"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Huzurevleri gerekli midir?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Bu benim münazara konum ve savunacağım tez 'gereklidir' olacak. Sizde düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Özellikle tersini düşünenler yazarlarsa cevaplar bulabilmem için çok yardımcı olacak. Şimdiden teşekkürler... |
|
| #2 | |
Bilim - Mitoloji Dergi Yazı İşleri ![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Sadece huzur evleri değil kadın sığınma evleride gereklidir. Yıllardan beri düşündüğüm bir proje vardır kafamda... Türkiyenin belirlenmiş 10 bölgesinde birer köy oluşturulmalı... Orada yaşlıların kimsesiz çocukların ve kadınların kalabileceği ortam oluşturulmalı.... Bu insanlara üreterek yaşayabilecekleri huzurlu bir yaşam standartları sunulmalıdır... Böyle bir çalışma duymuştum ama varlığı hakkında bilgi sahibi değilim... __________________
tik tak seslerinden ürkmeden..... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Huzur evleri, bireye bakacak durumu olmayanlar için zorunluluk tarzında bir gereksinimdir. Sadece bireyin orda yatıp kalkması için yapılmış gözüyle bakılmaması gerektiğine inanıyorum. Huzur evlerinin çoğu, Türkiye'deki aile ortamından daha sıcaktır. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #4 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Oct 2007
| Gereklı olduguna ınanıyorum, ulkemızdekı huzur evlerının sayılarının artması kanaatındeyım. Ayrıca GIZEMNUR hanımın belırttıgı bu proje BURSA YILDIRIM BELEDIYESI sevgı koyu adı altında baslatıldı ancak proje gelır yetersızlıgınden dolayı tamalanabılmıs degıl. |
|
| #5 | |
Bilim - Mitoloji Dergi Yazı İşleri ![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Yine aynı şeyleri söyleyeceğim. İnsanların üretmesini sağlayacak büyük merkezler şeklinde kurulmalı bu kuruluşlar... __________________
tik tak seslerinden ürkmeden..... |
|
| #6 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| toplumun yapısı değişiyor.Artık geleneksel ailelerden bahsedemiyoruz.Ayrıca bu bir devlet sorumluluğudur.buna huzurevleri bağlamında bakarsak dar düşünmüş oluruz.Devlet hem gelecek nesillerden hem de yaşlılardan sorumludur.Nasıl yeni yeteişen nesiller iki yaşından itibaren profeyonel kreşilerde yetiştirilmesi gerekiyorsa yaşlılarda bu tür hizmet verilmesi gerekir.GOLF sahalarına tahsis ettiğimiz sahiller neden yaşlılara açılmaz.Sosyal devlet nerde kaldı... __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: İstanbul
| Çocukları ve torunları olan yaşlı insanların ailelerinin yanında yaşamaları bence en ideal olanı. Ancak, kimsesiz insanlar için huzurevlerinin gerekli olduğuna inanıyorum. Yine de huzurevlerinde sadece yaşlı insanların birarada olmalarının onların psikolojisi açısından çok olumlu bir politika olduğunu düşünmüyorum. Bence huzurevlerinde aile atmosferinin oluşturulması gerekiyor. Ve evet...bu gibi kurumlarda insanların en azından hobi düzeyinde de olsa üretimde bulunmaları çok önemli.. Üretim faaliyetinin insanı yaşama bağladığına inanıyorum. Sevgilerimle... __________________
Su da yandı Sel bastı su dayandı Üstüme su serptiler Tutuştu su da yandı |
|
| #8 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| kapitalist toplumlarda sıcak aile yuvası aramak artık biraz hayalciliğe kaçar.Bugün ülkemizde hala büyük ailelerin görülme nedeni yaşlıların aldıkları üç kuruşluk dul ve yetim aylıklarıdır.Geri kalanı sokağa atılmaktadır.... __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #9 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2007
| Merhaba, Harika bir sitede yazı yazıyorum. Yıllar önce, küçüktüm, 17yaşında idim. "Sosyal emperyalist" diye nitelendirilen SSCB de "çocuklar küçük yaşta ailelerinden koparılıp bir takım yuvalarda eğitilirlermiş" diye duyardım. Bu benim ne istediğim ne de onayladığım bir Sosyalizmdi. Yıllar geçti, Batıda hemen ömrümün yarısını geçirdim. Aileler çocuklarını" yuvalara" (kreş) veriyorlardı. Çok şaşırmıştım. Sonra "huzurevleri" nde iş yaptım. Yine çok şaşırmıştım. Demek ki dedim kendi kendime " Yaşlanınca böyle oluyor, çocukken de farkı yok" . Keşke anamıza babamıza kendimiz bakabilseydik...evimizde..emekli maaşı düşünmeden.. Hala öyle bir ütopik düşünce içindeyim.. Saygılarımla |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
SSCB'de aileler çocuklarını kimsesiz çocukların da yaşamlarını sürdürdüğü yuvalara veriyorlardı bildiğim kadarıyla..Ancak, kimse çocuğunu bu yuvalara kendi bırakamıyor ve kendisi de çocuğunu alamıyordu. Servislerle çocuklar evlerine bırakılıyordu. Bunun nedeni de kimsesi olmayan çocukların burukluk duymasını engellemekti .. Bunu Erdal Öz'ün gezi notlarında okumuştum.. Bir ayrıntı olarak eklemek istedim. Huzurevleri konusunda SSCB'nin polikasını bilmiyorum. Ancak şu bir gerçek, tüm batı dünyasına sosyal devletçiliğin oluşmasına ve yayılmasına neden olan sosyal politikalar ürettiler ve olasılıkla huzurevleri uygulaması da bu politikalardan bir tanesiydi. Sevgilerimle... __________________
Su da yandı Sel bastı su dayandı Üstüme su serptiler Tutuştu su da yandı | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|