"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Bilgi Edinme Hakkı/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Bildiğiniz gibi bir süredir Bilgi edinme hakkı yasası yürürlükte ve kamu kurumlarımızda "Bilgi Edinme" bölümleri bulunmakta. Sorulan sorular (devlet sırrı, vb. istisnalar hariç) 15 gün içinde yanıtlanmak zorunda. Şu ana kadar bu hakkımı hiç kullanmamıştım ancak, adres yazım sistemi ve posta kodları hakkında kafama takılan bir soruyu PTT'ye İnternet üzerinden, bilgi edinme hakkımı kullanarak sordum. Yaklaşık 1 hafta sonra son derece doyurucu bir şekilde cevap aldım. Bu da benim E-devlet ve şeffaf bir toplum olmamız yolundaki umutlarımı arttırdı doğrusu. Sanırım bundan böyle, bu hakkımı daha sık kullanacağım. Siz daha önce hiç bilgi edinme başvurusunda bulundunuz mu? Cevap almanız ne kadar sürdü, cevap sizi tatmin etti mi? __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: İstanbul
| Bilgi edinme hakkı, kamuya hizmet vermekle görevli olan kurumların vatandaşların sınırlarını aşmadan soracakları sorulara cevap verilmesi ile düzenlenmiş bir yasadır. Bu yasa, devletin şeffaflaşması anlamına gelmemektedir kanımca...Sadece şeffaflaşmış görüntüsü vermektedir. Bu konuyu bir kamu kurumunda görev yapan biri olarak belirtmek istedim. Sevgilerimle... __________________
Su da yandı Sel bastı su dayandı Üstüme su serptiler Tutuştu su da yandı |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Alıntı:
Konuyu duymuştum, demek işlerliği de var. __________________
tek gerçek ben'im. | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|