"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
| #1 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Feb 2006 Ülke / Şehir: abd
| Kuran'da mucize yoktur mucize iddialarinda bulunan bazi kimseler iman gozluklerini cikaramadiklari icin zorlama yorumlari dahi mucize olarak nitelendirmekten cekinmezler. ama ne yazik ki inanan buyuk bir kesim her ne kadar kuran'in ilkel bir kitap oldugunu kabul etse de bu dine 'mucizleler' nedeniyle inanmaktadir. bu baslik altinda tum mucize iddialarinizi yanitlamaya calisacagim. ama tum mucize iddialarini yigmak yerine bunu teker teker, sirayla yaparsaniz sevinirim. evet bekliyorum, kuranda mucize yoktur. __________________
Bizim devlet idaresinde takip ettiğimiz prensipleri, [b]gökten indiği sanılan[/b] kitapların dogmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz. - Mustafa Kemal Ataturk |
| #2 | ||
Guest Mesajlar: n/a
| Alıntı:
Saygılar; | |
| #3 | ||
| sayin hanci, uzulerek soyluyorum ki bu iddianiz halihazirda curutulmustur ![]() kuran'in uslubuna benzer sekilde, arapca ve ingilizce dillerinden meydana gelen "The True Furqan" yani, "Gercek Furkan" anlamina gelen "kutsal" bir kitap yazildi. ustelik dili kullanma acisindan da kuran'dan daha basarili oldugu dile getiriliyor. http://www.islam-exposed.org/furqan/contents.html adresinden inceleyebilirsiniz. Alıntı:
bir sonraki mucize lutfen ![]() sevgiler __________________
Bizim devlet idaresinde takip ettiğimiz prensipleri, [b]gökten indiği sanılan[/b] kitapların dogmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz. - Mustafa Kemal Ataturk | |
| #4 | |||
| Alıntı:
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Saygılar; | ||
| #5 | |
| evet hanci arkadasim, icerik olarak hiristiyanliktan da parcalar var fakat bu hic onemli degil. cunku kuran'in mucizesi hiristiyanliga ya da baska bir dine yakin bir kitap olmasi degildi, bizzat kendisinin yani edebi degerinin ve kendine adlettigi kutsiyetinin benzerinin yazilamayacagiydi. tabi teorik olarak kimse ayni kalemden cikmis kadar benzer bir edebi eser yazamaz ya da bu cok zordur. ornegin herkes nazimin, orhan veli'nin dizelerini dostoyevski'nin kitaplarini tekrar yazamaz. burada benzerlik arayacagiz ve evet o benzerlik var. ustelik arapcaya hakim kimi kimselerce de bu kitap dil acisindan kuran'dan daha ustun. her seyi bir kenara birakirsak, sonucta evet bu kitap kuran'in benzeridir, yazilmistir. sevgiler. __________________
Bizim devlet idaresinde takip ettiğimiz prensipleri, [b]gökten indiği sanılan[/b] kitapların dogmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz. - Mustafa Kemal Ataturk |
| #6 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Kuran gibi bir kitap yazmakta ne varki?Kalbur üstü herkes başarabilir bunu.Ama zaman kaybı olacağı için pek kişinin yapacağını sanmıyorum.Bunun dışında insanların gereksinim duyduğu şey aslında bir tanrıdan çok mucizedir.Onun için hep mucize ararlar yoksa dinlerinde yaratırlar. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
| #7 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Sayın Bilim, Gerçekten ilginç bir konu açmışsınız, ben de değerli arkadaşlarımızın bu konulardaki mucize iddialarını ve sizin nasıl cevap verebileceğinizi merakla bekliyorum. Saygılar... __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
| #8 | ||||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Kuran´i mucize yapan, bakis acisindan baska bir sey degildir. Alıntı:
Bir mucizede inandirmak icin böyle bir tümceye neden gerek duyuldu acaba? asagiyi okuyun, Alıntı:
Alıntı:
Atesten yaratilan cin, yine atese atilacak:-) Suda yakaladiginiz bir baligi cezalandirmak icin yine suya atar misiniz? Ikinci söylem daha trajik; hangi anne atese atmak icin cocuk dogurur ki? Cehennemi bizler icin yaratmis. ok, ama benim bunda günahim ne?:-) (Hayyam´in dedigi gibi) herseyi sen bastan bitirmissin zaten:-) -Yakmak icin bizi yaratmanin anlami ne?-(Bu da Erken-Yunan düsünürlerinin sorgusu) Daha henüz bu 3-4 ayet arasindaki celiskileri mucize olarak görebilmek icin insanda oldukca dar bir görüs acisi olmasi gerekmez mi?! saygilar | |||
| #9 | |
| Sayın Canugur, Cehennemde sadece ateş olduğunu mu sanıyorsunuz? İlginç!.. Bunu nasıl gözünüzden kaçırdınız şaşırdım doğrusu? Saygılar, |
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Gercekten merak ediyorum cehennemde daha neler oldugunu. Bakin ben buldugum celiskileri ortaya koyuyor, ve yorumluyorum. Ancak kaynaklardan direk alinti yaparken bazen yorumlariniz da önemli benim icin. Cünkü üzerinde düsünce alisverisi yapmak acisindan gerekli. saygilar | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|