"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
| 15 dakika önce dünya tatlısı bir dede geldi yanıma. seksen küsür yaşındaymış. Ayaklı tarih grlmişken salmadım ve biraz konuşturdum. Onun anlattıklarından kısa alıntılar. "haçen pizum paşalar saldilar alman gemileri fursun tiye rusun kiyisinu. rus ta ne yapti? pstirdu hau karadan sütümize. Rum sandi hüçümet olaçağum. Haçen takatleri yetmedi oa. Gördiler sonra hüçümetü. topal osman onlari aldi. dedi sizi götüreceğum memleketünüze. atti onlari tenüzün orta yerüne. Haçen punlari anlatmayasin çimseye." "türkçe ezan dünçü meseledür daa. İsmet paşa yapti oni." Sonra hacı dayı gitti. Öyle bir yandım ki. bir kameram olsada şu adanı şu heyecanla konuşurken, şu tatlı şivesiyle bir kaydedeydim. Tarih anlatırken. Daha doğrusu yöresel söylentileri görmüş gibi anlatırken. hacı dayının anlattıklrı ne kadar gerçektir. bilmem ama bu tarih anlatımını ömrün boyunca unutamam. hancı Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-03-06 16:33 . |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: konya
| M.kemali samsuna gidişini yani gemiyi: gizlice götüren, eski püskü, kenarı yıkılmış bir şekilde, azgın dalgalar içinde resmini yapmış, üzerinede 'BANDIRMA' yazmıştım. iyi olmasada birincilik almıştım, okulda. |
| #3 | |
| Sayın Ulubatlı, Ne kadar doğrudur bilemiyorum. Bandırma gemisinin o dönemde Osmanlı Devleti'nin en konforlu gemilerinden biri olduğunu duymuştum. Araştırmadım. Siz yazınca aklıma geldi birden. Saygılar, |
| #4 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Topal Osman dedikleri de Ermeni,Rum,Laz soykırımcısıdır,karadenizliler iyi bilir onu..Mustafa Kemalin yanında görev yapmışlığı da vardır. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: konya
| sayın petricli, sonradan öğrendik resmi görevle, bizzat padişah tarafından gönderildiğini... suriyeden gelmiş. sen ne geziyorsun diyen olmamış. bide karadenize gönderilmiş M.Kemal... sonra olanlar.. M. kemal zor durumda çözüm üreten üstün bir insandı. bazıları, saltanatı körü körünede karalasada.. |
| #6 | ||
| Alıntı:
"Yakaladığımız Urumu attık fırına. İnsandan nasıl yağ çıkıyor bilemezsiniz." demişti. Bunlar tarih kitaplarında yazmıyor tabi. | |
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005
| slm. Alıntı:
Amman arkadaş dikkat et ben başka birçok forumda böyle şeyler yazdımmı bol bol hakaret alıyorum vatanhainliğim ,satılmışlığım en üst noktalara çıkıyor. | |
| #8 | |
| Hacı dayı M. kemal'den de anlattı biraz, ama onu sonradan mesajdan sildim. Neme lazım. Gerek yok. |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005
| slm. @Hancı arkadaş neden siliyorsun ki anlatılan her hikayede bir gerçeklik mutlaka vardır. Birçoğunu tarih kitapları yazmaz. Bu yüzden anlatılanları tam olarak aktarmak en doğrusu. (Kendinden yorum katmadan süslemeden kendi abartılarını yazmadan) |
| #10 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Kars'ta bir yerel TV halkın arasına karışarak gündelik hayata dair röportajlar yapıyor. Muhabir, yaşlı bir amcaya mikrofon tutup soruyor; - Nasılsın dayı, eyi misen? - Şükür oğul, canı taşirem, eyiyem, coh eyiyem. - Halin, keyfin, sağlıgın da eyi midir? - Eyidir, he, coh eyidir. - Şehirden, hizmetlerden memnun musun? - Nası soz! - Validen, kaymakamdan, belediye başkanından? - Hiç eyle olur? Bizim ağzımız dövlete ne diyebilir. - Yani memnunsun. - Allah dövlete millete, kaymakam bege, bölediye başganımıza zeval vermesin. - Memnunsun? - Dövletimiz, kaymakamımiz, başganımiz, şanlı ordumuz başımızdadir, her ne olursa bir fiil o dakika yanımızdadir. Ben vatanıma nası serzenis ederem? Amma, benim derdim başkadır. - Allahına gurban dayı, söyle nedir? - Doksan sene once buraya Ruslar girdi ya? - He girdi. - Hani bu belediye binalarını, okulları, çesmeleri, istasyonu, yolları, kaldırımları Ruslar yaptılar ya? - Rus işgalinde yapıldı değil mi dayı? - He. - Hec benim dövletime, milletime sözüm olur mu? Doksan sene önce bu kaldırımları, caddeleri yapıp gittiler, bir gün olsun bi kere Kars'a gidek, yollar bozuldu mu, kanallar tıkandı mı demediler, insan bi gelir de bakar buralara, hec beyle olur?! __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|