Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

CHP: Gül'ün görev süresi bitmiştir, istifa etmelidir / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski22-10-07, 16:44  #1
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007
CHP: Gül'ün görev süresi bitmiştir, istifa etmelidir

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, “Abdullah Gül’ün, görevi bugünden sonra sona ermiştir. Hemen istifa etmesi gerekir. Görev süresi artık 7 yıl değildir. 5 yıl da değildir. Bu referanduma göre görevi sona ermiştir” dedi. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol da, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)Başkanı Muharrem Aydın’ın, referandum seçimlerinde taraf olduğunu, hali ve tavırlarıyla bir hakim gibi değil, politikacı gibi hareket ettiğini savundu. Anadol, Aydın'ın halkın güvenini sarsacak beyanlar verdiğini söyledi. Anadol, YSK Başkanı referandumla ilgili sorumsuz ve güveni sarsacak beyanlarda bulunduğunu öne sürerek Aydın’ı istifaya çağırdı.

CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol ve Kemal Kılıçdaoğlu, Meclis’te düzenledikleri ortak basın toplantısında, Pazar günü yapılan referandumla ilgili parti görüşlerini aktardılar.

Anadol, referandum oyu kullanılırken, sandık kurullarının oluşturulmadığını, oy kullanımı sırasında sandık görevlileri ve vatandaşlar arasında yaşanan tartışma ve şikayeti YSK’nın dikkate almadığını ifade etti. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde oy kullanılmak için vatandaşa verilen mühürlerin birbirlerini tutmadığını belirten Anadol, “İzmir’de oy kullanmak için vatandaşa verilen mühürde ‘evet’, Ankara’da ise, ‘tercih” yazan mühürler kullanıldı. YSK Başkanını aradım mühürler niye her yerde aynı değil sordum. Bana, 'ne var ki bunda’ şeklinde cevap verdi. Bu vatandaşları evet yönünde oy kullanmaya yönlendirmektir” dedi.

CUMHURBAŞKANI TARTIŞMALARI BUNDAN SONRA BAŞLAYACAK

devamı linkte@ http://www.hurriyet.com.tr/gundem/75...id=71&sz=84118
fenerbahçeli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-10-07, 17:11  #2
fenerbahçeli

Kamer Genç: 11. Cumhurbaşkanını halk seçecek@

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=275705
fenerbahçeli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-10-07, 17:15  #3
sivridilli
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Oct 2007

Alıntı:
Sayın drm şöyle demiş:

Mesajı Göster
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, “Abdullah Gül’ün, görevi bugünden sonra sona ermiştir. Hemen istifa etmesi gerekir. Görev süresi artık 7 yıl değildir. 5 yıl da değildir. Bu referanduma göre görevi sona ermiştir” dedi. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol da, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)Başkanı Muharrem Aydın’ın, referandum seçimlerinde taraf olduğunu, hali ve tavırlarıyla bir hakim gibi değil, politikacı gibi hareket ettiğini savundu. Anadol, Aydın'ın halkın güvenini sarsacak beyanlar verdiğini söyledi. Anadol, YSK Başkanı referandumla ilgili sorumsuz ve güveni sarsacak beyanlarda bulunduğunu öne sürerek Aydın’ı istifaya çağırdı.

CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol ve Kemal Kılıçdaoğlu, Meclis’te düzenledikleri ortak basın toplantısında, Pazar günü yapılan referandumla ilgili parti görüşlerini aktardılar.

Anadol, referandum oyu kullanılırken, sandık kurullarının oluşturulmadığını, oy kullanımı sırasında sandık görevlileri ve vatandaşlar arasında yaşanan tartışma ve şikayeti YSK’nın dikkate almadığını ifade etti. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde oy kullanılmak için vatandaşa verilen mühürlerin birbirlerini tutmadığını belirten Anadol, “İzmir’de oy kullanmak için vatandaşa verilen mühürde ‘evet’, Ankara’da ise, ‘tercih” yazan mühürler kullanıldı. YSK Başkanını aradım mühürler niye her yerde aynı değil sordum. Bana, 'ne var ki bunda’ şeklinde cevap verdi. Bu vatandaşları evet yönünde oy kullanmaya yönlendirmektir” dedi.

CUMHURBAŞKANI TARTIŞMALARI BUNDAN SONRA BAŞLAYACAK

devamı linkte@ http://www.hurriyet.com.tr/gundem/75...id=71&sz=84118
Ülke iç savaşa sürüklenirken uğraştıkları işlere bak...Bunlar birde solcuyum diye gezinirler ortalıkta...
sivridilli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-10-07, 17:30  #4
redyellow

Giriş Tarihi: Sep 2006

Eee pes yani.. CHP'nin bu siyasetine artık diyecek bi şey bulamıyorum.
redyellow is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-10-07, 17:58  #5
noperva

noperva'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007

komik oldukarının farkındalar mı acaba?
Eski23-10-07, 08:54  #6
redyellow

Giriş Tarihi: Sep 2006

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu;

Bu referandum sonuçlarına göre Sayın Gül'ün görevinden istifa etmesi gerekiyorsa (aynı refarandumda meclisin görev süresi ile ilgili değişiklik yapıldğına göre) sizlerin de milletvekilliğinden istifa etmeniz gerekmez mi?
redyellow is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-10-07, 09:07  #7
yorum2006

yorum2006'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Gül'ün cumhurbaşkanlığı kadüktür, Gül düşmüştür, istifa bile gereksiz. Bu oylama 11. cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi için yapılmıştır.
yorum2006 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-10-07, 10:14  #8
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

CHP'nin cumhurbaşkanlığı için bile olsa sandığa gitmeye cesareti var mı? Yahut Abdullah Gül'ün karşısına güçlü bir aday çıkarabilecek mi?

Referandum adı altında yapılan saçmalıkları biliyorum. Ancak CHP bir kez daha sandığa gitmeyin, oy vermeyin çağrısı yaparsa tümüyle rezil olacaktır.
Dağlı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-10-07, 10:21  #9
sarayka

sarayka'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007

CHP'nin sol olduğu fikrine neden sahipsiniz?
Böyle bir şey yok da.
Enternasyonelden atılmaıs gündemde olan bir parti. Gerekçe olarak MHP'den daha faşist politikalar savunuyor denilmiş.
CHP'nin politikasında maksat, ülkdede siyasi belirsizlik ortamını kışkırtmak.
sarayka is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-10-07, 10:37  #10
Roj u hev
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: Orasi

Isi gücü kalmadi chp ´nin artik bu olaylara sariyor.

Ülkede Kürtlere karsi her sehirde lince girisiliyor onlar Abdullah Gül´e takmis

Sirf CHP den nefret ettigim icin Abdullah Gül´´ ü sonuna kadar destekliyorum.
Adam suana kadar tüm cumhurbaskanlari icinde en sevdigim Cumhurbaskani statüsünü kazanmis durumda...

Yillarin ardindan Özal´dan sonra Kürtleri de Cankaya kösküne davet etti ya daha da inandirdi beni digerlerinden daha iyi olduguna...

Yasasin Abdullah Gül diyim ben size:=)
Roj u hev is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı