"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Feb 2006 Ülke / Şehir: abd
| her ne kadar muslumanlar hiristiyanliga karsi ciksalar da temel aldiklari mantik aynidir. bilim disiliklara, akil disiliklara dahi muslumanlar iman cercevesinde -kendilerince- mantikli bir cevap bulurlar. bu baslikta da musluman dostlarimizin hiristiyanlikta sacma bulduklari her bilgiyi ortaya koymalarini istiyorum. size "musluman" mantigiyla hrisitiyanligi curutemeyeceginizi zevkle gosterebilirim. sevgiler, Bilim __________________
Bizim devlet idaresinde takip ettiğimiz prensipleri, [b]gökten indiği sanılan[/b] kitapların dogmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz. - Mustafa Kemal Ataturk |
| #2 | ||
| Alıntı:
Arapça ile de akraba olduğu için benzerlik hemen dikkati çekmektedir. elohim - ilahi - ilahım(tanrım) lema - lime - niçin,niye,neden. şavatanî bu kelimenin arapça karşılığını bilmiyorum. Ancak şu belli ki sondaki î beni anlamı katmaktadır. (ta) ise geçmiş zaman ve muhatap (sen) anlamı katmaktadır. Bu arada hoş geldiniz sayın bilim. farklı şeyler smyleyen birisiyle karşılaşmak, iyi oldu. İnşallah siz de sonunda 1400 yıldır niye geri kaldınız demeye başlamazsınız hemen. (Sayın Petriçli'nin kulakları çınlasın)Saygılar; hancı Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-02-06 09:48 . | |
| #3 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Feb 2006 Ülke / Şehir: abd
| sayin hanci arkadasim kisa bir sure icinde, konuyu arastirdiktan sonra size cevap yazacagim. bilmeden konusmak istemiyorum. sevgiler. __________________
Bizim devlet idaresinde takip ettiğimiz prensipleri, [b]gökten indiği sanılan[/b] kitapların dogmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz. - Mustafa Kemal Ataturk |
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Tr de cok saglam hristiyan siteleri var. Onlarla bas etmek icin, piyasadaki tüm incilleri tanimaniz ve bilgi yüklü olmaniz gerekecek. onlarla islam düsüncesi degil ancak biz mücadele edebiliriz sayin hanci. Simdi karsiniza humali bir hristus savunucusu gelse, öyle bir damardan girecek ki onun söyleyeceklerinin % 99 una siz de katilacaksiniz, biliyorum. Orjinleriniz ayni cünkü. Hatta cok iyi arkadas ta olacaksiniz. Öylesine isinize gelen bir incilin islama ters gelen yönlerini kulagindan tutup foruma tasirsaniz birileri de sizin inandiklariniza ayni hareketi cekebilir:-) Siz onu bunu birakinda, birleri, karsiniza Misir, Arabistan, iran, Afgan kuranlarinin cevirilerini buraya getirmedigine dua edin. Asil oyunu o zaman görürüz ama, saniyorum topik derhal kapatilir o zaman. Kahie Üniversitesi profesörlerinden birinin aciklamasini Cumhuriyet gazetesinde okumustum. Türkiye´deki kuranin cicek dagittigini, arap kurani ile asla benzesmedigini, müthis budandigini söylüyordu. Bunun nedenini de gecmiste samanist olan Türk´lere islamin cok agir geldigi olarak aciklamisti. Ben de uzun yillar icinde zaman zaman kurani inceledigimde her seferinde yumusatildigini görmekteyim. En son Y.Nuri cevirisinde kadini dövme kaldirilmisti saniyorum:-) sagilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-03-06 07:05 . | |
| #5 | |
| Sayın Bilim demkki oyun oynamakistiyorsunuz. Öyleyse oynayalım. Allah'ın oğlu (Allah'ın kelimesi) sıfatıyla anılacak kadar tanrıyla yakın olan kişi çarmıha gerilirken. (ELOHİM ELOHİM LEMA ŞAVATANİ)-ilahım ilahım beni neden terkettin- demez. Herkes birey olarak yargılanacaksa suçlar da bireyseldir. Kimse doğuştan günahkar olamaz. Saygılar; Not: 2 numaralı mesajımla 5 numaralı mesajımın sırası dikkatsizlik nedeniyle karışmıştır. |
| #6 | ||
| Alıntı:
)Sizin kastınız ancak yorum ile ilgili olabilir. Yada Meallerle ilgili. O kahireli Profesör'üm ismini de merak ettim. Muhtemelen Ezherdendir. Hrıstiyanlarla iyi anlaşma konusunda ise haklısınız. Tabii ki anlaşırız. Hatta yahudilerle de iyi anlaşırız. Bundan kuşkunuz olmasın. Neticede Ehli kitaptan kız almamız bile caizdir. Ama sizden kız almak caiz değildir. Saygılar; | |
| #7 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Ne yazıkki sayın hancı,siz kızı vermeseniz de o eğer seviyorsa kimse engelleyemez onu.Çünkü sevgi ve aşk her şeyden üstündür,özellikle dinden.. Saygılar __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
| #8 | ||
| sayın hancı,yine kelime oyunları incil,kadınla erkek eşit diyor ya kuran ne diyor? incil,kılıcı kınına koy rab yukarıda cezasını verecek ya kuran ne diyor? incil,kesinlikle tek eşlilik diyor ya kuran ne diyor? İncil,zina eden kadın taşlanmayacak diyor ya muhammet ne yaptı? daha neler neler Alıntı:
| |
| #9 | ||
| Alıntı:
Maide 52 nin tefsirine bakın ve aradaki farkın ne olduğunu görün. Bir müslüman bir hristıyan ya da yahudi ile dost olabilir. Burada hristiyanlıkla İslam'ı karşılaştırmıyoruz. Keşke sitede dini eğitim almış bir hrıstiyan olsa da onunla tartışsak. Böylece pek çok farkı ve benzerliği keni gözünüzle görürdünüz. Saygılar; | |
| #10 | ||
| Alıntı:
İncille ilgili iddialarınız hangi surelerin hangi ayetleridir. Bildirir misiniz. Ben bulamadım da... Saygılar, | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|