| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Profesör-Öğrenci Atışması/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Üniversite yemekhanesine giren bir öğrenci tüm yerler dolu olduğundan gidip üniversite profesörünün oturduğu masaya oturmuş. Profesör kaşlarını çatarak: " Öküzler ve kuşlar ayni masada oturamaz!" Öğrenci: "O zaman ben uçuyorum..." demiş. Profesör cevaba çok sinirlenmiş, sınavda öğrenciye takmış ve sınavını başarısız geçmesi için elinden geleni yapmış. Yalnız sınavda öğrenci tüm soruları mükemmel bir şekilde cevaplamış. Profesör öğrenciye: “Sana son bir soru soracağım” demiş. Yolda yürürken iki çuval bulduğunu hayal et, birinde akıl var, diğerinde ise para var. Hangi çuvalı alırsın? Öğrenci: "Para olan çuvalı seçerdim..." Profesör: "Ben akıl olan çuvalı seçerdim..." Öğrenci:"Normal! Kimde ne eksikse onu seçer... Profesör çok sinirlenmiş, öğrencinin not defterini alıp içine "Öküz" yazmış. Öğrenci nota bakmadan odadan çıkmış. Bir dakika sonra öğrenci kapıyı aralamış : "Sayın profesör, imzanızı atmışsınız, fakat notumu yazmayı unutmuşsunuz." demiş __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi
| Alıntı:
![]() __________________
SAYGILAR ------------ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK) | |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: izmir
| Herhalde yaşanmış bir olay değildir. Olmasada hoş bir yazı olmuş. Ayrıca Profesörün kadavra ile çalışmasını öğretme hikayesi vardır. Forum kuralları gereği onu sizle paylaşamayacağım. Herhalde anlatamadığım fıkra ise Profesörün intikamı gibi birşey olsa gerek.. __________________
Saygılarımla |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| İlk nükte yanılmıyorsam Diojen'e aitti. Bir adamla dar bir yolda karşılaşıyorlar ve adam "ben bir serseriye yol vermem" diyor. Diyojen "ben veririm" diyor ve yolu açıyor. İkinci nükte Napolyon ve Rus komutan arasında geçmiştir rivayetlere göre. Rus komutan Napolyon'a "biz şeref için, siz ise para için savaştınız" demiş. O da "herkes kendinde eksik olan için savaşır" cevabını vermiş. Bence sivri zekalının biri uyarlamış bunu... __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri |
|
| #5 | |||
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Alıntı:
Meyhanenin tuvaletine giderken, daracık koridorda bir kabadayı ile karşılaşır. Birinden birinin kenara çekilmesi gerekmektedir. Neyzen, "Müsaade et, geçeyim" der. Sarhoş kabadayı, "Sen kime kafa tutuyorsun babalık, ben senin gibi ciğeri iki para etmezlere yol vermem" diye aksilenir. Bizimki hemen kenara çekilir, "Ben veririm " der. Alıntı:
Bektaşi’nin biri her nasılsa camiye gitmiş, yani başında namaz kılan adam. -Allah’ım! Beni dinden, imandan eksik etme, diye dua ediyormuş. Bektaşi’de başlamış duaya. - Allah'ım bana bir şişe rakı parası ihsan eyle... Bunu duyan adam. - Bre dinsiz imansız herif , hiç Allah’tan rakı parası istenir mi?. Bektaşi - Kızma be Îmanım, herkes kendinde olmayanı ister. Sen biraz daha din, iman istiyorsun. Benim dinim, Îmanım tamamdır, onun için bende rakı parası istiyorum. Aynı temalar farklı farklı yerlerde işlenmiş __________________
İç bade, sev güzel var ise akl-ü şuurun, Dünya var imiş yok imiş ne umurun. | ||
|
| #6 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Oct 2007
| Tamam ogrenci tembeldir, sudur budur ama ogretmenlerde az cekirmiyor ogrencilere. Hele o sinavdan basarisiz olarak gecirmeleri, yasanmis olaylardan ibarettir. Benim basima kotu niyetli cok ogretmen gecti maalesef .. |
|
| #7 | ||
Ayrıldı Giriş Tarihi: May 2007
| Alıntı:
![]() __________________
"Kendinin alamadığını başkasının vermesine izin verme.""F.NIETZSCHE". | |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Alıntı:
Güzeldi, teşekkürler... __________________
tek gerçek ben'im. | |
|
| |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2008
| Türkiyede bu olayın gerçekleştiğini düşünemiyorum öğrenci, profesörün yaşına geldiğinde mezun olabilir o da belki Hocalarım geldi şimdi aklımada off off__________________
Gitti gidiyor... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|