Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Faşizm ilkokulda başlıyor Türkiye'de.. / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski22-10-07, 17:58  #1
Dewreso
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Oct 2007
Faşizm ilkokulda başlıyor Türkiye'de..

Bize ilk öğrettikleri şey insan olmak değil ,en başta türk olmak..İşte size ilk okulda başlayan faşizim aşılanması..Bu meşhur marş bu işte...

"Türküm, doğruyum, çalışkanım,
İlkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.
Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir.
Ey Büyük Atatürk!

Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.
Varlığım Türk varlığına armağan olsun.
Ne mutlu Türküm diyene!"

İşte okullarda öğretilen faşizzm..

Dewreso Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-10-07 18:01 .
Dewreso is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-10-07, 18:05  #2
9mm Parabellum

9mm Parabellum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi

Bunlar faşizan cümleler değil. Sadece devlet ideolojisi...

Her devlet ideolojisini kabul eden kuşaklar yetiştirmek amacı taşır. Bu her devlette böyledir.
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK)
9mm Parabellum is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-10-07, 18:07  #3
sivridilli
Uzaklaştırıldı

Alıntı:
Sayın 9mm Parabellum şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bunlar faşizan cümleler değil. Sadece devlet ideolojisi...

Her devlet ideolojisini kabul eden kuşaklar yetiştirmek amacı taşır. Bu her devlette böyledir.
Devlet ideolojisi faşizan olamıyor mu?

Her devletin yanlış yapması sanada yanlış yapma hakkını mı verir ?

Nedir faşizim sizler için ne ifade eder ?
sivridilli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-10-07, 18:10  #4
9mm Parabellum

9mm Parabellum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi

Devlet ideolojisi faşizm olabilir ama bu türkiyede böyle değil. Bunların faşizan cümleler olmadığını belirtmiştim mesajın başında onu okumadınız demek ki... Hmm... İnsanın gözü bağlanıyor..

Faşizm insanın ulaşabileceği en kanlı ideolojidir. Ama Türkiye de faşizt değildir. Sadece Atatürk'ün düşünceleri, bunları ifade yolları güncellenmiyor, eskide kalınıyor bu güne uyarlanmıyor. Fakat dünya da hala dönüyor.
Atatürk'ü anlamak onu her çağda yaşatmak demektir.
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK)
9mm Parabellum is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-10-07, 18:28  #5
Salvador

Salvador'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007

Yani...
İnanın ki şu düştüğünüz durum içler acısıdır. Felsefi ve bilimsel düşünceden uzak, dünyadan bihaber, köhne inançlarla ve at gözlüklükleri takmış bir ruh durumuyla öylesine çırpınıyorsunuz ve kendinizi aklamaya çalışıyorsunuz ki, trajedi ve komedinin tam bir bileşkesi diyebilirim.

Marksist bir terörü milliyetçiliğe ve faşizme maledip, kendi kendinizi aklayıp paklamaya çalıştıkça 'gözden düşmek' deyiminin şartını sağlayabilecek her türlü şeyi yapıyorsunuz.

Pkk, kendi tüzüğünde kendini Marksist-Sosyalist çizgide tanımlarken, Pkk'yı faşist ilan edip bunun üzerinden kendi ideolojinize rant sağlamak amacıyla her yolu mübah görüyorsunuz. Böylelikle de sığlaştıkça da sığlaşıyorsunuz.

İlkokulda başlayan faşizmmiş...

Eğer bu faşizm ise, ben de faşistim ve bu ülkenin ezici çoğunluğu da faşisttir. Hem de en alasındanız. Toplasan toplasan bir avuç etmeyecek sosyalizm çığırtkanlarının, kendilerinden olmayan herkesi ve herşeyi faşist olarak suçlaması zaten şaşılacak bir durum değil ki...

Dün de öyleydiniz, bugünde öylesiniz...
Neylersiniz ki yarınınız yok!
Eski22-10-07, 18:34  #6
Roj u hev
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: Orasi

Ilkokuldan baslayan bir örnek de leman dergisinin 832 . sayisindaki Cezmi Ersöz yazisi...

Babasinin isi dolayisiyla doguda büyümüs bir türk anlatiyor ve ilkokul siralarinda

Kürtlerle gecismis bir Türk...

Diyorki hala ne zaman aklima gelse o kürt arkadaslarima karsi utanirim...Ne zaman yanlislikla anadilllerinde bir kelimeyi agizlarindan kacirsalar parmaklari birlestirilip sopayla vururdu ögretmen ve ben hep onlarin arasinda hatasiz Türkce konustugum icin utanirdim...misket oynardik onlar parmaklari mosmor olduklari icin oynayamaz ve parmaklarinin morluklarindan utandiklari icin hep ellerini koltukaltlarinda saklarlardi...

Buyrun size iste Fasist bir ülkenin fasizan ve irkci uygulamarindan bir örnek

Roj u hev Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-10-07 18:37 .
Roj u hev is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski22-10-07, 18:36  #7
oflu 61.5

oflu 61.5'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Bu cümlelerde faşizm göremiyorum.Atatürk'ün büyük eseri Nutuk'ta belirttiği gibi Türk Devleti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan ve ben Türküm diyen herkes Türk'tür.Eğer bu cümlelerde kafatasçılık şoven milliyetçilik naraları atılsaydı faşist suçlamasına katılırım.Ancak sözü edilen Kemalist milliyetçiliktir.
Eski22-10-07, 18:44  #8
sivridilli
Uzaklaştırıldı

Alıntı:
Sayın Salvador şöyle demiş:

Mesajı Göster
Yani...
İnanın ki şu düştüğünüz durum içler acısıdır. Felsefi ve bilimsel düşünceden uzak, dünyadan bihaber, köhne inançlarla ve at gözlüklükleri takmış bir ruh durumuyla öylesine çırpınıyorsunuz ve kendinizi aklamaya çalışıyorsunuz ki, trajedi ve komedinin tam bir bileşkesi diyebilirim.

Marksist bir terörü milliyetçiliğe ve faşizme maledip, kendi kendinizi aklayıp paklamaya çalıştıkça 'gözden düşmek' deyiminin şartını sağlayabilecek her türlü şeyi yapıyorsunuz.

Pkk, kendi tüzüğünde kendini Marksist-Sosyalist çizgide tanımlarken, Pkk'yı faşist ilan edip bunun üzerinden kendi ideolojinize rant sağlamak amacıyla her yolu mübah görüyorsunuz. Böylelikle de sığlaştıkça da sığlaşıyorsunuz.

İlkokulda başlayan faşizmmiş...

Eğer bu faşizm ise, ben de faşistim ve bu ülkenin ezici çoğunluğu da faşisttir. Hem de en alasındanız. Toplasan toplasan bir avuç etmeyecek sosyalizm çığırtkanlarının, kendilerinden olmayan herkesi ve herşeyi faşist olarak suçlaması zaten şaşılacak bir durum değil ki...

Dün de öyleydiniz, bugünde öylesiniz...
Neylersiniz ki yarınınız yok!
1-Konunun Pkk ile yada Marksizmle ne alakası var hiç anlamadım...Aslında bence mesajınız çoklukla mesaj silerken gerekçe olarak sunduğunuz konu dışılıktan ötürü silinmeli ama buyrun dursun verilecek cevaplarınız var elbet...

Konu üstüne basarak belirtiyorum..Türk eğitim sistemindeki baskıcı tek tip insan modeli yaratmaya yönelik anlayıştır..Varsa ekliyecekleriniz buyrun...

Yukarıda konuyu açan şahsın ifade ettiği uygulamalar var mı yok mu mevzu o...Bunlar baskıcı uygulamalarmıdır???Kendini ifade etme özgülüğünü sınırlar mı ve son olarak faşizm olarak adlandırabilirmiyiz???

Ayrıca sizinde ifade ettiğiniz gibi faşist olduğunuza yürekten inandım

Kendisi gibi olmayanları yok sayan bir avuç etmeyecek sosyalizm çığrtkanları şeklinde tanımlayanlardan fazlasını beklemek hayalcilik olur
Eski22-10-07, 18:46  #9
sivridilli
Uzaklaştırıldı

Alıntı:
Sayın oflu 61.5 şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bu cümlelerde faşizm göremiyorum.Atatürk'ün büyük eseri Nutuk'ta belirttiği gibi Türk Devleti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan ve ben Türküm diyen herkes Türk'tür.Eğer bu cümlelerde kafatasçılık şoven milliyetçilik naraları atılsaydı faşist suçlamasına katılırım.Ancak sözü edilen Kemalist milliyetçiliktir.
Kemalist milliyetçiliğin bile zorba ve baskıcı olduğundan dolayı iflas ettiği ülkeyi bir arada tutmaktan çok böldüğünü itiraf edebilmek bu kadar mı zor ?
Eski22-10-07, 18:55  #10
157ku

157ku'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Anlaşılan bu sözler bazı çevrelerin hoşuna gitmiyor.Normaldir, bir takım çevrelere bu sözlerin faşizm olarak görülmesi.
157ku is online now   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı