"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Faşizm ilkokulda başlıyor Türkiye'de.. / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Oct 2007
| Bize ilk öğrettikleri şey insan olmak değil ,en başta türk olmak..İşte size ilk okulda başlayan faşizim aşılanması..Bu meşhur marş bu işte... "Türküm, doğruyum, çalışkanım, İlkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir. Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir. Ey Büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene!" İşte okullarda öğretilen faşizzm.. Dewreso Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-10-07 18:01 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi
| Bunlar faşizan cümleler değil. Sadece devlet ideolojisi... Her devlet ideolojisini kabul eden kuşaklar yetiştirmek amacı taşır. Bu her devlette böyledir. __________________
SAYGILAR ------------ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK) |
|
| #3 | ||
Uzaklaştırıldı ![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| Alıntı:
![]() Her devletin yanlış yapması sanada yanlış yapma hakkını mı verir ? ![]() Nedir faşizim sizler için ne ifade eder ? | |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi
| Devlet ideolojisi faşizm olabilir ama bu türkiyede böyle değil. Bunların faşizan cümleler olmadığını belirtmiştim mesajın başında onu okumadınız demek ki... Hmm... İnsanın gözü bağlanıyor.. Faşizm insanın ulaşabileceği en kanlı ideolojidir. Ama Türkiye de faşizt değildir. Sadece Atatürk'ün düşünceleri, bunları ifade yolları güncellenmiyor, eskide kalınıyor bu güne uyarlanmıyor. Fakat dünya da hala dönüyor. Atatürk'ü anlamak onu her çağda yaşatmak demektir. __________________
SAYGILAR ------------ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK) |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Yani... İnanın ki şu düştüğünüz durum içler acısıdır. Felsefi ve bilimsel düşünceden uzak, dünyadan bihaber, köhne inançlarla ve at gözlüklükleri takmış bir ruh durumuyla öylesine çırpınıyorsunuz ve kendinizi aklamaya çalışıyorsunuz ki, trajedi ve komedinin tam bir bileşkesi diyebilirim. Marksist bir terörü milliyetçiliğe ve faşizme maledip, kendi kendinizi aklayıp paklamaya çalıştıkça 'gözden düşmek' deyiminin şartını sağlayabilecek her türlü şeyi yapıyorsunuz. Pkk, kendi tüzüğünde kendini Marksist-Sosyalist çizgide tanımlarken, Pkk'yı faşist ilan edip bunun üzerinden kendi ideolojinize rant sağlamak amacıyla her yolu mübah görüyorsunuz. Böylelikle de sığlaştıkça da sığlaşıyorsunuz. İlkokulda başlayan faşizmmiş... Eğer bu faşizm ise, ben de faşistim ve bu ülkenin ezici çoğunluğu da faşisttir. Hem de en alasındanız. Toplasan toplasan bir avuç etmeyecek sosyalizm çığırtkanlarının, kendilerinden olmayan herkesi ve herşeyi faşist olarak suçlaması zaten şaşılacak bir durum değil ki... Dün de öyleydiniz, bugünde öylesiniz... Neylersiniz ki yarınınız yok! __________________
Görmezden gelirsen yok olur muyum? [Uzunca bir süre yokum...] |
|
| #6 | |
Uzaklaştırıldı ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: Orasi
| Ilkokuldan baslayan bir örnek de leman dergisinin 832 . sayisindaki Cezmi Ersöz yazisi... Babasinin isi dolayisiyla doguda büyümüs bir türk anlatiyor ve ilkokul siralarinda Kürtlerle gecismis bir Türk... Diyorki hala ne zaman aklima gelse o kürt arkadaslarima karsi utanirim...Ne zaman yanlislikla anadilllerinde bir kelimeyi agizlarindan kacirsalar parmaklari birlestirilip sopayla vururdu ögretmen ve ben hep onlarin arasinda hatasiz Türkce konustugum icin utanirdim...misket oynardik onlar parmaklari mosmor olduklari icin oynayamaz ve parmaklarinin morluklarindan utandiklari icin hep ellerini koltukaltlarinda saklarlardi... Buyrun size iste Fasist bir ülkenin fasizan ve irkci uygulamarindan bir örnek Roj u hev Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-10-07 18:37 . |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Bu cümlelerde faşizm göremiyorum.Atatürk'ün büyük eseri Nutuk'ta belirttiği gibi Türk Devleti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan ve ben Türküm diyen herkes Türk'tür.Eğer bu cümlelerde kafatasçılık şoven milliyetçilik naraları atılsaydı faşist suçlamasına katılırım.Ancak sözü edilen Kemalist milliyetçiliktir. __________________
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine..... |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
Konu üstüne basarak belirtiyorum..Türk eğitim sistemindeki baskıcı tek tip insan modeli yaratmaya yönelik anlayıştır..Varsa ekliyecekleriniz buyrun... Yukarıda konuyu açan şahsın ifade ettiği uygulamalar var mı yok mu mevzu o...Bunlar baskıcı uygulamalarmıdır???Kendini ifade etme özgülüğünü sınırlar mı ve son olarak faşizm olarak adlandırabilirmiyiz??? Ayrıca sizinde ifade ettiğiniz gibi faşist olduğunuza yürekten inandım ![]() Kendisi gibi olmayanları yok sayan bir avuç etmeyecek sosyalizm çığrtkanları şeklinde tanımlayanlardan fazlasını beklemek hayalcilik olur ![]() | |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
| |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Anlaşılan bu sözler bazı çevrelerin hoşuna gitmiyor.Normaldir, bir takım çevrelere bu sözlerin faşizm olarak görülmesi. |
|
| |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|