Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

2. Geleneksel Yaziyaz Amator Şiir Yarışması

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Yaralı asker çatışma anını anlattı / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski23-10-07, 12:22  #1
pasa_ulgen
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Apr 2007
Ülke / Şehir: istanbul
Yaralı asker çatışma anını anlattı

PKK saldırısında 12 şehit veren Hakkari'nin Dağlıca köyündeki piyade taburunda yaralanan kahraman erlerden biri, o gece yaşananları yakınlarına anlattı.

Hastaneden, kendisini telefonla arayan yakınları ile görüşen Mehmetçik, "Çatışma saatlerce sürdü. O kadar kurşun sıktık ki, mühimmatımız bitti. Bendeki şarjörler bitince, şehit olan arkadaşlarımızın şarjörlerini aldım. Beş şarjör bitirdim" dedi. Halen askeri bir hastanede tedavi altında tutulan ve durumu iyi olan Dağlıca Taburu'nun kahraman gazisi bazı arkadaşlarının da kaçırıldığını söyledi. İşte kahraman askerin anlattıkları:

KÖSTEBEK KUŞKUSU

"Cumartesi'yi pazara bağlayan gece yarısı, birliğimize sızma yaptılar. Çok kalabalıklardı. Ve çok yüklü gelmişlerdi. Biz tepede 50 kişiydik. Uyuma şansımız yoktu. Tepe emniyetini alıyorduk. Çok yakınımızda olduklarını biliyorduk, sesleri geliyordu. Telsiz konuşmalarını da dinliyorduk. Üstlerimizden öğrendiğime göre, içimizden, bizi bilen biri 'Buraya gelebilirsiniz, Burası savunmasız demiş... Bir anda geldiler.. Her yerden çıkıyorlardı. Özellikle üst bölgeyi çevrelediler. Biz iki gün öncesine kadar biliyorduk geleceklerini. Çok kalabalıklardı. Adamların nöbet tuttuklarını, doldur boşalt yaptıklarını, şarjörlerini değiştirdiklerini her şeyi gördük. Hem termal kamera, hem nikon hem de gece görüş var. Her şeyi gördük. Bizimkiler sekiz kilometre öbür tarafa 3- 4 tane havan attı.

SAYILARI 150'DEN ÇOKTU

Gelenlerin sayısı 150'nin üstündeydi diye tahmin ediyorum. Çünkü üç bölgeyi yuvarlak içine aldılar. Hepimiz uyanıktık. Saat gece 12'yi 20 geçe başladı. Saat 4'e çeyrek kala kobra helikopterler geldi. O saate kadar hep savunmaya çalıştık. Mühimmatımız bitti. Bende üç şarjör kaldı. Şehit olan arkadaşlarımızın şarjörlerini aldım. Beş şarjör bitirdim. El bombası pimi çektim. Bir tane hücüm yeleği buldum. Onlar üstten ve arkadan saldırdılar. Biz önden bekliyorduk. Bizim inip, çıkamayacağımız yerlerden geldiler. Bunları önceden tespit etmiştik. Benim onbeş metre ilerimdeydi adamlar. Kürtçe falan konuşuyorlardı. İsimlerini falan hep duydum. Roketleri vardı. Çok sağlam gelmişlerdi. Doçka (bir tür uçaksavar) bile getirmiş adamlar. Çok ağır bir silah. Silahlar, el bombaları....Bizden 7-8 kişi şehit düştü. Biz 50 kişiydik. 20 kişi kaldık. 14'ü hastanede burada. Sağlamlar. Gerisi ya onlarla gitti. Ya da şehit oldu.

YARALILARI TAŞIDIM

Sonra kobralar bastırmaya başlayınca çocukları aldılar, gittiler. Ben bir tanesini vurdum diye sanıyorum. Çünkü el bombası pimi sesini duydum. On metre yukarımdaydı. Biz aşağıdaydık. Benim yanımda çok arkadaşım öldü. İki tanesini sırtımda taşıdım helikoptere. Onlar gidince sağdan soldan yaralıları topladık. Ben de yaralıyım ama diğer çocuklara göre iyiyim. Sağlığımda bir sorun yok..."

Kaynak: Sabah
http://www.sabah.com.tr/haber,2D0940...330068903.html

Bolşevik Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-10-07 15:05 .Sebep: kaynak eklendi
pasa_ulgen is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-10-07, 12:31  #2
ZaZa_37
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Jul 2007

Bence bu kadar palavra bir haber olamaz.Ne kadarda basitleştirmişler.
Bu haber doğruysa şayet bence bundan sonra T.S.K kürt kökenli vatandaşları askere almasın.Çünkü köstebek dediginiz muhtemelen Kürt asıllı bir vatandaştır.Bir türk vatanına asla ihanet yapamayacağına göre bu köstebek mutlaka kürt'tür o yüzden şu saaten sonra Kürt vatandaşları silah altına almaktada bir fayda göremiyorum.

Bolşevik Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-10-07 22:02 .Sebep: alıntı
ZaZa_37 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-10-07, 12:36  #3
pasa_ulgen
Uzaklaştırıldı

bence palavrayla alakası yok.kimse kürt diyemez o köstebeğe veya başka birşey.daha belli değil.unutmayın pkk ye yardım eden pekala türklerde olabilir.
Eski23-10-07, 12:45  #4
Roj u hev
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: Orasi

Alıntı:
Sayın pasa_ulgen şöyle demiş:

Mesajı Göster
bu yazıdan bunu mu çıkardınız yani?yazık ya size ve sizin gibilere.biz vatan hainlerini çok uzaklarda arıyoruz demekki.renginizi bu kadar belli etmeyin.ister 18 ister 22 olsun ne fark eder?ölen 1 şehit bile bizim yine kardeşimiz?önemli olan sayısı değil.milliyetçi olarak söylenen her söze propaganda diyorsun ama sen burdan bas bas bağırıyorsun,pkk haberlerini yayınlıyosun.en büyük propagandayı yapıyorsun....acıyorum size....
Fark sudur TSK halki kandiriyor mu kandirmiyor mu . Dogru sehit sayisini verdi mi vermedi mi? halkin tepkisini ve kendi basarisligini örtmek icin ölüm sayilarini az tutuyor mu tutmuyor mu...

ReMaT Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-10-07 17:09 .Sebep: kişisel polemikli kısmı sildim
Roj u hev is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-10-07, 12:51  #5
pasa_ulgen
Uzaklaştırıldı

Alıntı:
Sayın Roj u hev şöyle demiş:

Mesajı Göster
Fark sudur TSK halki kandiriyor mu kandirmiyor mu . Dogru sehit sayisini verdi mi vermedi mi? halkin tepkisini ve kendi basarisligini örtmek icin ölüm sayilarini az tutuyor mu tutmuyor mu...

ben propaganda degil haber paylasiyorum. Burada TSK nin halki kandirip kandirmadigini önemli bulmuyorsaniz asil acinacak durumda olan ben degil sizsiniz...
belki tsk ya göre önemli olabilir ama bize göre hiç bir fark yok.1 de olsa 10 da olsa aynı şeydir.hem benim paylaştığım bir askerin yaşadıklarını anlattığı ama siz tutup şehit kaç tane diye bişey attınız doğrumu yanlış mı söylüyor tsk diye.bunun artık bi önemi yok.önemli olan pkk yi temizleyeceğimizdir.ne şartta olursa olsun
Eski23-10-07, 12:57  #6
doğançay

doğançay'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006

http://www.yaziyaz.com/forum/thread24072-3.html

Linkte uygun yazı var.

Saygılar,
doğançay
Eski23-10-07, 13:00  #7
Roj u hev
Uzaklaştırıldı

Alıntı:

Mesajı Göster
belki tsk ya göre önemli olabilir ama bize göre hiç bir fark yok.1 de olsa 10 da olsa aynı şeydir.hem benim paylaştığım bir askerin yaşadıklarını anlattığı ama siz tutup şehit kaç tane diye bişey attınız doğrumu yanlış mı söylüyor tsk diye.bunun artık bi önemi yok.önemli olan pkk yi temizleyeceğimizdir.ne şartta olursa olsun
Acikcasi siz sadece olaya duygusal acidan yaklasiyorsunuz sanirim...

bu kadar duygusalsaniz egerki bence 80 yildir kürtlere yapilanlar icinde göz yasi dökebilirdiniz...

neyse konumuz bu degil ve konu disi yazmayi sevmiyorum...

Sizinki nasil bir zihniyet anlamadim

Koskoca ülkenin savunma konusundaki en ama en resmi kurumu diyor ki 12 sehit var
catismanin icinden bir Türk askerinin anlatiklari sonucu bu sayinin 2 katindan fazla oldugu sonucu cikiyorsa ben bu yalani atlamam

Siz bunu görmek istemiyorsaniz bu sizin gözlükleriniz.

bu yalan haber benim nezdimde cok önemlidir.
Cünkü ilk olay degildir...Yillardir iddia edilir ki TSK kayiplarini sakladigi,ayni sey irakta ABD icin de iddia ediliyordu...

Bir halkin karsisina 12 asker öldü ,36 gerillayi öldürdük diyorsa ve bu sayilar tamamen uyduruksa

Nerde kaldi dürüstlük onur san seref? Halka karsi kimsenin hic bir sorumlulugu kalmamamis demekkki TSK tarafindan.
Halkini kandirmayi tercih etmis bir TSK ,yalan haberlerle kendi kayiplarini az gösterip olaydan basarili görünerek siyrilmaya calisan bir TSK

bunlar benim icin önemli...sizin icin degilse. Daha fazla benim mesajlarimla ilgili yazmazsiniz ve bende yazmam olur biter...

Cünkü ben bu konuyu ilgilendiren kisilerle tartismak isterim...

ki siz kendiniz belirttiniz 1 veya 20 benim icin önemi yok dediniz...

Ben bu olayi TSK yi bu forumda savunup resmiliginden bahsedenlerle tartismak isterim. Cünkü TSK nin halkina basina yalan bilgi verdigini gösteren kanitlar var...Ama hicbiri sanirim bu konuya ugramazlar...
Eski23-10-07, 13:13  #8
pasa_ulgen
Uzaklaştırıldı

Alıntı:
Sayın Roj u hev şöyle demiş:

Mesajı Göster
Acikcasi siz sadece olaya duygusal acidan yaklasiyorsunuz sanirim...

bu kadar duygusalsaniz egerki bence 80 yildir kürtlere yapilanlar icinde göz yasi dökebilirdiniz...

neyse konumuz bu degil ve konu disi yazmayi sevmiyorum...

Sizinki nasil bir zihniyet anlamadim

Koskoca ülkenin savunma konusundaki en ama en resmi kurumu diyor ki 12 sehit var
catismanin icinden bir Türk askerinin anlatiklari sonucu bu sayinin 2 katindan fazla oldugu sonucu cikiyorsa ben bu yalani atlamam

Siz bunu görmek istemiyorsaniz bu sizin gözlükleriniz.

bu yalan haber benim nezdimde cok önemlidir.
Cünkü ilk olay degildir...Yillardir iddia edilir ki TSK kayiplarini sakladigi,ayni sey irakta ABD icin de iddia ediliyordu...

Bir halkin karsisina 12 asker öldü ,36 gerillayi öldürdük diyorsa ve bu sayilar tamamen uyduruksa

Nerde kaldi dürüstlük onur san seref? Halka karsi kimsenin hic bir sorumlulugu kalmamamis demekkki TSK tarafindan.
Halkini kandirmayi tercih etmis bir TSK ,yalan haberlerle kendi kayiplarini az gösterip olaydan basarili görünerek siyrilmaya calisan bir TSK

bunlar benim icin önemli...sizin icin degilse. Daha fazla benim mesajlarimla ilgili yazmazsiniz ve bende yazmam olur biter...

Cünkü ben bu konuyu ilgilendiren kisilerle tartismak isterim...

ki siz kendiniz belirttiniz 1 veya 20 benim icin önemi yok dediniz...

Ben bu olayi TSK yi bu forumda savunup resmiliginden bahsedenlerle tartismak isterim. Cünkü TSK nin halkina basina yalan bilgi verdigini gösteren kanitlar var...Ama hicbiri sanirim bu konuya ugramazlar...
bakın ben kürtleri sevmiyorum diye birşey söylemem bnm çok arkadaşım hatta kardeşim diyebileceğim insanlar var kürt olupta.ben insanlarda ayrımı sevmem.başlığımdaki yazıyı iyi okuyun.7 8 şehit,14 ü hastanede ve sağlamlardan bahsediyor.bu iş tabiki kan dökülerek çözülmemesi lazım ama başka çare kalıyor mu iki taraf içinde?eve dönüş yasası çıktı siyasi alanda savunun hakkınızı diye bağırıyorlar ama cevap yok.yazmak istemiyorsanız yazmayalım o zaman sayın roj u hev siz bilirsiniz ....
Eski23-10-07, 13:19  #9
noperva

noperva'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007

Alıntı:
Sayın ZaZa_37 şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bence bu kadar palavra bir haber olamaz.Ne kadarda basitleştirmişler.
Bu haber doğruysa şayet bence bundan sonra T.S.K kürt kökenli vatandaşları askere almasın.Çünkü köstebek dediginiz muhtemelen Kürt asıllı bir vatandaştır.Bir türk vatanına asla ihanet yapamayacağına göre bu köstebek mutlaka kürt'tür o yüzden şu saaten sonra Kürt vatandaşları silah altına almaktada bir fayda göremiyorum.
her kürt kansız ve vatan haini olacak diye bir şart yok. hepimiz aynı derecede bu ülkenin vatandaşıyız. aponun yakalandığı haberini bize ilk müjdeleyen hanın emektar çaycısı olan bir kürttü mesela.
Eski23-10-07, 13:21  #10
Roj u hev
Uzaklaştırıldı

Alıntı:

Mesajı Göster
bakın ben kürtleri sevmiyorum diye birşey söylemem bnm çok arkadaşım hatta kardeşim diyebileceğim insanlar var kürt olupta.ben insanlarda ayrımı sevmem.başlığımdaki yazıyı iyi okuyun.7 8 şehit,14 ü hastanede ve sağlamlardan bahsediyor.bu iş tabiki kan dökülerek çözülmemesi lazım ama başka çare kalıyor mu iki taraf içinde?eve dönüş yasası çıktı siyasi alanda savunun hakkınızı diye bağırıyorlar ama cevap yok.yazmak istemiyorsanız yazmayalım o zaman sayın roj u hev siz bilirsiniz ....
Hayir siz beni yanlis anladiniz yaziniz olur mu hic öyle birsey söylemem yazmayiniz diye...

Siz benim icin 1-20 farketmiyor dediniz bende dedimki bu sayiyla ilgili yalan haberleri savunanlar ve yalan haberlere karsi cikanlar yazsinlar onlarla tartisalim dedim...

Sevgili Pasaülgen benimde cok fazlasiyla Türk dostum var.Oralarda büyümüsüz. Oranin kokusu havasi herseyi gözlerimizi yasartacak kadar tutkuluyuz o topraklara...

Düsünün ben yurt disindayim ve türkiyeden bir tanidik geldiginde dedim ki bana bir kavonaza koy ve topragini getir .Ki o topraklar dogudan falan da degil. Batida bir yer...

Benim acimdan hicbir önemi olmayan bir yer sadece orada büyümüsüm oranin topragini getirmesini istedim ki umarim da getirebilecektir...

biz bu ülkede Türklerin kürtlerin düsman olmasini savunmuyoruz. Elbette bende isterim PkK silah biraksin hepimiz birlikte yasayalim...Ama TSK da ceksin yiginagini dogudan yani karsilikli yavas yavas anlassinlar ve sona dogru ikisinden de eser kalmasin. Sadece diger normal güvenlik gücleri olsun...sehirlerde panzer gezmesin...

düsünsenize ben bu kadar topragina hasretken bir ülkenin neden yurtdisinda olayim kalayim...Yurt disinda olanlar cok iyi bilirler ki ,hayatta hicbir yer yoktur Türkiye gibi onlar icin...

Bizim günümüz düslerimiz herseyimiz her sabah o ülke ve o ülkede yasayan sevdiklerimizle baslar ve hep ayni eksen etrafinda döner...

biz bu ülkenin düsmanlari degiliz...

Orada ölen her asker icin üzülürüm. Ama orada ölen her gerilla icin de üzülürüm...bizi yanlis degerlendirmeyiniz...

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı