"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
| #1 | |
|
Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Pamuk'tan alaycı yorum Orhan Pamuk, İtalyan La Repubblica gazetesine verdiği röportajda "Türkiye'de her şey yolunda, siyasi gerilim azaldı" yorumunu yaptı.Türkiye'nin Nobel ödüllü yazarı Orhan Pamuk, İtalya'daki günlük gazetelerden La Repubblica'da yayımlanan özel söyleşide, Türkiye'deki mevcut tablo, Ermenilerin iddiaları ve Doğu-Batı ilişkileri de dahil olmak üzere, bir dizi siyasi konuda değerlendirmelerde bulundu. Söyleşilerde genelde siyasi konulara girmemeyi yeğleyen Pamuk, bu tür konularda konuşmayı kabul etmesinin gerekçesini açıklarken, “Çünkü Türkiye'de işler iyiye gidiyor. Siyasi gerilim azaldı. Bana yönelik gerilim de azaldı. Demokrasi yayılmakta, bu durum da ülkeye iyi gelmekte. Dolayısıyla arada bir, salt edebiyat alanının dışındaki meseleler hakkında da konuşabilirim" dedi. Medyanın İslam ve Türkiye konusunda genelde klişelere takıldığına değinen Pamuk, şunları söyledi: "Medya, genel olarak, gerçeğin ayrıntılarına girmekle ilgilenmiyor. Türkiye konusunda bunu görüyorum. Gazeteciler, İslam konusundaki klişelere takılmış durumdalar. Mesela İslamcıları kötü, laikleri iyi gibi gösteriyorlar. Ama durum böyle değil! Türkiye’de sağcı faşist denilebilecek laikler, Avrupa'daki demokratlar gibi liberal eğilimli İslamcılar var. Ama klişeler rağbet görüyor, manşet olabiliyor." Pamuk, genelde girmek istemediği siyasi konularda da zaman zaman görüş belirtmekte bir beis görmediğini belirterek, “Yazar olarak, silkeleme konusunda başarılı olmaktan dolayı kendimi mutlu ve şanslı hissediyorum. Ama karşı adım, bir kınama oluyor. Benim cezam da, siyasi izahat taleplerini göğüslemek oluyor. Ben bir edebiyatçıyım. Roman sanatının alçak gönüllü bir hizmetçisiyim. Ama herkes gibi benim de siyasi kanaatlerim var" diye konuştu. http://www.hurriyet.com.tr/dunya/7550921.asp __________________
Sensiz camide, namazda işim ne? / Seninle buluşma yerim meyhane. Benim sevmem de böyle, yüce Tanrı: / İstersen kaldır at cehennemine. En büyük söz Kuran bile / Arada bir okunur besmeleyle. Kadehteyse öyle bir ayet var ki / Okur insan her zaman, her yerde. |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Orhan Pamuk baska ne söyleyebilir ki? Bu ülkede düsüncelerinden dolayi yargilanmadi mi? Ülkeye girdigi takdirde öldürülecegi söylenmedi mi? Sürekli tehdit, sürekli baski, sürekli hedef gösterilme... Böyle bir ülkede yasamak icin can atmamasi kadar normal birsey olamaz... __________________
Islam'a bak, hizaya gel! Hurilerle yatacagima, zabanilerle yatarim! |
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Üzerinde düşünülmesi gereken bir tespit yapmış zat-ı şahaneleri : Alıntı:
| |
| #4 | ||
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Alıntı:
| |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| ''Sayın Pamuk yayılan hangi demokrasi, biz neden göremiyoruz'' şeklinde bir soru sorardım eğer yanımda olsaydı kendileri. |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: izmir
| Yazarların çoğunun tuzu kuru. O yüzden algıladığı zannettiği bir çok olay ve olguyu gerçkte çoğu algılayabilmiş değil. Çoğu kendi görmek istediği veya görebildiği kadarıyla paylaşabiliyor. Orhan Pamuk tuzu en kurulardandır. O kadar ki Türkiye' yi kendi ekseninde döndüğünü zannediyor. Ülkedeki siyasi gerilim Orhan Pamuk'a saldırıların ve sataşmaların olup olmamasına göre değerlendiriyor. Gerçi bu hber yapıldığında Orhan Pamuk'un son olaylardan ( Dağlıca , yurt genelinde terörür protesto etmeler v.b. ) haberi varmıydı ? __________________
Saygılarımla |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007
| sayın bozkır bu güzel roportajı bizimle paylaştığınız için teşekkürler. orhan pamuk gerçekten çok güzel tesbitlerde bulunmuş. keşke her tuzu kurular da orhan pamuk kadar entellektüel olabilse. onun kadar özgürlükçü, eşitlikçi olabilse. oysa bizim ülkemizin unu kuruları çoğunlukla akıl zafiyeti içersinde ,zavallı ,yoz, kafası boş tiplerdir. ne mutlu ki bu ülke orhan pamuk gibi insanları da yetiştirebilmiş. __________________
Bana bir dayanak noktası verin, dünyayı yerinden oynatayım. (Arşimet) |
| #8 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| kendisini sevmemekle birlikte onun hürriyet'teki o yazısını okuduğumda herhangi bir şaşkınlık yaşamamıştım. Esas şaşkınlığı onun röportajını bu forumda gördüğümde yaşadım. Anormal bir değerlendirme mi yapmış sn pamuk? yorumlarının hangi kısmı çarpık? __________________
Türkiye soluna en çok zararı veren; farklı ülke koşullarını göz ardı etmesi ve Lenin sonrasında SSCB'de karşı-devrimin (irticanın) olduğunu savunması nedeniyle Trotsky olmuştur! |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|