden olmaktadır. Beynin beslenmesi gerekir ki enerji üretebilsin. Bunun yanında oksijenin iletimi de zorlaşmışsa bir sebep olabilir. Net cevabı bilgi sahibi arkadaşlar verecektir. __________________
tik tak seslerinden ürkmeden..... |
|
| #6 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Nov 2007
| bir nimettir!!!! Önemsiz şeylere unutmaktan yakınırız.acıları unutmak, unutabilmek iyidir arkadaslar Elenorin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-11-07 17:37 . |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| - İkisidirde. Ama tenbellik yapmak için bir insanın bulamayacağı bahane yoktur. Bunlar için en uygun olanı unutmak. - Şu an beynin bilgi depolama kapasitesi sonsuz olarak kabul ediliyor. Yalnız işe yaramayan, uzun süre kullanılmayan bilgiler bil alt bilinç düzeyine itiliyor. Bu hepinizin duyduğu 'bilinç altı'... Unutmak, bastırmak olarak bir benlik savunma mekanizması olarak hizmet eder aynı zamanda. Unutmak faydalı olduğu gibi zararlıdır. Ama bir ayıklama sisteminin parçası veya sonucudur. Bence... __________________
Kürt'ün Türk'den Başka Dostu Yoktur... umbrasword Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-11-07 22:31 . |
|
| #8 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2007
| Unutmak Allah'ın insalara bahşettiği nimettir.. Ya hiç bir şeyi unutamasaydınız, MazaAllah küçük bing-beng olurdunuz... Değerini bilelim... |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Ben o nimetten kasıtlı ve kasıtsız bol miktarda yararlanıyorum. __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri |
|
| #10 | |
Bilim - Mitoloji Dergi Yazı İşleri ![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Sözlerinize katılmak mümkün değil... Herşeyi Allah bağışlıyor. Biz unutmuyoruz unutturuluyoruz... __________________
tik tak seslerinden ürkmeden..... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|