"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Hayat Kelebektir Diyenlere / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Öykü - Deneme Çalışmalarınız... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: Bolu
| Beni okuyan, bana destek veren tüm şair dostlarım bilirler ne yazdığımı, ne demek istediğimi. Çoğu zaman çok karamsar bakarım; dünyaya, hayata, kadere... Ama her zaman bir umut vardır benim için. Ve böyle de olmalıdır. Bir düşünsenize; hayata küsmüş bir insanın, beklentisi ve amacı nasıl olur? Tıpkı; eski, siyah-beyaz televizyonlarda duygusal film izlemek gibi olmaz mı? Bana göre aynen öyledir. İnsan hayatında renk, canlılık ve değişiklik ister. Aynı maratonda koşmak, insanı yorar ve bıktırır. Oysa değişmeler insanı da değiştirmez mi? İşte ben, hep buna inanarak hareket etmişimdir. ''O renksiz televizyonun ardındaki, bir anlık parıltı'' olduğuna inanırım hayatın. Bir anlık bile olsa, insanın yüzünü güldürür, gençleşmesine, hayatı kucaklamasına yardım eder. Sanki, kelebeğin bir gününe, tüm dünyayı sığdırması gibidir. Çoğumuz biliyoruzdur, kelebeğin ömrü bir gündür. İşte bir günde o kelebek insana yalnızca bir kere gözükür, çünkü daha çok işi vardır, koca bir dünya onu bekler. O da dayanamaz, küçücük kanatlarındaki, o büyük yük, ona çok ağır gelir. Dinlenmek için konar ve orada kurur. Hiçbir zaman beş dakikadan fazla uçmaz bir insanın yanında. İşte o beş dakika bile sizi nereden, nereye sürükler. Önce birden hafiflediğinizin farkına varırsınız, beş dakika bile olsa unutursunuz her şeyi, sonra küçük ama çok şeyler saklanan dudağınızda bir tebessüm hissedersiniz. Sonra düşünürsünüz Allah ne büyüktür. Neler yaratmıştır. Şu küçücük kelebeğe bakın, şimdi size, sizden sonra belki yüzünü bile görmediğiniz, başka bir kişide tebessüm oluşturacaktır. Hayat budur işte, kimi zaman yalan, kimi zaman hayal bile edemeyeceğiniz bir güzelliktir. Kısa bir alıntı yapmak istiyorum. Bir filmi izlerken duymuştum: ''Bir kayanın altında kaldığında 1 dakika 1 saat, güzel bir kadının yanındaysan, 1 saat 1 dakika gibi görünür'' Önemli olan da budur zaten. Hayat sizin elinizde. Bırakın zorlukları, yapım eki, çekim eki. Biraz ara verin bunlara. Unutmayın kendi geminizin kaptanı sizsiniz. Kendi rotanızı kendiniz çizeceksiniz. Tayfalarınızı da siz seçeceksiniz, ama seçim yaparken sakın düşünmeden karar vermeyin. Çok şey takmayın kafanıza ''gelip geçici dünya'', ''kim öle kim kala'' bu kelimelerle teselli edin kendinizi. Dünya yaşamaya değer. Önemli olan kendi gemini bulup, ona iyi bir kaptanlık etmek. Bu arada sakın unutmayın kelebekleri. Bırakın bir günlerini, koca bir dünyayı kucaklayarak yaşasınlar. Bir kelebek kadar olamayacak mıyız? O bize mutluluk verirken, biz birbirimize destek olamayacak mıyız? Her şey aşılır dünyada, zorluğun üstüne gitmek önemlidir. Hadi bakalım kapatalım karanlık sayfaları. Yeni ve bembeyaz bir sayfa açalım kendimize. Aaaa hala ne duruyorsunuz orada. Hadi hala burada mısınız? Yiğithan AKMAN Sevgiyle Kalın.... bad-ıŞimal Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-10-07 17:13 .Sebep: yazım yanlışlıkları |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|