Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Bizkaçkişiyiz Platformu Acil Eylem Planı

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski23-10-07, 04:18  #1
erdi

erdi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Bizkaçkişiyiz Platformu Acil Eylem Planı

1. Kuzey Irak´ta belirlenen terörist hedefler acilen askeri önlem çerçevesinde bir daha çocuklarımızın şehit edilmemesi amacı ile bertaraf edilmelidir.
  2. Operasyon bitene kadar Irak yönündeki sınır kapıları ve hava sahası kapatılmalıdır. Bölgedeki tüm Türk müteahhitler ve işçiler geri çağırılmalıdır. Gıda ve ilaç dışında bölgeye ekonomik ambargo uygulanmalıdır.
  3. Bölgenin Amerikan işgalini pekiştiren İncirlik üzerinden gerçekleştirilmekte olan askeri ve lojistik destek operasyon süresince sonlandırılmalıdır.
  4. Türkiye´ye düşmanca tutum gösteren ve Türkiye´ deki kardeşliğe kasteden açıklamalar yapan terör örgütünün destekçisi Barzani ve Talabani´nin Türkiye deki mal varlıklarına el konulmalı bankalardaki hesapları dondurulmalıdır.
  5. Terör örgütünü terör örgütü olarak tanımayan hiçbir kişi ve kurumun demokratik platformlarda söz hakkı ve kabulü olamaz. Teröre ve teröriste yandaş çıkan bu kişi ve kurumlar hakkında hukukçularımızı göreve çağırıyoruz.
  6. Bizkaçkişiyiz Sivil Toplum Platformu tüm katılımcıları ile Türkiye deki kardeşliğin özgürlüklerin laik demokratik sosyal hukuk devletinin teminatıdır.
http://www.bizkackisiyiz.com/
Eski23-10-07, 11:24  #2
brusk

brusk'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: Yozgat

En son Yüksekova Dağlıca (Oremar)'daki sınır ötesi sızma girişiminde ağır zaiyat veren ve gencecik onlarca insanı ölüme gönderenin 30 yıldır sonuç vermeyen yöntemi kabak tadı verdi. TSK açıklamalrında ne esir askerlere ilişkin ne de öldürülen gerillalara ilişlkin doğru bir şey yok. Bu şehit açıklamalarında da böyle.. Ölüme gönderdiği kurbanları arasında şehit olanların ailelerine yüklüce bir rüşvet sus payı veren, bu esnada bile ucundan, kıyısından köşesinden yiyen kandan beslenenler acaba gerçekte askerleri düşünüyor mu? Bakalım göreceğiz esir askerleri ne kadar düşünüyorlar. Askerin savaşanının da esir olanının da ölüsü kadar para etmediği bir sistemde insanın değeri ne? Şehitlerin yarattığı üzüntü ve öfke siyasi ranta daha sonra da ekonomişk ranta kolayca dönüştüğünden askerin ölüsü daha değerli.. Cenazelerde bakmayın savaş rantçılarını döktüğü timsah gözyaşlarına. Onlar her ölü askerin ekonomik ve siyasi getirisinin hesabını iyi bilmekte, Yoksa dünyanın en ucuz askerinin ölüsüne bu kadar para verirlermiydi? Ancak dirisi ve esirinin zerre kadar değeri yok.. Geçmişte kaçırılan er Krandi'yi kurtarmak bir yana infaz etmeyi bile düşünenlerden esir askerler için ne beklenir? Hiçbirşey!, hep beraber bunu göreceğiz....

Kürt çözümsüzlüğünden beslenen bir kirli savaş OHAL coğrafyasında en keskin vatanseverlerden ve işbirlikçi, itirafçı korucu Kürtlerden epey zengin yarattı. Değer mi bu kadar ölüme bir avuç çetecinin yemekten vazgeçmediği bu rantı? Egemenlerin sahibi olduğu devletin i eliyle dağıtılan nemanın enfazla devlet, vatan, millet diye bağıran ve bunu oya, siyasi egemenliğe dönüştürenlerin pay aldığı ülkede sokaklara dökülen bi,le kendisinini ne kadar vatansever olduğunu kanıtlama peşinde.. Ne uğruna? belki bir milktar kırıntı uğruna.. Vatanseverliği de sokağa düşürenler bu kadar kutsallığı hoyratça kendi çıkarına kullananlar hiç bu kadar fazla olmamaıştı ve bu değerler hiç bu kadar istsmar edilmedi.. Daha bakalım neler göreceğiz... 60 Yıldır emperyalizme peşkeş çekilen bir ülkde dışarıya ödenen ranttan, bağımlılıktan zerre kjadar gocunmayan emperyalist taşeronlarının şu vatan sevgisine bakın... Şimdi de bağımlı vatanı bölünmekten kurtarmak istiyorlar öylemi? Hem de insanları birbirine kırdırarak, gençleri toprağa göndererek.. Bu ne kaygı? Bu hassasiyeti ülke yıllardır emperyalizme peşkeş çekilirken, hiç göstermeyenler şimdi ipleri her daim elinde olan efendinin yeni buyruklarıyla sokaklara dökülmekte..

Başta savaş tacirlerini ve kan siyasetçilerini zengin edecek bir kaosa, çatışmaya hepsi gönüllü.. Eh bize de düşen en çok bağıranı en ön safa göndermek olmalı.. Lütfen bari bu hassasiyeti gösterin. Ölümlerden rant çıkaranlarla kurbanları birbirinden ayıracak en etkili yöntem bu... Buyrun cepheye, halkın evlatlarının daha önüne.. Bence bu saattenm sonra, faşizm bu kadar sokaklara düşmüşken, en keskinlerden bir gGönüllüler ordusu kurmalı... Savaş delileri en ön saflara yollanmalı.. Belki savaş, kan ve ölüm diye delirenlerden kurtulmanın yegane yolu budur. Biliyorum çok ahmakça ama bu paranoya ve histeri de aklıma başka birşey gelmiyor. Faşist histeri beni bile etkiledi.. belki böyle tüketiriz faşizmi.. Fakat yine de en çok ölen en masum olanlar olacak. Yoksa bu delilikten bu kadar çok rant, para kazanılırmıydı?

Geçmişte defalarca büyük çaplı sınır ötesi operasyon yapıldı, onbinlerce insan bir kirli savaşa kurban edildi de sonuç ne oldu? 30 Yıldır faşist histeriyle artan şovenizm ve sağ duyudan kopan kitleler oldu. Halklar çatışması ve asıl bölünme tehlikesi hiç olmadığı kadar ülkeyi tehdit ediyor. Faşizmin rant yemek ve iktidar olmak için daha akılcı daha insani bir yöntemi yok mu?

brusk Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-10-07 11:56 .
brusk is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-10-07, 11:31  #3
Roj u hev
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: Orasi

Alıntı:
Sayın brusk şöyle demiş:

Mesajı Göster
En son Yüksekova Dağlıca (Oremar)'daki sınır ötesi sızma girişiminde ağır zaiyat veren ve gencecik onlarca insanı ölüme gönderenin 30 yıldır sonuç vermeyen yöntemi kabak tadı verdi. Kürt çözümsüzlüğünden beslenen bir kirli savaş OHAL coğrafyasında en keskin vatanseverlerden ve işbirlikçi, itirafçı korucu Kürtlerden epey zengin yarattı. Değer mi bu kadar ölüme bir avuç çetecinin yemekten vazgeçmediği bu rantı?

Geçmişte defalarca büyük çaplı sınır ötesi operasyon yapıldı, onbinlerce insan bir kirli savaşa kurban edildi de sonuç ne oldu? 30 Yıldır faşist histeriyle artan şovenizm ve sağ duyudan kopan kitleler oldu. Halklar çatışması ve asıl bölünme tehlikesi hiç olmadığı kadar ülkeyi tehdit ediyor. Faşizmin rant yemek ve iktidar olmak için daha akılcı daha insani bir yöntemi yok mu?
Sevgili Dostum

Türk silahli kuvvetleri sinir ötesi yaparsa ,arkasini da iyi kollamak zorundadir. Cünkü Her ne kadar iki farkli ülkenin sinirina girmis olsa da ,Tek halkin tam ortasina baliklama bir giristir bur...

Kabak tadi verdi haklisin ama Türkler bu kabak tadini seviyorlar kim ne yapabilir ki?...
Roj u hev is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-10-07, 13:34  #4
heptenasi

heptenasi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006

Sevgili brusk'un kısa bir tarih dersini andıran lirik çalışmasına okuduğunu bile anlayamamış roj u hev'in kattığı çeşnizinliğin adının kabak ile örtüştürebileceğini sanmıyorum.Daha beter bir şey bu (ben kabak tatlısını hiç sevmiyor isem milliyetim ne olacak şimdi diye bile sormak istemiyorum zira birden ciddiye alır da ABD armalı bir Bağdat davetiyesi gönderir diye korkuyorum)
Sevgili brusk'un tespitlerine aynen katılıyorum tebrikler Brusk
heptenasi is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-10-07, 13:47  #5
phidas

phidas'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Alıntı:
Sayın Roj u hev şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sevgili Dostum

Türk silahli kuvvetleri sinir ötesi yaparsa ,arkasini da iyi kollamak zorundadir. Cünkü Her ne kadar iki farkli ülkenin sinirina girmis olsa da ,Tek halkin tam ortasina baliklama bir giristir bur...

Kabak tadi verdi haklisin ama Türkler bu kabak tadini seviyorlar kim ne yapabilir ki?...
Zaten gelişmeler incelenirse Türkiyenin bömlgeye giremediğini anlarız.

500 küsür oyla meclisten geçen teskerenin korkusuna pkk dağlıcadaki eylem ile cevap vermiştir.

Zaten kendileride "teskereye verilen yanıt" olarak adlandırmışlardır. Bölge ise sınır...

türkiye ne zamandır nasıl ederimde girerim demektedir. Daha önceleri ABD ile savaş uçakları desteğinde , 25 bin kişilik barzani ve 15 bin kişilik KYB peşmergeleri ile 100 binden fazla askerle dayandığı bir bölge ...

Neden giremiyor. çünkü artık bölgede destek alabileceği hiç kimse yok...

giripte dönmemek var.

Zaten Bu kadar şehit haberinden sonra hala kararlı bir giriş yapılamaması bunun en açık göstergesi.

Pkk zaten "buyursunlar gelsinler" demekte...

Lokal ve hava destekli küçük giriş dışında topyekün bir hakerat sanıldığı kadar basit değildir.

Özellikle kara murat ve battal gazi ile büyüyen "" ıraka girelim"" gettocularının sandığı kadar basit değildir
phidas is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı