| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Medeniyetler Sevişmeli!/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Evet arkadaşlar, sizce son zamanlarda suni nedenlerle medeniyetler arasına çekilen duvarlar ve medeniyetleri birbirine karşı kışkırtma hareketlerini göz önünde bulundurarak, medeniyet yaftası altında emperyalizmin gayesine ulaşmasını nasıl engelleriz? Halkların birbirinden uzaklaşmasını,kültürlerin çatışmasını,ekilen nefret ve kin tohumları yerine sevgi,barış,kardeşlik tohumlarını nasıl ekeriz? Hepimizin Tek Ülke,Tek Millet,Tek Dil,Çok Kültür gayesi yoktur ama bu uzun yolda yapılması gerekenler nelerdir? Kısaca Medeniyetlerin Savaşması yerine Sevişmesi nasıl sağlanabilir,bunun için neler yapılmalı?Bu yolculukta ne taban alınmalı,bu yolda giden ülkeler var mı vs. vs. Söz sizindir ![]() __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: Konya
| Öncelikle saygı kavramı geliştirilmelidir,saygının ne olduğu netleşmelidir. Kültürler arası diyaloğ oluşturulmalı fakat dinsel olgular dışlanmalıdır. Enternasyonalist kavramların geliştirilmesi ile bunların olması mümkündür. Önyargılar ortadan kalkmalıdır,karşı tarafı sabırla dinlemeliyiz,karşı olduğumuz noktaları da sakin şekilde anlatmalıyız. Hedef olarak ortak fikirleri yakalamalıyız. Mesela ırak işgali sırasında barış mitingleri gibi evrensel olaylar en başta ele alınmalıdır. Dünya'nın gidişatı doğrultusunda ortak noktalarda buluşulmalı,ama bunu bağımsız hareket olarak ele almak gerekir. Bu anlamda bir girişim olduğunu duymadım fakat latin anerika bu konuda zannedersem çalışıyor. Saygılar. __________________
GERÇEKÇİ OL İMKANSIZI İSTE ERNESTO CHE GUAVERA |
|
| #3 | |
Guest Mesajlar: n/a
| Medeniyetler yetmez, Sınıflar da sevişmeli. Saygılar; |
|
| #4 | |
| Bizm dilimiz bu kadar kıt'mı? "Sevişmek" çok şu anda çok farklı anlamlarda kullanılıyor. Pek hoşuma gitmedi. :67 Saygılar |
|
| #5 | ||
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Sayın Benkendim, "Savaşma, Seviş" sözünün bir versiyonu olduğundan bence yadırganmaması gerekiyor. Alıntı:
| #6 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Sayın Che dediklerinize katılıyorum.Enternasyonel eylemler arttırılmalı ve olmuş,olabilecek provokasyonlara karşı önlemler alınmalı,bilidirilmeli. Sayın Hancı da çok hassas bir noktaya parmak bastı.Medeniyetlerin sevişmesinin mümkün kılınabilirliği marxın deyimiyle insanlığın tarihini kaplayan sınıf savaşımlarının bitmesidir.Sınıflar sevişir mi,işçi sınıfı bunu elbet ister,ki bu öyle bir şekilde olur ki, bir bütün olur sınıflar sonunda.Sınıf kalmaz yani ortada..Tabi burjuvazi hiçbir zaman böyle bir şeye yanaşmamıştır,yanaşmayacaktır varoluş nedeni itibariyle.İşine geldiği zaman medenyietleri çatıştırır istediği zaman helele ne güzel dünya..Bu durumda umutsuz erkek(işçi sınıfı) zengin ve cilveli kızın(burjuvazi) karşısına güçlenmiş,hazır ve kontrol elinde bir şekilde çıktığında cilveli kız ona yanaşacaktır, ama onu aşmış olan erkek asıl sevdasına koşmaktadır. :D Yani burjuva sınıfı ile sevişmek,uzlaşmak boş, olmayacak bir hayaldir.Gönül isterki olsun, ama savaşmaktan,mücadale etmekten başka şansımız yok, tarih bize bunu öğretmiştir.Tüm sınıflar yokolana değin mücadele.. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: Konya
| Sayın Benkendim Dünya'nın yeni bir düzene girmesi,globalleşmesi gib etkenlerle kavramlarımız,kelimelerimizin içleri böyle boşaltıldı,düşünün sevişmek nedir?,ne anlama gelir?aşk nedri?,aşk benim partimin sloganıdır "inadına aşk,inadına devrim"bu düzende aşk,sevişmek beraberlik o kadar basitleştirildi ki hiç bir anlamı kalmadı,sizce insanlar sevişse ne olur ki? Bu düzen insanların insani duygusunu yok edip bireyselleştirmek için bu kavramların içini boşalttı,bizlerde sadece seyrattik maalesef. Saygılar. __________________
GERÇEKÇİ OL İMKANSIZI İSTE ERNESTO CHE GUAVERA |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
paranin ikiye böldügü bir dünyada hangi siniflardan söz ediyorsunuz? Ezen ve ezilenin sevismesinden mi? saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
Siz klasik bakış açısıyla, Örneğin amerikadaki işçileri ezilen sınıf, amerikadaki patronları da ezen sınıf olarak görüyorsunuz. Oysa işin aslı öyle değil. Gri tonları da görmek lazım. Amerikadaki bir işçi, Amerikan bombaları sayesinde arabasının deposunu süper benzinle 4 litresi 1 dolar otuz cent gibi bir paraya dolduruyor. Türkiyedeki bir esnaf ise, ki siz ona küçük burjuva diyorsunuz, aynı arabasının deposunu, litresi iki dolara dolduruyor. Yani sözün özü, bizim ödediğimiz vergiler, bizim zenginliklerimiz, büyük oranda amerikan sermayedarlarına, küçük oranda da amerikan işçisine paylaştırılıyor. (amerikada evsizleri, açları yadsımıyorum.) Sınıflar arası sevişmeyi, sınıflar arası savaşmaya tercih etmiyorsunuz. Çünkü ezilen ezenden hakkını almalı diyorsunuz, katılıyorum. Ancak, evleri bombalanan, ülkeleri işgal edilen, zenginlikleri yağmalanan, her türlü aşağılama ve baskıya maruz kalan müslümanların, kalkıp da kendilerin sömüren, öldüren, kukla idareciler eliyle yada direk ezen bir medeniyetle, sermayenin, zenginliğin, gücün kutsandığı bir medeniyetle, ahlak'ın, yardım'ın, merhametin, fedakarlığın, insanlığın, adaletin ancak sermayenin kuyruğuna takılmak suretiyle varolabilmesine imkan tanıyan bir medeniyet ile, yani kapitalizmin yeşerttiği batı medeniyeti ile muhabbetini beklemek de haksızlıktır. Bu nedenle medeniyetlerin sevişmesi, sınıfların sevişmesinden çok daha zordur. Ve yersizdir. Bunun gerçekleşebilmesi için batı medeniyetinin öncelikle kendini inkar etmesi gerekiyor. Saygılar; | |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Kac kez söyledim, icecek kaplarini ayirin, her seyi bir kaba koymadan icin. sandiginiz gibi yaziyorsunuz, ummadiginiz bir tad veriyor sonra agziniza:-) saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|