"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski27-02-06, 23:02  #1
Bilim
Onay bekleyen
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Feb 2006
Ülke / Şehir: abd
Müslüman mantıkla hristiyanlık çürütülemez!

her ne kadar muslumanlar hiristiyanliga karsi ciksalar da temel aldiklari mantik aynidir.

bilim disiliklara, akil disiliklara dahi muslumanlar iman cercevesinde -kendilerince- mantikli bir cevap bulurlar.

bu baslikta da musluman dostlarimizin hiristiyanlikta sacma bulduklari her bilgiyi ortaya koymalarini istiyorum. size "musluman" mantigiyla hrisitiyanligi curutemeyeceginizi zevkle gosterebilirim.

sevgiler,

Bilim
Bizim devlet idaresinde takip ettiğimiz prensipleri, [b]gökten indiği sanılan[/b] kitapların dogmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz. - Mustafa Kemal Ataturk
Bilim is offline  
Eski27-02-06, 23:15  #2
hancı

Alıntı:
(ELOHİM ELOHİM LEMA ŞAVATANİ)-ilahım ilahım beni neden terkettin-
Bu sözü araştırırken size bir kolaylık olsun diye söylüyorum. Araniceir. Yani Hz. İsa'nın konuştuğu dil olduğu söylenir. (tabii ki Hz .İsa 'nın sözü değildir.) Bildiğiniz gibi incillerin hiçbirisi aramice değildir.

Arapça ile de akraba olduğu için benzerlik hemen dikkati çekmektedir.

elohim - ilahi - ilahım(tanrım)

lema - lime - niçin,niye,neden.

şavatanî bu kelimenin arapça karşılığını bilmiyorum. Ancak şu belli ki sondaki î beni anlamı katmaktadır. (ta) ise geçmiş zaman ve muhatap (sen) anlamı katmaktadır.

Bu arada hoş geldiniz sayın bilim. farklı şeyler smyleyen birisiyle karşılaşmak, iyi oldu. İnşallah siz de sonunda 1400 yıldır niye geri kaldınız demeye başlamazsınız hemen. (Sayın Petriçli'nin kulakları çınlasın)

Saygılar;

hancı Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-02-06 09:48 .

Eski28-02-06, 08:52  #3
Bilim
Onay bekleyen
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Feb 2006
Ülke / Şehir: abd

sayin hanci arkadasim

kisa bir sure icinde, konuyu arastirdiktan sonra size cevap yazacagim. bilmeden konusmak istemiyorum.

sevgiler.
Bizim devlet idaresinde takip ettiğimiz prensipleri, [b]gökten indiği sanılan[/b] kitapların dogmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz. - Mustafa Kemal Ataturk
Bilim is offline  
Eski28-02-06, 09:33  #4
canugur

Giriş Tarihi: Aug 2005

Alıntı:
Sayın hancı şöyle demiş:

Sayın Bilim demkki oyun oynamakistiyorsunuz. Öyleyse oynayalım.

Saygılar;
Gereksiz bir oyun olacak:-)
Tr de cok saglam hristiyan siteleri var. Onlarla bas etmek icin, piyasadaki tüm incilleri tanimaniz ve bilgi yüklü olmaniz gerekecek.
onlarla islam düsüncesi degil ancak biz mücadele edebiliriz sayin hanci.

Simdi karsiniza humali bir hristus savunucusu gelse, öyle bir damardan girecek ki onun söyleyeceklerinin % 99 una siz de katilacaksiniz, biliyorum.
Orjinleriniz ayni cünkü. Hatta cok iyi arkadas ta olacaksiniz.

Öylesine isinize gelen bir incilin islama ters gelen yönlerini kulagindan tutup foruma tasirsaniz birileri de sizin inandiklariniza ayni hareketi cekebilir:-)

Siz onu bunu birakinda, birleri, karsiniza Misir, Arabistan, iran, Afgan kuranlarinin cevirilerini buraya getirmedigine dua edin.
Asil oyunu o zaman görürüz ama, saniyorum topik derhal kapatilir o zaman.

Kahie Üniversitesi profesörlerinden birinin aciklamasini Cumhuriyet gazetesinde okumustum.
Türkiye´deki kuranin cicek dagittigini, arap kurani ile asla benzesmedigini, müthis budandigini söylüyordu.
Bunun nedenini de gecmiste samanist olan Türk´lere islamin cok agir geldigi olarak aciklamisti.
Ben de uzun yillar icinde zaman zaman kurani inceledigimde her seferinde yumusatildigini görmekteyim.
En son Y.Nuri cevirisinde kadini dövme kaldirilmisti saniyorum:-)
sagilar

canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-03-06 07:05 .
canugur is offline  
Eski28-02-06, 10:15  #5
hancı

Sayın Bilim demkki oyun oynamakistiyorsunuz. Öyleyse oynayalım.

Allah'ın oğlu (Allah'ın kelimesi) sıfatıyla anılacak kadar tanrıyla yakın olan kişi çarmıha gerilirken.

(ELOHİM ELOHİM LEMA ŞAVATANİ)-ilahım ilahım beni neden terkettin-

demez.

Herkes birey olarak yargılanacaksa suçlar da bireyseldir. Kimse doğuştan günahkar olamaz.

Saygılar;

Not: 2 numaralı mesajımla 5 numaralı mesajımın sırası dikkatsizlik nedeniyle karışmıştır.

Eski28-02-06, 10:20  #6
hancı

Alıntı:
Kahie Üniversitesi profesörlerinden birinin aciklamasini Cumhuriyet gazetesinde okumustum.
Türkiye´deki kuranin cicek dagittigini, arap kurani ile asla benzesmedigini, müthis budandigini söylüyordu.
Bunun nedenini de gecmiste samanist olan Türk´lere islamin cok agir geldigi olarak aciklamisti.
Ben de uzun yillar icinde zaman zaman kurani inceledigimde her seferinde yumusatildigini görmekteyim.
En son Y.Nuri cevirisinde kadini dövme kaldirilmisti saniyorum
Yanlış anlama olmaması için düzelteyim. Metin olarak tüm dünyadak, kur'anlar aynıdır. (çok hoş bir istisnai tarihi olay hariç, bunu da meraklıları araştırsın )

Sizin kastınız ancak yorum ile ilgili olabilir. Yada Meallerle ilgili. O kahireli Profesör'üm ismini de merak ettim. Muhtemelen Ezherdendir.

Hrıstiyanlarla iyi anlaşma konusunda ise haklısınız. Tabii ki anlaşırız. Hatta yahudilerle de iyi anlaşırız. Bundan kuşkunuz olmasın. Neticede Ehli kitaptan kız almamız bile caizdir. Ama sizden kız almak caiz değildir.

Saygılar;

Eski28-02-06, 11:24  #7
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: İstanbul

Ne yazıkki sayın hancı,siz kızı vermeseniz de o eğer seviyorsa kimse engelleyemez onu.Çünkü sevgi ve aşk her şeyden üstündür,özellikle dinden..

Saygılar
Eski01-03-06, 09:54  #8
spartaküs

sayın hancı,yine kelime oyunları
incil,kadınla erkek eşit diyor ya kuran ne diyor?
incil,kılıcı kınına koy rab yukarıda cezasını verecek ya kuran ne diyor?
incil,kesinlikle tek eşlilik diyor ya kuran ne diyor?
İncil,zina eden kadın taşlanmayacak diyor ya muhammet ne yaptı?
daha neler neler

Alıntı:
Hrıstiyanlarla iyi anlaşma konusunda ise haklısınız. Tabii ki anlaşırız. Hatta yahudilerle de iyi anlaşırız. Bundan kuşkunuz olmasın. Neticede Ehli kitaptan kız almamız bile caizdir. Ama sizden kız almak caiz değildir.
"yahudi ve hıristiyanlardan dost edinmeyiniz ,onlar birbirlerinin dostudur"diyen hangi kitap?

Eski01-03-06, 10:18  #9
hancı

Alıntı:
"yahudi ve hıristiyanlardan dost edinmeyiniz ,onlar birbirlerinin dostudur"diyen hangi kitap?
Kitap onları veli edinmeyin diyor. Elinizin altında Elmalı tefsiri var sayın spartaküs.

Maide 52 nin tefsirine bakın ve aradaki farkın ne olduğunu görün.

Bir müslüman bir hristıyan ya da yahudi ile dost olabilir.

Burada hristiyanlıkla İslam'ı karşılaştırmıyoruz. Keşke sitede dini eğitim almış bir hrıstiyan olsa da onunla tartışsak. Böylece pek çok farkı ve benzerliği keni gözünüzle görürdünüz.

Saygılar;

Eski01-03-06, 10:46  #10
petricli

Alıntı:
Sayın spartaküs şöyle demiş:

sayın hancı,yine kelime oyunları
incil,kadınla erkek eşit diyor ya kuran ne diyor?
incil,kılıcı kınına koy rab yukarıda cezasını verecek ya kuran ne diyor?
incil,kesinlikle tek eşlilik diyor ya kuran ne diyor?
İncil,zina eden kadın taşlanmayacak diyor ya muhammet ne yaptı?
daha neler neler

Sayın Spartaküs,

İncille ilgili iddialarınız hangi surelerin hangi ayetleridir. Bildirir misiniz. Ben bulamadım da...

Saygılar,

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı